Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 12 Yaşındaki Dişi Messi Yeteneğiyle Göz Dolduruyor

Siirt’te geçen yıl sokakta top oynarken keşfedilen 12 yaşındaki Berfin Tekin, Siirt Bayanlar Futbol Kulübü’nün Yıldız Kızlar takımıyla oynadığı maçlarda yeteneğiyle göz dolduruyor.Türkiye Kadınlar 3. Lig takımlarından Siirt Bayanlar...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) 12 Yaşındaki Dişi Messi Yeteneğiyle Göz Dolduruyor
Siirt’te geçen yıl sokakta top oynarken keşfedilen 12 yaşındaki Berfin Tekin, Siirt Bayanlar Futbol Kulübü’nün Yıldız Kızlar takımıyla oynadığı maçlarda yeteneğiyle göz dolduruyor.
Türkiye Kadınlar 3. Lig takımlarından Siirt Bayanlar Futbol Kulübü’nün Yıldız Kızlar kadrosuna dahil edilen orta saha oyuncusu Berfin Tekin, kısa sürede kendini ispatlayarak takımın yıldızı haline geldi. Öyle ki büyük kızlarda, Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 3 nolu sentetik sahada antrenmana çıkan Tekin, top sektirme, vole vuruşlarıyla kendisini izlemeye gelenleri hayran bırakıyor. Siirt Bayanlar Futbol Kulübü Antrenörü Zeki Eren, genç futbolcu ile İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
7 yıl önce kurulan Siirt Bayanlar Futbol Takımı’nda 350 ile 400 dolayında lisanslı kız yetiştirdiğini belirten takım antrenörü Zeki Eren, bu kızlardan 50’sinin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) kazandırdığını, 7 kız öğrencinin de beden eğitim öğretmeni olarak görev yaptığını söyledi.
TERÖRE RAĞMEN KIZLAR FUTBOLDAN VAZGEÇMİYOR
Bugüne kadar yetiştirdiği tüm sporcular arasında en yeteneklinin Berfin olduğunu belirten Eren, "Berfin kızımız daha 12 yaşında. Annesi de futbol oynamasını istiyor. Maşallah yeteneği de çok iyi. Bölgemizden birçok kulüpten teklif aldı. Ancak Berfin bünyemizde çalıştığı için transfer yapmayı düşünmediğimiz gibi daha iyi yerlere gelmesi için idmanlarda ve maçlarda değerlendiriyoruz" dedi.
Berfin’i sokak aralarında futbol oynarken keşfettiğini aktaran Eren, yeteneğiyle göz dolduran Berfin’in, takımda arkadaşları tarafından "Messi" olarak çağrıldığını söyledi. Berfin’in Messi gibi bir yeteneği olduğunu söyleyen Zeki Eren, "İnşallah illerde herkes bu kızımızı milli takımda bir gün izleyecektir. Okulda da çok çalışkan bir öğrencidir. Yıldız kızlarda çok yetenekli olan bu kızımızın okulda bazen durumunu öğrenmeye gittiğimde, hep top oynadığına tanık oluyorum. Sokakta eve giderken top oynuyor. İnşallah Berfin’i milli takıma çok iyi bir yetenek olarak kazandıracağız" diye konuştu.
Terör olayları yüzünden bölgedeki idman ve maçlarda zorlandıklarını da ifade eden Eren, kız çocuklarının biraz güçlükle idmana geldiğini, ancak tüm olumsuzluklara rağmen kızların futboldan vazgeçemediğini aktardı.
HAYALİ MESSİ’Yİ GÖRMEK
Çok sevdiği futbolu sokakta öğrendiğini ifade eden Berfin Tekin ise, en büyük hayalinin bir gün büyük bir futbolcu olarak milli takımında oynayabilmek olduğunu söyledi. Tekin, "12 yaşındayım ortaokula gidiyorum. Futbolu çok seviyorum, küçüklükten beri oynuyorum. Hayalimde ilerde büyük bir futbolcu olmak var. Sokaklarda futbol oynamayı öğrendim. Bayanlar futbol takımında oynayarak hayalimi gerçekleştiriyorum. Messi’yi çok seviyorum onu canlı görmeyi çok istiyorum. Ayrıca ailem benim futbol oynamamı destekliyor. Futbol sadece erkeklerin işi değil, kızlar da oynayabilir. Biz de çok iyi oynuyoruz" şeklinde konuştu.
Takım kaptanı Esma Üzüm, çok yetenekli olan Berfin’in takımın yıldızı olduğunu, ilerde de çok iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi. Takım arkadaşı Esra Efe ise, "Küçük yaşına rağmen büyük ablalarıyla maç yapmış durumda. Mücadeleyi hiç kesmemiş iyi bir futbolcu, yeteneğiyle sahayı konuşturuyor. Futbol ilk başlarda çok ön yargılı olarak gösteriliyor. Fakat futbol sadece erkek işi değil, futbola karşı çıkan çok kişi var ama gelip bizi görmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.