Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reha Kemal Erginer: "Boşa harcanacak 1 kuruşumuz yok"

Balıkjesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Reha Kemal Erginer: "Boşa harcanacak 1 kuruşumuz yok"
Balıkesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, boşa harcanacak bir kuruşlarının bile olmadığına dikkat çekerek, imkanları dahilinde geçen seneye oranla daha az para harcayarak, iyi bir kadro oluşturduklarını söyledi.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, bu hafta oynanacakları Eskişehirspor maçı öncesi Ali Hikmet Paşa Tesisleri’nde basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Erginer şu an Balıkesirspor kadrosunda 4 tane kaleci olduğunu belirterek, "Alt yapıdan kadromuza kaleci alarak durumlarını görmek istedik. Uzun kamp döneminde tüm oyuncularımızın performanslarını ve durumlarını görmek istedim. Genel kamp döneminin esas amacı zaten bu. Lige hazırlanmak veya ligde ne yapabileceğimiz ile ilgili doneler sağlaması ve bilgi vermesi. Kaleye bir transfer yapabiliriz. Diğer mevkilere de takviye olabilir. Futbolcu kriterleri bir yana birde transfer kriterlerimiz var" dedi.
"Mali yapı çok önemli"
Kulübün mali yapısının kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Erginer, "Geçen yıl ki kadromuz ile bu seneki kadromuzun maliyetini karşılaştırırsak anlarsınız. Kulüpler mali açıdan çok zorlanıyorlar. Bizde adımımızı ona göre atıyoruz. Bırakın hedeflere ulaşmayı bu işler bile zorlaştı. Transferin bitmesine az bir zaman kaldı. Kaleci veya başka mevkilere takviye yapabiliriz. Aramızdan ayrılırsa iki oyuncu ayrılacak. Şu anda ihtiyacımız olan oyuncular var. Bünyemizde kalacak futbolcular şekillendi. Takviye olursa kalan sürede yapılacak. Ama futbol bu sakatlıklar olaylar dışında kadromuzu tamamladık" şeklinde konuştu.
"Genç oyuncuları kazanmak istiyoruz"
Stopere ihtiyaçları olduklarını dile getiren Erginer, "Stoper arayışımız var, sayısal olarak oyuncu sayımız yeterli, işimizi karşılayabilecek arkadaşlar var. Hüseyin Tok ağır bir sakatlık geçirdi. Tam anlamıyla toparlayamadı. Aynı zamanda bir hedefimiz var. Oğuzhan var son hazırlık maçında sakatlandı ama performansı gayet güzeldi. Kulübe katkısı olan genç oyuncuları kazanmak istiyoruz. Yapacağımız maliyetli transferler yerine altyapıdan gelen 5 oyuncuyu kullanabilmek çok daha önemli. Sokağa atılacak 1 liramız yok. Oyuncu alırken ince eleyip sık dokuyoruz" şeklinde konuştu.
"Gana’dan 3 oyuncu getirdik"
Balıkesirspor Tesisleri’nin yenilendiğini belirten Erginer, "Fitness Center salonu yaptık. Antrenman sahamız yenilendi. Şu an çimleri seriyorlar. Bizim lig’de transfer yasağı olan 5 takım var. Biz bu duruma düşmemek için doğru adımlar atıyoruz. Gana’dan alt yapı için 3 futbolcu getirdik. Bu oyuncular sol bek, orta saha ve santrfor mevkilerinde oynuyorlar. Yardımcım Gana’da bu oyuncuları izledi ve olumlu rapor verdi. Balıkesirspor kadrosunda bulunan genç oyuncularımıza oldukça yoğun talep var. Transfer devam ediyor. Onlar şu anda bizimle beraber. Oyuncuların önünü kapamak gibi bir niyetimiz yok. Onlara son gün git diyecek halimiz yok. Transfer için uygun şartlar oluşursa kiralık gönderebiliriz. Yapılan yeni transferler istediğimiz kriterler doğrultusunda oldu. Aldığımız tüm oyuncuları yöneticiler ile beraber karar vererek aldık. Geçen yılki oyuncularım ve bu yıl gelen oyuncularımın performansından çok memnunum" şeklinde konuştu.
"İyi bir takımız ve hedeflerimiz var"
Eskişehir maçı hakkında da görüşlerini açıklayan Erginer, "Bu hafta ligin iyi takımlarından Eskişehir ile oynayacağız. Zoru kolay yapmak veya kolayı zor yapmak sizin elinizde maçlar sahada kazanılıyor. Bizde iyi bir takımız ve hedeflerimiz var. Onun için biz yaptığımız çalışmaların meyvesini sahada almak istiyoruz. Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Taraftar bizim için çok önemli. Hedefe ulaşma anlamında önemli saç ayaklarından biri. Hedefe bizimde en önemli itici gücümüz" ifadelerini kullandı.
Türkiye Kupasını şu anda hiç düşünmüyorum
Taraftarlara da seslenen Reha Kemal Erginer, "Balıkesirspor taraftarı 1. lig de bir çok takım dan daha fazla taraftarı olan takımımız bu hafta onları statta görmek istiyoruz. Türkiye Kupasını şu anda hiç düşünmüyorum. Benim için önemli olan Eskişehirspor maçı. Antrenmanlar da bir performans sistemi getirdik. Her antrenmanı takip ediyoruz. Koşu mesafeleri, sprintleri, nabızlarını ve hızlarına kadar her şeyi görüyoruz. Bilimi kullanarak antrenman yükü ve çalışmalarını kaydederek çok rahat görüyoruz" dedi.
"Telefonla görüşmemiz imkansız"
Toplantıda basın mensuplarının kendisine ulaşmakta zorluk çektiklerini ancak kendilerine ulaşmada telefon numarası olmadığı için güçlük çektiklerini ifade etmeleri üzerine basın mensuplarının antrenman ve tesislere gelmelerini isteyen Erginer, "Bundan sonra haftalık basın toplantısı düzenleyeceğiz, antrenmanları takip ederseniz antrenman öncesi yada sonrası sizlerle görüşebiliriz. Bunun haricinde telefonla görüşmemiz imkansız. Balıkesirspor Kulübü’nün basın ile ilgili bir medya sorumlusu olacak, böylelikle basın mensuplarının sıkıntıları çözeceğiz. Bu sene daha çok rahat çalışacağınızı garantisini veriyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.