Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prandelli: Agresif oynamamız gerekiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, “Ben hızlı bir futbol ve agresif bir futbol tanıyorum. Bunu ritmi düşürerek başaramayız. İkinci yarıda daha agresif bir oyun ortaya koyduk. Bunu geliştirmemiz gerekiyor” dedi. Arsenal maçı...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 01:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 01:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, “Ben hızlı bir futbol ve agresif bir futbol tanıyorum. Bunu ritmi düşürerek başaramayız. İkinci yarıda daha agresif bir oyun ortaya koyduk. Bunu geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Arsenal maçı sonrası yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin, “Sivas maçı kadrosuyla bu maça çıkmak intihar değil miydi? Sneijder’i neden geriye dönük oynattınız?” şeklindeki sorusuna Prandelli, “Birebirlerde hata yaptık. Daha agresif oynamamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’ne her zaman hazır gelmemiz gerekiyor, her zaman agresif oynamamız gerekiyor. Bunlarda biz hata yaptık” cevabını verdi.

Sarı kırmızılı teknik adam, 3’lü defans sistemiyle ilgili bir soruya, “Dengeli bir sistem bulmalıyız. Oyuncularımızın inanabildiği bir sistem ortaya koymaya çalışacağız. Bunu yapmamız gerekiyor ve bunu da yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

Prandelli, Melo’yu stoper olarak oynatmasına ilişkin bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Başından beri bazı seçimler yapmak zorunda kaldık. Kalite ve agresiflik koymak istediğimizden dolayı böyle bir seçeneği tercih ettik. Bütün sorumluluk bende. Çünkü oyuncular benim söylediklerimi yapmaya çalışıyorlar. Yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. İlk yarı negatif bir performans ortaya koyduk. İkinci yarı taktik değiştirerek oyuncuların bildikleri bir taktikle oynatmayı tercih ettim. Defansif blok çok geniş oynadı ve Melo da birçok pozisyonda birebirde kaldı. 2. yarıda oyuncuların bildikleri bir taktikle oynatmak istedim ve oyuncular biraz daha sakinleştiler, biraz daha rahat oynadık. Bu seçenekleri kullandık. Yavaş yavaş kararlarımızı vereceğiz.”

Herşeyden önce oyuncularının bu yeni sistemi uygulayabileceklerine inanmaları gerektiğini belirten Prandelli, “Bunu başarmak için benim biraz daha iyi anlatmam gerekiyor galiba. Herkesten ben katılım bekliyorum. Oyuncuları benim inandırmam gerekiyor. Bazen mesajınız karşı tarafa doğru iletilmeyebilir. İnanıyorum ki çok iyi bir takıma sahibiz. En önemlisi, kendi karakterimizi ve kişiliğimizi ortaya koyabilmemiz gerekiyor” dedi.

Futbolcuların kötü performans ortaya koymalarına ilişkin Prandelli, “Başkanımız bizi bırakınca belki de futbolcularımız kendini yanlız hissetti. Ama biz bunu avantaja çevirmeliyiz. Bütün sinirimizi sahaya yansıtarak daha agresif bir oyun oynamalıyız” yorumunu yaptı. Prandelli, Selçuk’u ateşi olması sebebiyle oynatmadığını da sözlerine ekledi.

WENGER: HIZLI VE ORGANİZE OYNADIK

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger de yaptığı basın toplantısında, "Çok hızlı ve organize oynadık. Welbeck harika oynadı ve 4-1'den sonra 10 kişi oynamak çok zor oldu" diye konuştu.

Galatasaray'ın oynamasına izin vermediklerini belirten Wenger, "Oynamalarına izin verseydik, Galatasaray çok tehlikeli olabilirdi" yorumunda bulundu. Tecrübeli teknik adam, "3 puan istiyorduk ve 4 gol atarak bunu başardık. İstanbul'daki maç zor olacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.