Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Fenerbahçeli Eski Yönetici, Göksel Gümüşdağ’a Yüklendi

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Tahir Kıran, Göksel Gümüşdağ’ın Kulüpler Birliği başkanı olmasının çok yanlış olduğunu belirterek, “Göksel Gümüşdağ herhalde federasyon başkanlığına oynuyor, Allah yolunu açık etsin. Sonra...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Tahir Kıran, Göksel Gümüşdağ’ın Kulüpler Birliği başkanı olmasının çok yanlış olduğunu belirterek, “Göksel Gümüşdağ herhalde federasyon başkanlığına oynuyor, Allah yolunu açık etsin. Sonra da UEFA başkanı olacak herhalde” dedi.
Daha önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile arasında yaşanan tartışma nedeniyle sarı-lacivertli kulüpten ihraç edilmesiyle gündeme gelen Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticisi Tahir Kıran, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk şansından, Aziz Yıldırım ile arasındaki tartışmaya, Süper Lig A.Ş’den Kulüpler Birliği’ne kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Kıran, küme düşme potasında bulunan Medicana Sivasspor ile Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında da görüşlerini paylaştı.
“GALATASARAY’IN ŞEREFİYLE, ONURUYLA OYNAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın şampiyonluk şanslarını değerlendiren Tahir Kıran, şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini dile getirerek, “Her sene olduğu gibi Fenerbahçe yine yarışın içinde. Fenerbahçe zaten her sene ya şampiyon oluyor ya da ikinci oluyor. Bu sene de Fenerbahçe, Beşiktaş ile arasında 3 puan olmasına rağmen şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olacak. Fenerbahçe camiası buna inanmış vaziyette. Beşiktaş’ın Osmanlıspor maçından ümitliyim açıkçası. Galatasaray’ın da şerefiyle, onuruyla çıkıp oynayacağını düşünüyorum, inanıyorum. Her ne kadar Fenerbahçe ve Galatasaray ezeli rakipse de ebedi dosttur” dedi.
“FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINI AZİZ YILDIRIM’DAN DAHA İYİ YAPACAK BİRİ YOK”
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında açıklamalarda bulunan Tahir Kıran, Aziz Yıldırım’ın kendi istediği sürece Fenerbahçe başkanlığına devam edebileceğini belirterek, “Bence de devam etmelidir. Fenerbahçe Kulübü her sezon mutlaka ilk ikinin içerisinde. Aziz Bey’in eleştirilecek tarafları tabii ki var ama artılarına eksilerine bakacaksınız ona göre karar vereceksiniz yani. Bana göre Fenerbahçe Kulübü başkanlığını Aziz Bey’den daha iyi yapacak birisi yok” ifadelerini kullandı.
“AZİZ YILDIRIM İSTEDİĞİ SÜRECE BAŞKANLIĞA DEVAM EDER”
Aziz Yıldırım ile bir görüşmelerinin olmadığını açıklayan Kıran, “Görüşmemizi gerektirecek bir durum da yok. Hiç kimse heveslenmesin, öyle bir şey yok. Aziz Yıldırım istediği sürece Fenerbahçe başkanlığı devam eder. Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü sivil toplum örgütüdür. Bunun başındaki adam da Aziz Yıldırım’dır. Aziz Yıldırım istediği sürece kulüp başkanı olmaya devam eder. Karşısına kim çıkarsa çıksın ezer geçer” diye konuştu.
“GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ’IN KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLMASI ÇOK YANLIŞ”
Kurulması planlanan Süper Lig A.Ş ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ hakkında da değerlendirmede bulunan sarı-lacivertli eski yönetici, “Kulüpler arasında bir Süper Lig A.Ş kuruluyor. Para pul falan da o tarafa geçecek. Futbol Federasyonu’nun hiçbir yaptırımı kalmayacak. Çok saçma sapan işler yapılıyor. Bunun da başında Göksel Gümüşdağ var. Bana göre Göksel Gümüşdağ’ın Kulüpler Birliği başkanı olması çok yanlış. Türkiye’de Kulüpler Birliği diye bir şey varsa bunun başkanı Fenerbahçe başkanı, Galatasaray başkanı, Beşiktaş başkanı, Trabzonspor başkanı olması lazım dönem dönem. Bir de belki Bursaspor. Yani şampiyon olan takımların başkanları olacak. Bana göre Göksel Gümüşdağ’a Kulüpler Birliği Başkanlığı çok çok lüks” şeklinde konuştu.
“GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ HERHALDE FEDERASYON BAŞKANLIĞINA OYNUYOR”
“Göksel Gümüşdağ herhalde federasyon başkanlığına oynuyor” diyen Tahir Kıran, “Bundan sonraki hedefi federasyon başkanlığı. Allah yolunu açık etsin, devam etsin. İyi gidiyor. Federasyon başkanı olacak, ondan sonra da herhalde UEFA başkanı olacak. Hedeflerini büyüte büyüte devam ediyor. Allah işini gücünü rast getirsin ne diyelim” açıklamasında bulundu.
“SÜPER LİG A.Ş KESİNLİKLE KURULMAMALI”
Süper Lig A.Ş’nin kesinlikle kurulmaması gerektiğini söyleyen Kıran, “Federasyonun bir anlamı yok ki. Federasyon ne yapacak, hakem mi atayacak? Bir başkan çıkıyor, diyor ki; ‘O hakemi benim maçıma göndermeyin’. Gönderemiyorlar. İnadına göndereceksin. Ama hakem art niyetli olmayacak. Hata yapabilir ama yanlış yapmayacak” dedi.
“BAŞAKŞEHİR’İN SÜPER LİG’DE OLDUĞU BİR ORTAMDA ŞEHİR TAKIMLARININ DÜŞMESİ FUTBOLDAN SOĞUTUR”
Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor’un Süper Lig’de oynarken şehir takımlarının düşmesinin mantıklı olmadığını aktaran Fenerbahçeli eski yönetici Kıran, “Sivas gibi, Eskişehir gibi, Antep gibi, Mersin gibi, Antalya gibi takımların düşmesi, alt liglerde oynaması çok mantıklı gelmiyor bana. Bugün Başakşehir’in Süper Lig’de oynadığı bir ortamda, Osmanlıspor’un oynadığı ortamda böyle şehir takımlarının düşmesi, insanların futboldan soğuması demektir. Bunların başlarındaki insanlar kendi şahsi egolarını tatmin etmek için birilerini kullanarak bir yerlere geliyorlar. İsimlerini söylemeye gerek yok, herkes biliyor. Elin atına binen çabuk iner. Şimdi bu ülkede 7 milyon Sivaslı var. Sivas’ın takımı düşecek, Başakşehir veya Osmanlıspor Süper Lig’de top oynayacak, böyle bir adaletsizlik yok. Olacak iş değil bu” şeklinde konuştu.
“SİVASSPOR’A ÇOK ÜZÜLDÜM, ÇOK EMEĞİM VAR”
Sivasspor’da çok emeği olduğunu ve düşme potasında bulunduğu için çok üzüldüğünü ifade eden Kıran, “Benim çok emeğim var. Mecnun başkanın çok emeği var. Mecnun başkan ikinci ligden düşerken aldı bu kulübü ve çok iyi yerlere getirdi. Hatta şampiyonluğa yaklaştı. Şimdi kötü günler yaşıyor Sivasspor. Büyük bir olasılıkla küme düşecek. Bildiğim kadarıyla da Mecnun başkan kongre kararı almış. Bana kalırsa Sivas camiası Mecnun başkana sahip çıkmalı. Karşısına hiçbir adayın çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Sivas camiası kenetlenip, Mecnun Otyakmaz’a destek olması gerekir. Düştüğü yerden tekrar kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.
“BİZDE BİR ŞEY OLAMAYAN ADAM TARAFTAR OLUYOR”
Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında da düşüncelerini dile getiren Tahir Kıran, “Bu cehaletle ilgili bir şey. Bir kişinin, cahil bir insanın yaptığı bir hareketi, bütün Trabzon camiasına mal etmek yanlış bir şey. Bu bir değil, iki değil, üç değil. Bunu kendi içerisinde çözmesi lazım Trabzon’un, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin. Yanındaki adama mukayyet olacaksın. 17 yaşında cahil bir çocuk. Düşünemiyor ki ben böyle bir hareket yaparsam benim kulübüme ne zarar gelir. 81 vilayet var. 80 vilayet bir tarafa, Trabzon bir tarafa. Futbolla yatıp, futbolla kalkan bir şehir. Bizde hiçbir şey olamayan adam taraftar oluyor. Okul okumamış, kendine kimlik bulamamış, tribüne gidip kendine bir kimlik bulmuş. Kavga etmiş, ağabey olmuş... Bunlara gerek yok” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.