Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Furkan Korkmaz: "Draftta İlk 19’da Seçilmeyi Bekliyordum"

NBA’de Philadelphia 76ers tarafından draft edilen milli basketbolcu Furkan Korkmaz, 1. turda 26. sıradan seçilmeyi beklemediğini söyleyerek, "Hedefim ilk 19’du" dedi. Korkmaz, NBA’ye gitmek için ise karar vermediğini açıkladı.A Milli Erkek...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NBA’de Philadelphia 76ers tarafından draft edilen milli basketbolcu Furkan Korkmaz, 1. turda 26. sıradan seçilmeyi beklemediğini söyleyerek, "Hedefim ilk 19’du" dedi. Korkmaz, NBA’ye gitmek için ise karar vermediğini açıkladı.
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın ve Anadolu Efes’in genç basketbolcusu Furkan Korkmaz, milli takımın medya gününde İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
NBA’de Philadelphia 76ers tarafından 1. tur 26. sıradan seçilen Korkamaz, "O gece benim için uzun sürdü. Draftı takım arkadaşlarımla birlikte izledik. Çok büyük bir mutluluk. Türk oyuncu olarak NBA’de oynama şansı yakalıyorsunuz. Philadelphia tanıdığım bir takım. Dario Saric ile Philadelphia hakkında sürekli konuşuyorduk. Benim için hayırlısı neyse o olur. Mutluyum Philadelphia’da olduğum için" şeklinde konuştu.
"NBA’YE GİDİP, GİTMEYECEĞİME KARAR VERMEDİM"
NBA’de oynamayı ne zaman planladığının sorulması üzerine genç basketbolcu, şöyle cevap verdi:
"Draft gecesi planlarım değişti. Çünkü beklemediğim bir sıradan seçildim. Benim için draft sırasıyla alakalı sıkıntılı bir, iki tane konu var, takımla alakalı değil. Şimdi gidip, gitmeyeceğime karar vermedim. Menajerle ve ailemle konuşup doğru karar vermeye çalışacağım. Zor bir karar."
"İLK 19’DA SEÇİLMEYİ BEKLİYORDUM"
Draftta 19. sıradan sonraki sıralarda seçilmeyi beklemediğini vurgulayan Furkan Korkmaz, "İlk 19’da bekliyordum. Benim için bir şok oldu. Hala o şoku atlatamadım" dedi.
"NBA’DE OYNAMIŞ, OYNAMAMIŞ İNSANLARDAN FİKİR ALDIM"
NBA’deki Türk basketbolcularla konuşup, konuşmamasının sorulması üzerine, "Ömer ağabey ile kampa geç katıldığım için draft öncesinde konuşamadım. Zaten drafttan 1 hafta önce kararınızı vermiş olmanız gerekiyor. NBA’de oynamış, oynamamış insanlardan draft öncesi fikir aldım. Benim için en doğru karar drafta kalmaktı bu sene. Riskte aldım ama önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz" diye cevap verdi.
"NBA’DE POTANSİYELİME DAHA ÇABUK ULAŞA CAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"
NBA’deki oyuncuların fizik anlamda büyük üstünlükleri olduğunu belirten milli basketbolcu, "Ben de zaten hazır olduğum için gitmeyi düşünmüyorum. Orada daha fazla kendimi geliştireceğimi düşündüğüm için ve potansiyelime daha çabuk ulaşabileceğimi düşündüğüm için gitmek istiyorum. ’Hazırım ben, NBA oyuncusuyum’ diye çıkıp gitmeyeceğim eğer gidersem" ifadelerini kullandı.
"OLİMPİYATLAR İÇİN ÇOK ÜMİTLİYİM"
Sezon geç bittiği için milli takımın geç toplandığını hatırlatan Korkmaz, "Ben draftlar için 5 günlüğüne Amerika’ya gittim. Ali Muhammed Amerika’ya gidip, geldi. Şu anda takım çok formda gözükmese de şampiyonaya kadar hazır olacağız. Yüklenme dönemleri böyle oluyor. Kısıtlı bir zaman olduğu için adaptasyon zor oluyor. Olimpiyatlar için çok ümitliyim" şeklinde konuştu.
"YABANCI KURALI BİZİ ETKİLİYOR"
Türk oyuncuların kendi takımlarında yeteri kadar süre almamasının milli takıma olumsuz bir etkisinin olup, olmamasının sorulmasına milli oyuncu, "Yazın burada 2-3 hafta burada idman yaparak şampiyonada verim veremez. Burada kendinize iyi bakmanız gerekiyor. Her maça konsantre olmanız gerekiyor. Türk oyuncular olarak özellikle genç oyuncular olarak biraz konsantrasyon problemi yaşıyoruz. Benim de şu an en büyük problemim konsantrasyon belki de aklımda bir sürü şey olduğundan dolayı. Yabancı kuralı bizi etkileyen en büyük etkenlerden biri. Genç oyuncularımız çok yetenekli. Bende dahil arkadaşlarımızla birlikte çok büyük işler başarabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
"PERASOVIC’İN FELSEFESİ TEMPOLU BASKETBOL ÜZERİNE"
Anadolu Efes’in yeni Başantrenörü Velimir Perasovic, hakkında da açıklamalarda bulunan Korkmaz, "Efes’te daha önce çalıştığı dönemle ilgili bir bilgim yok. Çok iyi bir koç. Kendini kanıtlamış biri. Felsefesi tempolu basketbol üzerine. Efes’e iyi mi olaca, kötü mü olacak bu zaman gösterecek. Umuyorum ki Efes için iyi olur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.