Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Partizan'lı basketbolcular çiçeklerle karşılandı

Galatasaray ile Kızılyıldız basketbol takımları arasındaki maç nedeniyle Türkiye'ye gelen bir grup Sırp vatandaşından Marko Ivkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesinin ardından İstanbul'a gelen Partizan'lı basketbolcular da yoğun güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Partizan'lı basketbolcular çiçeklerle karşılandı
Galatasaray ile Kızılyıldız basketbol takımları arasındaki maç nedeniyle Türkiye'ye gelen bir grup Sırp vatandaşından Marko Ivkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesinin ardından İstanbul'a gelen Partizan'lı basketbolcular da yoğun güvenlik önlemi altında ve çiçeklerle karşılandı.

Galatasaray ile Sırbistan'ın Kızılyıdız takımları arasında oynanan basketbol karşılaşması öncesinde spor salonu dışında çıkan olaylarda, maç nedeniyle gelen Sırp vatandaşlarından Marko Ivkoviç, aldığı bıçak yarası sonucu ölmüştü. Bugün de Bandırma'da oynanacak maç için Sırbistan'ın başka bir basketbol takımı olan Partizan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi.

Feribot ile Bandırma'ya geçecek basketbolcular için Atatürk Havalimanı'nda olağanüstü bir güvenlik önlemi alındı. İki ayrı pasaport noktasından birisi boşaltılarak sadece Partizan'lı basketbolcular için tahsis edildi. Oyuncuları korumak için Spor Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının haricinde Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'nden de 20 polis memuru görevlendirildi.

Ayrıca Türkiye Baskotbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden bir heyet, Partizan'lı basketbolcular ve teknik heyeti karşılamak için Atatürk Havalimanı'na geldi. Partizan takımının Spor Direktörü Dragan Todoriç'e çiçek veren Celal Arısan, İstanbul'da bir taraftarın ölümü ile sonuçlanan olumsuz olayın üzerine ilişkilerin normale gelmesi açısından Partizan takımına Türk misafirperverliğini göstermek istediklerini söyledi.

Federasyonlar ve ülkeler arasında herhangi bir sorun olmadığını belirten Arısan, "Benim sık sık konuştuğum Sırp Basketbol Genel Sekreteri Andrea'nın da söylediği gibi onlar hem bakanlığımız hem spor genel müdürlüğü ve federasyonun yaklaşımından çok memnunlar. Aynı duyarlılığı Türkiye'deki diğer takımların da göstereceğini biliyorlar. Mesela ben çok eminim ki yarın Bandırma seyircisi Türk misafirperverliğini gösterecektir arkadaşlarımıza. Biraz önce Partizan'ın koçu ile de konuştum. Onlar da ilişkilerin normal hale gelmesi gerektiğini, bunların olumsuz ve kötü bir olay olduğunu, ancak ilişkilerin eski haline gelmesi gerektiğini söylüyorlar. Sanırım en kısa zamanda ilişkiler normal hale gelecektir. Halkımızın olumsuz bir tepki göstereceğine zaten inanmıyorum. Dediğim gibi yarın inşallah maç en güzel şartlarda oynanacaktır." diye konuştu.

Partizan'lı basketbolcular valizlerinin gelmesini beklerken İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç da takımın koçu Duşko Viyoşeviç'e çiçek buketi verdi. Viyoşeviç ise basın mensuplarına, "Öncelikle böyle bir olayın hiçbir zaman olmamasını istiyoruz. Çok büyük bir tirajedi. Üniversitede okuyan genç bir kişinin kaybı büyük bir tirajedi. Bundan sonra bu tip olayların meydana gelmemesi için çalışmamız lazım. Bundan sonra böyle bir olay yaşamak istemiyoruz. Buraya bir arkadaş, sprocu olarak geldik. Burada işimizi yapmak istiyoruz. Spor, bu tip olaylarda insanları birbirine kaynaştırır." açıklamasını yaptı.

Açıklamaların ardından Partizan'lı basketbolcular, emniyet görevlileri nezaretinde, kendilerini feribota götürecek olan otobüse bindiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.