Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Panama Belgeleri" Spor Camiasını Da Vurdu

Panama belgelerinin ucu spor camiasına da dokunurken, bundan FIFA ve UEFA’nın en üst yetkililerinin yanı sıra ünlü futbolcular da etkilendi.Panama belgelerinin etkisi spor camiasına da yansıdı. FIFA’dan UEFA’ya, Messi’den birçok spor kulübüne...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Panama belgelerinin ucu spor camiasına da dokunurken, bundan FIFA ve UEFA’nın en üst yetkililerinin yanı sıra ünlü futbolcular da etkilendi.
Panama belgelerinin etkisi spor camiasına da yansıdı. FIFA’dan UEFA’ya, Messi’den birçok spor kulübüne vergi kaçakçılığı yapıldığı iddia edildi.
İngiltere’nin The Guardian gazetesine göre, UEFA’nın 2006’da Cross Trading adlı off-shore şirketiyle yapılan yayın hakları anlaşmasında, o dönem UEFA’da yönetici olan şu anki FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun da imzası bulunduğu iddia edildi. UEFA’da Hukuk Direktörü olarak görev yaptığı zamanda, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yayın haklarını Hugo ve Mariano Jinkis isimli iki ayrı kişiye düşük fiyata satışında imzasının bulunduğu belirtildi. Hugo ve Mariano Jinkisi’nde yayın haklarını 3 katı fiyata satış yaptığını öne sürülüyor.
INFANTINO: “BENİM YANLIŞ YAPTIĞIMIN KANITI YOK”
Infantino da iddiaları reddederek yaptığı yazılı açıklamada, “Kişisel olarak Cross Trading ve şirket sahipleriyle hiç temas kurmadım. UEFA’nın ve benim yanlış bir şey yaptığını gösteren bir kanıt yok” dedi.
MESSİ DE SUÇLANIYOR
Reklam gelirlerini belirtmediği için İspanya Maliyesi’nden 4.1 milyon Euro kaçırmakla suçlanan yıldız futbolcu Lionel Messi’nin başı şimdi de Panama belgeleriyle dertte. Vergi kaçırdığı iddialarının çıktığı 12 Haziran 2013 tarihinden sonraki gün Messi’nin Panama’da bir şirket aldığını iddia edildi. Messi’nin babasıyla birlikte satın aldıklarını şirketin hala babasının adına kayıtlı olduğunu öne sürüldü.
Vergi kaçırmak amacıyla Panama’da offshore şirketi kurduğu iddia edilen UEFA Başkanı Michel Platini ise bütün mal varlığının İsviçre’de kayıt altında bulunduğunu belirtti.
PANAMA BELGELERİ NEDİR?
12 devlet başkanı, 143 politikacının ve birçok kişinin bulunduğu, off-shore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia edilen belgelere "Panama Papers" (Panama belgeleri) adı verildi. Belgeler dünyanın en büyük dördüncü off-shore hukuk firması olan ve gizliliğe verdiği önemle tanınan Panama merkezli Mossack Fonseca’dan sızdırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.