Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özyalçın’dan Sert Sözler

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, sarı-kırmızılı takımın kötü gidişatı ile alakalı gazetecilerin soruları üzerine sinirlerine hakim olamayarak kısa süreli tartışmalar yaşadı.Galatasaray’ın Çaykur Rizespor ile...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, sarı-kırmızılı takımın kötü gidişatı ile alakalı gazetecilerin soruları üzerine sinirlerine hakim olamayarak kısa süreli tartışmalar yaşadı.
Galatasaray’ın Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Cengiz Özyalçın açıklamalarda bulundu.
“İBRA ETMEYEN DE BİR ELİN PARMAKLARI KADARDI”
Santrası yapılmayan gollere alışık olduklarını dile getirerek sözlerine başlayan Cengiz Özyalçın, gazetecilerle de tartıştığı röportajında şöyle konuştu:
“Rize’de de 3-2 galipken, beşinci hakem uzatmayı gösteriyor 3 dakika ve 2 gol orada da 4-3 yenildik. Bugün de 1-0 galibiz ve ardından 1-1. ‘Oyundan memnun musunuz?’ sorusuna gelince Galatasaray, birincilikleri hedefleyen ve birincilik dışında; bunu demagoji olarak söylemiyorum… İkincilik, üçüncülük bizim için değişmiyor. Hedefimiz şampiyon olmak, birinci olmak. Diyeceksiniz ki bu sene neden Galatasaray bu şekilde. Galatasaray 23 Mayıs 2015’teki kongrede genel kurulun mali yapıya ilişkin mali krizi göz önüne alarak ekonomik bağlamda kulübü düzlüğe çıkaracak bir yönetimi görevlendirdi. Eğer ekonominiz güçlü ise bence tartışılır ve haklılığımı da gösterebilirim… Chelsea ve Paris Saint German örneği bunlar. Barcelona örneği mesela. Ekonomisi güçlü olan takımların, sportif başarıları da ekonomiyle orantılı oluyor. Bir Galatasaraylı olarak bugünkü oyundan memnun değilim. Şimdi 3 tane soru var. Birincisi bu oyunu beğendin mi? Beğenmedim. Diğeri ise seyircinin bu türlü bağırmaları.. Klasik. Olağan mali kongrede esti, gürlediler. Ne oldu yani? Başarısız sonuçlarımız, tasvip etmediğimiz başarısız sonuçlarımız… Bir anda yok farz edilip mali kongrede bana göre 1971’den bu yana katıldığım mali kongrede en yüksek katılımın olduğu kongre buydu. Orada Galatasaray Yönetim Kurulu ibra edildi. İbra etmeyen de bir elin parmakları kadardı. Demek ki Galatasaray seyircisi başka türlü, Galatasaray’ın aklı selimi başka türlü. Şimdi bu ikilemde seyirciyi haklı görüyorum. Sonuçta sevinecek, haz alacak ve kazanmak isteyecek.”
“GALATASARAY’DA BİR DEFANS ZAFİYETİ OLABİLİR”
Maçta belirlenen 50 bin TL’lik prim hakkında gelen bir soru üzerine Özyalçın, “Bugün Galatasaray 54. golünü attı ve Beşiktaş en fazla gol atan takım. Aramızdaki farkı görün. Şimdi demek ki Galatasaray’da bir defans zafiyeti olabilir. Bunun da tedbiri alınmak zorunda. Primle ilgili soruyu teknik ekibe sormanızı isterdim. Ben biliyorum ama yetkim değil o nedenle de konuşmak istemiyorum” dedi.
