Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Red Bull Foiling Generation Yelken Yarışı

Red Bull Foiling Generation yelken yarışının bu yıl ikinci ayağı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. 32 genç yelkencinin Kalamış’taki mücadelesini kazananı Yaşar Doğa Arıbaş-İbrahim Balanlı ekibi ülke şampiyonu...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Red Bull Foiling Generation yelken yarışının bu yıl ikinci ayağı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. 32 genç yelkencinin Kalamış’taki mücadelesini kazananı Yaşar Doğa Arıbaş-İbrahim Balanlı ekibi ülke şampiyonu olarak dünya finaline gitmeye hak kazandı.
Red Bull Foiling Generation’ın bu yılki ikinci yarışı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı. Türkiye’nin birbirinden yetenekli genç yelkencilerinin dünya finaline katılmak için kıyasıya mücadele ettiği yarışı Yaşar Doğa Arıbaş ve İbrahim Balanlı ikilisi kazandı. Toplamda 16 ekibin yer aldığı yarışa İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliği yaparken, Pazar günkü final müsabakası büyük çekişmeye sahne oldu.
İlk iki günün sonunda Yaşar Doğa Arıbaş-İbrahim Balanlı, Haydar Baran Yılmaz-Özgür Daniel Foster, Engin Özgen-Ömer Olgaç, Anıl Çetin-Ege Eros Güven finale kaldı. Pazar günü gerçekleşen ve sporcuların dünya finaline gidebilmek için mücadele ettikleri final yarışı baştan sona kıyasıya mücadeleyle gerçekleşti, yarış sonunda Yaşar Doğa Arıbaş-İbrahim Balanlı ikilisi rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.
Bu yıl, bir ayağı Türkiye olmak üzere, Almanya, İsviçre, Hollanda, İspanya, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde toplam 8 ayak olarak düzenlenecek olan serinin ülke şampiyonları Ekim ayındaki dünya finalinde Amerika’nın Newport şehrinde karşı karşıya gelecek.
Türkiye’nin en başarılı sporcuları olarak Amerika’daki dünya finaline katılmaya hak kazanan sporculardan İbrahim Balanlı ödülünü alırken, "Dokuz on senelik yelken hayatımdaki en profesyonel organizasyonlardan biriydi. Hans Peter Steinacher ve Roman Hagara gerek yarışlar öncesi karada gerekse antrenmanlar sırasında suda bize sürekli yardımcı oldular ve taktikler verdiler. Son dakikaya kadar bu bilgileri kullanmaya çalıştık ve sonunda da birinciliği elde ettik" açıklamasında bulundu.
Yaşar Doğa Arıbaş ise yaptığı açıklamada, "Doğum günümde bundan güzel bir hediye alamazdım. Çok stresli bir yarıştı. Türkiye’nin en başarılı genç yelkencileri ile yarıştık ve şimdi Dünya finaline gideceğiz orada dünyada ki diğer elemelerden gelen en iyi 7 takımı ile karşı karşıya geleceğiz. O zamana kadar iyi hazırlanıp dünya finalinde de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.
Olimpiyat şampiyonu Roman Hagara ve Hans Peter Steinacher’in hayata geçirdiği Red Bull Foiling Generation serisinin 2. ayağında İstanbul’daki ödül töreninde konuşan Roman Hagara projeyle ilgili olarak, "Dünya’da birçok yarış artık bu su kanatları ile yapılan formatlara dönüyor. Bu yarışlara genç yelkenci yetiştirmenin açığı olduğunu düşündüğümüz için böyle bir proje ürettik. Umuyoruz ki bu yarışlarda yer alan tüm sporcular için çok yararlı ve ileriye dönük bir deneyim olmuştur. Çocuklar bu tekneleri çok sevdi, özellikle tekneler ile havaya kalkmak onları çok etkiledi" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.