Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Şampiyon, şampiyonları yetiştiriyor

Kick Boks’ta Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Seda Duygu Aygün, çalıştırdığı onlarca sporcuyu Avrupa ve Dünya şampiyonu yapmak için ter döküyor.Sporcu anne ve babanın bir kızı olarak 3 yaşından bu yana spor içinde...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Şampiyon, şampiyonları yetiştiriyor
Kick Boks’ta Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli sporcu Seda Duygu Aygün, çalıştırdığı onlarca sporcuyu Avrupa ve Dünya şampiyonu yapmak için ter döküyor.
Sporcu anne ve babanın bir kızı olarak 3 yaşından bu yana spor içinde bulunan Seda Duygu Aygün, kick boksta Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları yaşadı. Sporculuğun yanı sıra Beden Eğitimi öğretmeni olan Aygün, kick boks maçlarında hakemlik de yapıyor. Kick boksta Türkiye’yi, Avrupa’da ve Dünyada temsil etmeleri için onlarca öğrenci yetiştiren Aygün’ün tek hedefi ise, yetiştirdiği öğrenciler içinden şampiyonlarının artması.
“Sporculuk antrenörlükten daha kolay”
Kick boksa geçmiş yıllarda daha fazla katılımların olduğuna dikkat çeken Aygün, “Sporculuğun yanında, antrenörlük, beden eğitimi öğretmenliği ve hakemlikte var. 14 yaşından itibaren, annem ve babam antrenörlük yapacak konumda olduğuma inandıkları için o günden itibaren öğrencileri çalıştırmaya devam ediyorum. Antrenörlük sporculuktan daha zor. Sporculukta ringe çıktığım zaman kendim için dövüşüyorum. Ama sporcum çıkıyor. Benim istediklerimi yapmadığı zaman daha da agresifleşebiliyorum. Anneme ve babama empati kurduğum için onları daha iyi anlıyorum. En rahatı ise, hakemlik. Hakemlikte sadece iki sporcu var. Onların kararlarını veriyorsun ama sporculuktan sonra antrenörlük daha zor. Geçmiş yıllarda katılım daha fazlaydı, azalmasının nedeni sınav maratonlarının artmasından kaynaklı. Gene de başarılı sporcular yetiştiriyoruz. Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi çıkartmıştım. En büyük hedefim bunları arttırmak” şeklinde konuştu.
Başarılı sporcu Seda Duygu Aygün’ün öğrencilerinden Arda Umut Şimşek, "6 yıldır yapıyorum bu sporu. Türkiye ikinciliğim var. Bundan sonraki hedefim Avrupa ve Türkiye şampiyonu olmak" diye hedeflerini dile getirdi.
"Şampiyonun çalıştırması çok güzel ve özel bir duygu"
Yine kick boks öğrencilerinden Furkan Çelik ise, şampiyon bir sporcudan eğitim almalarının avantajından bahsederek, "Ben 1 buçuk yıldır yapıyorum. Bir ara rahatsızlandığım için ara vermek zorunda kalmıştım. Şampiyonun çalıştırması çok güzel ve özel bir duygu. Hedefim Avrupa, Balkan ve Dünya şampiyonu olmak istiyorum. İller arasında birinciliğim var. Şampiyon bize neler öğretmiyor ki? Çok fazla ipucu veriyor, detaylı anlatıyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.