Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Dünya Şampiyonu Mardin’e Döndü

Mardinli Milli Atlet Ahmet Alkanoğlu, Çek Cumhuriyeti’nin Janske Lazne kentinde yapılan 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu’nda dünya birincisi oldu. Mardin’e dönen Ahmet Alkanoğlu, havalimanında Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardinli Milli Atlet Ahmet Alkanoğlu, Çek Cumhuriyeti’nin Janske Lazne kentinde yapılan 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu’nda dünya birincisi oldu. Mardin’e dönen Ahmet Alkanoğlu, havalimanında Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, ailesi, okul ve spor arkadaşları ile öğretmenleri tarafından coşkuyla karşılandı.
Mardin Havalimanı’nda anne ve babasının elini öpen dünya şampiyonu Ahmet Alkanoğlu kendisini karşılayan yöneticileri ve arkadaşlarını görünce sevinç gözyaşları döktü. 7 yıldan beri şampiyonluğu düşünerek çalıştığını söyleyen Milli Atlet Alkanoğlu, “Koşarken tek düşündüğüm ülkemin bayrağını dalgalandırmaktı. O kürsü benim hayalimdi, kürsüye çıktım ve hayalimi gerçekleştirdim. Hedefim her kademede şampiyon olmaktır” dedi.
Mardin Endüstri Meslek Lisesi Elekrik, Elektronik son sınıf öğrencisi olan Ahmet Alkanoğlu, Çek Cumhuriyeti’nde 16 ülkeden katılan yüzlerce atleti geride bırakarak 5 bin metre yıldızlar dağ koşusunda dünya birincisi olarak Mardin’e döndü. Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zekariye Atilla, Ahmet Alkanoğlu’nun derslerde de başarılı olduğunu söyledi.
Babası Ekrem Alkanoğlu 8 çocuğunun da sporda başarılı olduğunu belirterek, “Ben de gençliğimde dağ sporunu çok severdim. Çocuklarımı okuttum. Ahmet en küçükleri, ben de leblebi yapma şampiyonuyum. Ailemizde her şeyin en iyisini yapma azmi var. Çok duyguluyum“ diye konuştu.
"BİR ANNENİN ALABİLECEĞİ EN BÜYÜK MÜJDEYİ OĞLUMDAN ALDIM"
Anne Marufa Alkanoğlu ise, bir annenin alacağı en büyük müjdeyi oğlunun kendisine Çek Cumhuriyeti’nden, iki gündür sevincinden uyuyamadığını söyledi. Anne Alkanoğlu, “Bir annenin çocuğunun dünya şampiyonu olduğunu duyması kadar güzel bir duygu yok. Bana bu duyguyu yaşatan Ahmet oğlumla gurur duyuyorum. Çok mutluyum“ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.