Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Propfesyonel Futbolcular Derneği centilmenlik çağrısı yaptı

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 25. haftada oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçında yaşanan olaylar ve diğer müsabakalarda yaşanan gerginlikler nedeniyle centilmenlik çağrısı yaptı. Dernek adına yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 25. haftada oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçında yaşanan olaylar ve diğer müsabakalarda yaşanan gerginlikler nedeniyle centilmenlik çağrısı yaptı.

Dernek adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli futbolcular, yöneticiler, ve futbolseverler. Son bir hafta içerisinde gerçekleşen futbol maçlarından sonra kamuoyuna yansıyan açıklamalar tüm futbol camiasında olduğu gibi derneğimizde ve üyelerimizde derin kaygıya sebep olduğundan bu açıklamayı yapma lüzumu duyduk.

Yıllarını bu mesleğe vermiş profesyonel futbolcular olarak maçlarda vuku bulan olaylar sonrasında teknik konularda yapılan düzeyli eleştiriler hariç yapılan açıklamaların kişiselleştirilmesi, gerek sporcuların ve gerekse yöneticilerin yaptığı açıklamaların amacını aşması hepimizi üzmekte ve ülkemizde çok geniş bir camia olan futbolseverlerimiz ve takım taraftarlarının giderek ilginin azalmasına sebebiyet vereceği yönündeki kaygıları artırmaktadır.

Futbolun, geniş kitleleri ilgilendiren ve sürükleyen bir spor olduğu, centilmenlik, fair – play, kurallarına uyma gibi evrensel ilkelerin hem sahada hem de sonrasında göz ardı edilmemesi hiçbir zaman unutulmamalıdır. Ülkemizde yüzyılı aşkın mazisi olan bu önemli sporun takımlarının taraftarlarının, dedelerimiz, babalarımız ve hatta ağabeylerimizin zamanında olduğu gibi tribünlerde maçları birlikte arkadaşça hatta eş ve çocuklarıyla rahatlıkla gönül, huzur ve heyecanla izleyeceği günleri bekliyor ve umut ediyoruz.

Ayrıca maçlar sonrasında sahada yapılan açıklamalarda düzeyin yükselmesini haksızlıklar yapılmamasını, haklıyken bile makul olunmasını rakip takımlarda oynayan futbolcularımızın günü geldiğinde hep birlikte milli maçlarda ülkemizin başarıları için omuz omuza mücadele ettiklerini her zaman düşünmelerini, bu konuda görev alan futbolcusu, idarecisi, tüm camianın her zaman yüz yüze bakacak halde olmalarını buna göre centilmence davranmalarını gönülden temenni ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.