Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışması Alanya’da yapılacak

Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı, 26 Ekim’de Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilecek. Yarışmacılar, dağ koşusunda Türkiye şampiyonu Ahmet Arslan’a yakalanmadan Alanya Kalesi’ne ulaşmaya çalışacak.Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışması Alanya’da yapılacak
Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı, 26 Ekim’de Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilecek. Yarışmacılar, dağ koşusunda Türkiye şampiyonu Ahmet Arslan’a yakalanmadan Alanya Kalesi’ne ulaşmaya çalışacak.

Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı, 26 Ekim’de gerçekleştirilecek. Alanya Belediyesi ile sahil arasındaki alandan başlayacak yarış, Alanya Kalesi’nin giriş kapısında son bulacak. Atletler, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki parkurda, 250 metre rakımda, Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu Ahmet Arslan’dan önce kaleye varmaya çalışacak.

Yarışta, bitiş noktasına Ahmet Arslan’dan önce varan ilk kişi, Red Bull 400 yarışına katılma hakkına da sahip olacak. Etkinlik kapsamında yarışmacılar Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu Ahmet Arslan ile yarışma fırsatı elde edecek. İki kategoride yapılacak yarışta, erkek sporcular, kadın sporculardan iki dakika sonra, Ahmet Arslan da erkek sporculardan bir dakika sonra yarışa başlayacak.

Yarışa herkesten geriden başlayan Ahmet Arslan, teker teker herkesi yakalamaya çalışacak. Arslan’ın geçtiği herkes elenecek, Antalya Kalesi’ne doğru en hızlı kaçan kazanacak. Yarışa katılan tüm katılımcılara sertifika verilecek. Yarışı, Ahmet Arslan’dan önce bitirenlere de madalyaları takdim edilecek. 100 kadın ve 100 erkek katılımcı ile sınırlı Red Bull Sıkıysa Yakala Yarışı’na katılım ücreti 25 lira.

AHMET ARSLAN KİMDİR?

1986 yılında Antalya'nın bir dağ köyünde dünyaya gelen Ahmet Arslan'ın spor kariyeri, beden eğitimi öğretmeninin de yönlendirmesiyle 1998 yılında başladı. Özellikle zorluk derecesi yüksek olan parkurlarda daha başarılı olmaya başlayınca, 2005 yılında Bursa'da düzenlenen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’na katıldı. Bu disiplinde ilk kez koştuğu yarışta Türkiye şampiyonu oldu.

Son 6 yıldır Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonu olan Ahmet Arslan aynı zamanda Red Bull 400 gibi kısa mesafe tırmanma koşusu yarışlarında gösterdiği performansla da Avrupa’da dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.