Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis, taraftara önyargılı tutum olmadığını açıkladı

Kayseri İl EMniyet Müdürlüğü, Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili polisin şiddet uyguladığı yönünde yapılan beyanlara açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, polisin hiçbir takım taraftarına ön yargılı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri İl EMniyet Müdürlüğü, Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili polisin şiddet uyguladığı yönünde yapılan beyanlara açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, polisin hiçbir takım taraftarına ön yargılı olmadığı ve maç esnasında şiddetin önlenmesi adına müdahale olduğu belirtildi.

    Emniyet, yazılı açıklamasında, Kayseri Erciyesspor – Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig müsabakasının uzatma dakikalarında Fenerbahçe takımının 2-1 öne geçtiğini hatırlatarak, “Kuzey tribününe yakın doğu alt tribününde oturan taraftarların çoğu “Gol” diye bağırarak ayağa kalkmıştır. Bunun üzerine doğu tribünündeki bu seyircilere kuzey alt tribünündeki taraftarlar tepki göstermeye başlamış, kuzey alt tribününden doğu alt tribününe doğru hakaret içeren sözler sarf ettikten sonra bir grup taraftar, tel bariyerin üstüne çıkarak doğu alt tribününe geçmek istemiştir. Bir grup taraftar ise doğu tribününe doğru sert cisimler fırlatmaya başlamışlardır. Olayların daha da büyümemesi ve engellenmesi amacıyla tribünlerinin kesiştiği noktada hazır bekleyen Çevik Kuvvet personeli tribünlere çıkartılmıştır. Doğu tribününe yüklenme yapan taraftarlar, Çevik Kuvvet görevlilerince kısa süreli basit maddi güç kullanılarak uzaklaştırılmışlardır. Ayrıca, bir grup seyirci tarafından Emniyet Müdürlüğümüzü itham altında bırakan basın açıklamasında bahsedildiği gibi her iki takım taraftarına yönelik herhangi bir ön yargılı tutum ve davranış sergilememiz mümkün değildir. Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak her maç öncesi taraftar gruplarının liderleri ile bir araya gelinip, karşılıklı fikir alışverişi yapılarak maçların kaliteli ve şiddetten uzak geçmesi için çalışmalar yapılmaktadır ve bu çalışmalara devam edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Karşılaşmada, güney üst tribününden saha içerisine koltuk atan şahsın tespit edildiği ve hakkında işlem yapılan taraftarın bir yıl seyirden men edildiği açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.