Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pereira: “Kişiliğimizi, Karakterimizi Ve Ruhumuzu Her Şekilde Sahaya Koyacağız”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, golsüz eşitlikle sona eren Shakhtar Donetsk maçıyla alakalı, “Organize olarak, kişiliğimizi, karakterimizi ve ruhumuzu her şekilde sahaya koyacağız. Bizim için bu iş burada bitmedi. Benim emin olduğum...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, golsüz eşitlikle sona eren Shakhtar Donetsk maçıyla alakalı, “Organize olarak, kişiliğimizi, karakterimizi ve ruhumuzu her şekilde sahaya koyacağız. Bizim için bu iş burada bitmedi. Benim emin olduğum nokta cesur, organize olmuş bir takım olacak olmamız. Çok zor bir ikinci maç bizi bekliyor ama daha yolun başındayız, göz göze bakacağız ve cesur bir şekilde sahaya çıkacağız” dedi.
Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme ilk maçında bu akşam Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sarı-lacivertli takımın Portekizli çalıştırıcısı müsabakayı değerlendirdi.
Vitor Pereira, “Bu akşam mutlu olmam için çok şey var elimde. Ben böyle bakıyorum bu maça. Yüksek seviyede oynanan kaliteli bir maçtı. Beklediğim gibi oldu. Tam da Şampiyonlar Ligi maçıydı, tam olarak böyle bekliyordum. Güçlü kozları olan takıma karşı oynadık. Uzun yıllardır aynı takımla oynayan ve aynı teknik direktörle oynayan bir takım vardı karşımızda. Biz cesur bir oyun oynadık. Kendi kozlarımızı sahada gösterdik. İki takım da kazanmak istiyordu. Oyuncularımın performansından memnunum. Beni mutlu eden bir nokta daha var, taraftarlarımızın bu kulübe duyduğu aşkı gördüm. Onların desteğiyle çok güçlü bir takım, çok büyük bir aile olacağız. Onları sezon sonunda mutlu edeceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
“HASAN ALİ’YE TEŞEKKÜR EDERİM”
Gökhan Gönül’ün oynamaması ile alakalı gelen bir soru üzerine Portekizli çalıştırıcı, “Bende Gökhan’ın oynamasını bekliyordum. Hasan Ali’ye teşekkür ederim. Gerçekten o cesaretini gösterdi, kişiliğini gösterdi. Ben onunla maçtan önce konuşmuştum. ’Biliyorum senin için zor olacak ama takım için fedakarlık yapman gerek’ dedim. Ona saygı duyuyordum ama bugün bir kere daha, hatta daha da fazla saygı duyuyorum. Gökhan ve Şener gibi sağ bek oyuncularımız var. Onlar olsaydı o koridoru daha iyi oynardık ama gerçekten Hasan Ali’ye çok teşekkür ediyorum. Onun performansından dolayı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Gökhan maçtan önceki son antrenmanda sakatlandı. Elimizde başka alternatif yoktu. Şener cezalıydı ve biz de Hasan Ali’yi tercih ettik. En iyisini verdi. Taraftarımızda kulübümüzde Hasan Ali’ye teşekkür etmeli” diye konuştu.
“FUTBOLDA FANTEZİLER VAR…”
Maç içerisinde Diego’ya verdiği kağıtla ilgili Pereira şöyle konuştu:
“Ben Arabistan’da teknik direktörlük yaparken bir gün maç içerisinde taktik değişikliği yapmak istedim. Bütün oyuncuları kenara çağıramazdım takımdan Brezilyalı bir oyuncumuzu çağırmıştım. Ona verdim kağıdı çünkü takım istediğim gibi oynamıyordu. Ertesi gün gazetelerde, ‘Bu oyuncuyu mahvet, diğer oyuncuyu öldür’ yazdığım gazetelerde çıktı. Basın bunu yazdı. Bugün de ben oyunun iyi gitmediğini gördüm ve bunu hissedince de zeki bir oyuncumu çağırdım, Diego zeki biri ve bu işi en iyi o yapabilirdi. Değişikliğin sahaya hızlı yansıması için onu çağırdım, o kağıdı verdim. Bu sıradan bir metoddur. Futbolda fanteziler var bunları da isteyen yapabilir.”
“TRANSFER GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
Takımın oyunuyla ilgili de konuşan Portekizli çalıştırıcı, ihtiyacı olan şeyin zaman olduğunu ifade ederek, “Daha iyi organize olabilmek için, oyun istediğim hızda oynamak için gerçekten zamana ihtiyacımız var. Ben buraya gelmeden önce birçok seçenek vardı önümde. Şükürler olsun bana güçlü bir takım verebilmek için her şeyi yapan bir kulübe geldim. Transfer görüşmelerimiz sürüyor. Bunları ilerleyen zamanlarda göreceğim ama ben takımımın içerisinde bulunduğu durumdan memnunum. Giuliano Terraneo ve başkanım ellerinden geleni yaptı ve benim elime güçlü bir takım verdiler. Aşırı güçlü bir takım olup taraftarımıza mutlu yıllar yaşatacağımıza söz veriyorum” yorumunu yaptı.
“ÇOK ZOR BİR İKİNCİ MAÇ BİZİ BEKLİYOR”
3-4 hafta çalışma sürecini geride bıraktıklarını sözlerine ekleyen Pereira, “Yeni oyunculardan kurulu yeni bir takımız. Farklı ülkelerden farklı liglerden gelen, farklı dilleri konuşan oyunculardan kurulu bir takımız. 3 haftalık bir hazırlanma sürecinin ardından böyle zorlu bir takımla mücadele etmeyi başardık. Bu çok önemliydi. Karşımızdaki takım oldukça güçlü çünkü. Ligleri de başlamış durumda. Onların maç ritmi bizde yok ama onlarla da aynı seviyede değiliz. Bu mücadele benim için gurur kaynağı. Ben galibiyet sözü veremem sonuçta sihirbaz değilim. Benim sözüm bu yapmaya çalıştığımız iş bu turda bitmeyecek olur. Organize olarak, kişiliğimizi, karakterimizi ve ruhumuzu her şekilde sahaya koyacağız. Bizim için bu iş burada bitmedi. Benim emin olduğum nokta, birkaç güne cesur, organize olmuş bir takım olacak olmamız. Çok zor bir ikinci maç bizi bekliyor ama daha yolun başındayız, göz göze bakacağız ve cesur bir şekilde sahaya çıkacağız” dedi.
Öte yandan Brezilya Milli Takımı’nda oynayan Shakhtar Donetskli futbolcu Fred’in yapılan doping testlerinin ilk sonucunun pozitif çıkmasına rağmen bugün sahaya çıkması tartışma konusu olmuştu. Fenerbahçe cephesinden bu durum hakkında UEFA’ya bir başvuru yapılacağı bilgisi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.