Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Jimnastiğin Altın Çocukları

Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri milli formayla katıldıkları turnuvalardan elde ettikleri madalyalarla isimlerinden söz ettirmeye başlarken, yeni başarılar için hazırlıklarını sürdürüyor.Manisa Spor Lisesi’nin milli sporcuları...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Jimnastiğin Altın Çocukları
Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri milli formayla katıldıkları turnuvalardan elde ettikleri madalyalarla isimlerinden söz ettirmeye başlarken, yeni başarılar için hazırlıklarını sürdürüyor.
Manisa Spor Lisesi’nin milli sporcuları Bilal Bülbül, Melisa Morsümbül, Dilay Morsümbül ve Nihatcan Gül katıldıkları yarışmalarda başarılar elde ederken, Türkiye’yi Avrupa’da ve dünyada temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Genç sporcular Beden Eğitimi Öğretmeni Banu Cirit’in eğitmenliğinde gece gündüz çalışıyor. 10 yıldır jimnastik sporu yapan ve 3 yıldır milli takımda yer alan Bilal Bülbül, kendi alanında ilerlemeye başladığını belirterek, "Önümüzdeki 29 Nisan’da Macaristan’a gideceğim. Milli Takım adına yarışacağım. Eylül ayında Boğaziçi’nde yarıştım. Olimpiyatlarda, liseler arası dünya şampiyonalarında derece elde etmeyi hedefliyorum" dedi.
İKİZ JİMNASTİKÇİLER BİR BİRİNE RAKİP OLUYOR
Lisenin ikiz jimnastikçileri Melisa ve Dilay Morsümbül kardeşler de Türkiye’yi Avrupa’da ve dünyada temsil etmek için tüm hazırlıklarını sürdürüyor. 3 yıldır milli takımda yer alan ikiz kardeşler, zaman zaman katıldıkları yarışmalarda kendilerini karıştırdıklarını belirtti. İkiziyle aynı yaş kategorisinde yarıştıkları için bazı yarışmalarda rakip olduklarını söyleyen Melisa Morsümbül, "Birbirimize destek veriyoruz. Rekabet de var. Şaka da olsa gerçek de olsa rekabet oluyor. Aynı yaş kategorisinde yarıştığımız için bireysel yarışmalarda rakip oluyoruz. Portekiz’de Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ettik. Altıncı olduk, derece yapamadık. Macaristan ve Bulgaristan’da da ülkemizi temsil ettik. ’Sen yarışmamış mıydın’ diyerek bizi karıştırıyorlar" dedi.
İkiz kardeşi Dilay Morsümbül ise bazen kardeşiyle tartıştıklarını belirterek, "Bazen çok tartışıyoruz. Ama çok da desek oluyoruz. Aynı sporu yaptığımız için memnunuz. Jimnastiğe başlamamızı babam istemiyordu. Annem istiyordu. Başarılar elde edince babam da desteklemeye başladı" diye konuştu.
GÜL: "TÜRKİYE TARİHİNDE İLK KEZ ALTIN MADALYAYI ALDIK"
Son sınıf öğrencisi ve milli sporcu Nihatcan Gül, Fransa’da düzenlenen Aquae World Cup İnternational Open Turnuvası’nda Aerobik Jimnastik Trio’da birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Dört yıldır milli takımda yer alan Gül, "Geçen hafta Fransa’da Aquae World Cup Open kategorisinde 3 kişi yarıştık. Orada Türkiye tarihinde ilk kez altın madalyayı aldık. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde İstiklal Marşımızı okuttuk. Çok gurur duyduk. Okulumuzdan da öğretmenlerimiz çok destek oluyor. İnşallah devamı gelir bu başarıların. En büyük hedefimiz bu yıl Haziran’da Kore’de yapılacak dünya şampiyonasında madalya almak istiyoruz" dedi.
Öğrencileriyle gurur duyduklarını belirten Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Yılmaz Sertdemir, "Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi hem sanat alanında hem de spor alanında önemli etkinliklerde adını duyurmaya çalışıyor. Bu işlerin semerelerini de katıldıkları etkinliklerde beğeni almaktalar. Jimnastik ilimizde çok önemli alt yapısı olan bir spor. Milli öğrencilerimiz katılmış oldukları uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ederek marşımız söylendiğinde gururlanıyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.