“AKHİSAR GİBİ BİR TAKIMI YENMİŞSİN VE 2 GOL ATMIŞSIN”
Bu sezon sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan teknik direktör değişiklikleri ile alakalı soruya Cengiz Özyalçın, şu yanıtı verdi:
“Bir rakibimizin Tuzlaspor ile oynadığı ve 2-1 kazandığı bir kupa maçı var. Biz de Akhisar gibi çok ciddi bir rakiple oynuyoruz burada. İkinci golü attığımızda ise ’yönetim istifa’ denildi. Nasıl yorumlarsın? Haklı mı görüyorsun? Akhisar gibi bir takımı yenmişsin ve 2 gol atmışsın… Dönüyorum… Voleybol maçında Krasnodar’ı yenmişiz. O takım da geçen senenin şampiyonu. Yanımda federasyon başkanı ile asbaşkanı var. Voleybol takımı orada Krasnodar’ı yeniyor gidiyor taraftarı selamlıyor, alkışlıyor… Yönetim kurulundaki başkan da ardından oyuncuları tebrik ediyor, sonra ‘İstifa.’ Niye? Böyle bir Galatasaray olabilir mi? Takım galip gelmiş, dünya takımı şampiyonu yenmiş sen ‘istifa’ diyorsun.”
“ŞARTLAR MÜSAİT DEĞİLDİ ANTRENÖR GELENE KADAR”
Bir gazetecinin Cengiz Özyalçın konuşurken, "Siz istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Özyalçın, “Tüzüğün maddelerini okumadığın belli. Bir tüzüğün hükmüne göre istifa kanunları vardır. Galatasaray’ın ne olduğuna bakmak lazım. Bu takım her sene şampiyon olacak diye bir kaide var mı? Yok. Türkiye Kupası’nı en fazla kazanan takım kim? Galatasaray… Dört yıldızı takan Galatasaray. Ya okuma yazmanız yok ya da rakam bilmiyorsunuz. Ağır konuşuyorum… Hamza bir, Mustafa Denizli iki, şimdiki Hollandalı üç. Orhan Atik’in lisansı yok kardeşim ne yapıyorsun ya. Şartlar müsait değildi antrenör gelene kadar. Nerede 5 antrenör 6 antrenör. Ya bırakın kardeşim Taffarel hala kaleci antrenörü. O geçişlerde yaşananları Galatasaray’a mal edemezsin. Galatasaray geçen sene 3 antrenör değiştirdi 3 defa şampiyon oldu. Bunu bunlarla orantılayamazsın. Olmaz böyle şey” diyerek sert ifadeler kullandı.
“BEN RİZESPOR BAŞKANI İLE BERABER OTURDUM”
Stada yaklaşık 8 bin taraftar gibi az bir izleyicinin gelmesi ile alakalı da gazetecilerle tartışan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, “Çıkıp stada girmeye çalışan taraftarları gördünüz mü? Ben Rizespor Başkanı ile beraber oturdum. Bizim yanımızdaki arkadaşların stada giriş öncesi stada girmeye çalışan arabaların ne boyutta olduğunu söylediğinde ben ürktüm açıkçası. Sevgili dostların bomba patlaması; Fenerbahçe - Galatasaray maçı ertelenmesi bugüne kadar kaç defa başımıza geldi. Kaç defa bomba patladı da ertelendi maç” dedi.
Konuşmasının ardından mikrofonlara vurarak, "Konuş bakalım sen ne konuşacaksan!" diyerek bir gazeteciye dönen Cengiz Özyalçın’ın sinirlerine ise hakim olamadığı gözlendi.
“METRO KESİLMİŞ, OTOBÜSE BİNME BAĞLANTISI YOK”
Açıklamalarının son bölümünde stat etrafındaki güvenliği eleştirerek sözlerine devam eden Özyalçın, “Keşke isterdim ki Rizespor Başkanı’nın resmi plakalı aracıyla beraber geliyor. Kimliğini göstermelerine izin vermediler. Metro kesilmiş, otobüse binme bağlantısı yok. O nedenle seyirci haklıdır. Gelenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Taraftarımız Galatasaraylı olmalarıyla iftihar etsinler. Galatasaraylı zor günlerde elini taşın altına koyan kimselerdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.