Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2013 yılında 399 ton atık pil toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 Ekim ayı verilerine göre Türkiye genelinde yaklaşık 399 ton atık pil toplandı. İstanbul, 124 tonla başı çekti. Atık piller, ülke genelinde iki tesiste ayrıştırılıyor. Geri kazanımı mümkün...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013 Ekim ayı verilerine göre Türkiye genelinde yaklaşık 399 ton atık pil toplandı. İstanbul, 124 tonla başı çekti. Atık piller, ülke genelinde iki tesiste ayrıştırılıyor. Geri kazanımı mümkün olmayanlar ise düzenli depolama sahalarında atık piller için dizayn edilmiş nihai depolama alanlarında bertaraf ediliyor.

Atık pillerin mutlaka toplanması gerektiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel, “Çöpe, toprağa, denize, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması veya yakılmaları durumunda, içerdikleri ağır metaller çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Pil ya da bataryaların yakılarak bertaraf edilmeleri sonucunda kurşun, cıva ve kadmiyumun daha da zehirli olan oksitleri, gaz halinde soluduğumuz havaya karışıyor.” dedi.

Rastgele atılan pillerin metal olan dış kabının zamanla delinerek, bünyelerindeki metallerin ve kimyevi maddelerin toprağa ve suya karışabileceğini belirten İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız ise, “İstanbul’da site, teknomarket, okul, cami, hastane, otel, muhtarlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarında, atık pil toplama kutularıyla atık pilleri topluyoruz. İstanbul’da en çok atık pil Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Şişli'de toplandı.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.