Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Recep Kara: "Formumu korumamda en büyük pay balıktadır"

Türkiye’de tek olan deniz canlıları müzesini gezen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, ilk defa gördüğü balık çeşitleri karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek, “Ben Kırkpınar Başpehlivanıyım...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de tek olan deniz canlıları müzesini gezen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, ilk defa gördüğü balık çeşitleri karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek, “Ben Kırkpınar Başpehlivanıyım ama bugün burada denizlerin orkinos, köpekbalığı gibi başpehlivanlarını görünce hayran kaldım" dedi. Kara, formunu korumasındaki en büyük payın ise balıkta olduğunu söyledi.
Sporcu olarak menüsünden balığı eksik etmediğini ifade eden 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan adıyla bilinen Kenan Balcı’nın, deniz canlıları müzesini gezdi.
Bugüne kadar hiç görmediği balık çeşitlerini bu müzede gördüğünü söyleyen Recep Kara, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dördüncü defa başpehlivan oldum. İlk başpehlivanlığı 2004 yılında, en son başpehlivanlığı ise 2016 yılında almış oldum. Aradan tam 12 yıl geçti. Bu süre içerisinde bir sporcunun formunu koruması büyük bir başarıdır. Biz bu başarıyı Allah’ın izniyle yeyip içmeyle ve düzenli sporla korumuş olduk. Bugün de burada bir sporcu olarak menümüzden eksik etmediğimiz balığın müzesini gezdik. Buraya ilk defa geliyorum ve gördüğüm balık çeşitleri karşısında adeta şaşkına döndüm. Ben başpehlivanım, sanırım orkinos, köpekbalığı da denizlerin başpehlivanı. Herkesin bu müzeyi görmesini, deniz canlılarını tanımasını tavsiye ederim. Burayı ücretsiz ziyaretçilere açan bu müzeyi kuran Kenan Bey’i de kutlarım. Denizlerimiz adına çok büyük bir ilke imza atmış" diye konuştu.
Balıkçı Kenan Balcı ise, deniz canlıları müzesinde Kırkpınar Başpehlivanı’nı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, gelecek yıl Kırkpınar güreşleri öncesi Başpehlivan’ın balık menüsünün kendisinden olacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.