Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pero Antıc İmzayı Attı

Fenerbahçe Erkek Basketbol takımının yeni transferi Pero Antic, kendisini 2+1 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, Dixon...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Erkek Basketbol takımının yeni transferi Pero Antic, kendisini 2+1 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, Dixon ve Kostas Sloukas’ın ardından NBA’de Atlanta Hawks forması giyen Pero Antic ile de sözleşme imzaladı. Ülker Sports Arena’da düzenlenen imza töreninde kulübün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari ve Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan da hazır bulundu.
Kariyerinde iki Euroleague şampiyonluğu bulunan Antic, Fenerbahçe Ülker’e transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu çok onur verici bir şey. Sorumluluk almaya hazırım. Fenerbahçe gibi takımlar en büyük hedefleri olan takımlardır. Büyük hedefler olan yerlere gelmek isterim. Fenerbahçe’den teklif gelince reddetemedim. Aileme de yakın olmuş oldum. Büyük hedefler ve büyük kupalar isteyen takımlar da olmak istediğim için Fenerbahçe’yi tercih ettim. Savunmacı bir oyuncuyum, şutlarım da iyidir" diye konuştu.
"MUTSUZ OLAN OYUNCULARIMIZ VAR"
Takım menajeri Ömer Onan da, "Antic’in Avrupa’da çok ciddi kariyeri ve şampiyonlukları var. Geçen sene Atlanta’daydı. Çok iyi bir sezon geçirdi. Fenerbahçe olarak Antic’i renklerimize bağlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Transfer çalışmaları ile ilgili de konuşan Onan, "Çok süre almayan ve mutsuz olan oyuncularımız var. Onlarla konuşuyoruz. Kiralık verebileceğimiz ya da yollarımızı ayırabileceğimiz oyuncular olabilir. Transfer dönemindeyiz ve kolay olmuyor. İstediğimiz oyuncular var. NBA’yi tercih eden oyuncular oluyor. 10 gün içinde gidecek, kalacak oyuncular belli olacak. Beklediklerimiz var ama son anda tercihler değişebiliyor. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.
ONAN: "ÜLKER İLE ESKİSİ GİBİ SPONSPORLUK ANLAŞMASI OLMAYACAK"
Bilet fiyatlarına yapılan artışın tepkiye yol açtığının hatırlatılması üzerine Onan, "Biz bu seneki biletlerimizde artış yapmadık. Sadece diğer rakiplerimize yaklaştırmaya çalıştık. Final Four oynayan takımlar içinde en düşük bilet fiyatı bizdeydi. Ülker ile eskisi gibi sponsorluk anlaşması olmayacak. Başkan yine Final Four’da olmak istediğini söyledi. Avrupa’da bir çok takımın bütçelerinin yüzde 20’sini biletler oluşturuyor. Seyircimizin her maça gelip, destek olmasını istiyoruz. Birliktelik olduğu sürece hedeflerimizin hepsini gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.
ZÜLFİKARİ: "ÜLKER İSMİNİN KALMASINI İSTİYORUM"
Yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari ise, "Fenerbahçemizin hedefi mutlak şampiyonluk. Fenerbahçe ruhuyla mücadele eden takımımızı taraftarlarımızın stadyumda desteklemesini rica ediyorum" dedi.
Ülker ile sponsporluk anlaşmalarının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ise Zülfikari, "Ülker’in desteklerinden ötürü minnettarız. Bu konuyu yönetim kurulunda görüşüyoruz. Benim şahsi fikrim Ülker isminin kalmasından yana" diye konuştu.
İKİ EUROLEAGUE ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI
Uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev alabilen Pero Antic, 1982 doğumlu ve 2.11 metre boyunda. Son olarak NBA takımlarından Atlanta Hawks forması giyen Antic, aynı zamanda Makedonya Milli Takımı’nın da kaptanlığını üstleniyor. İki Euroleague şampiyonluğu kazanan ve Milli Takım ile de başarılı turnuvalar geçiren Antic, NBA takımlarından Atlanta Hawks formasıyla 2013-2014 sezonunda 50 maçta forma giydi ve ortalama 18.5 dakika süre aldı. Maç başına 7.0 sayı, 4.2 ribaund, 1.2 asist istatistikleri bulan Makedon futbolcu, 2014-2015 sezonunda ise 63 maçta forma giydi ve ortalama 16.5 dakika parkede kaldı. Bu sürede Antic, 5.7 sayı, 3.0 ribaund, 0.8 istatistikleri tutturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.