Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbayraktar: "Yeni Bir Dünya Rekoru İstanbul’da Kırılabilir"

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, pazar günü gerçekleşecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda yeni bir dünya rekorunun kırılabileceğini belirterek, bütün İstanbulluları organizasyonu takip etmeye çağırdı.Spor A.Ş. Genel...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, pazar günü gerçekleşecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda yeni bir dünya rekorunun kırılabileceğini belirterek, bütün İstanbulluları organizasyonu takip etmeye çağırdı.
Spor A.Ş. Genel Müdürü Özbayraktar, 24 Nisan Pazar günü gerçekleşecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu öncesi İHA’ya açıklamalarda bulundu. Yarı maratonun çok özellikli olduğunu belirten Özbayraktar, "İlk defa 2 dünya rekortmeni bu yarışta yer alacak. Bunlardan birisi Zersenay Tadesse 58.23’lük derece ile rekorunu elinde tutarken, Leonard Komon 10 ve 15 km’de dünya rekorlarını elinde tutuyor. Maratona ünlü rekortmenlerin katılması tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu sene bir dünya rekoruna sahne olabilir" dedi.
"BÜTÜN İSTANBULLULARI DAVET EDİYORUZ"
Milli atlet Ali Kaya’nın da organizasyonu katılacağını hatırlatan Özbayraktar, "Ali Kaya da çok formda bir sporcu. O yüzden bu rekortmenleri zorlayabilir. Organizasyonda dünya rekorunun gelmesi için hava şartlarının da iyi olması gerekiyor. Saliselerle hesap edilen bir yarış olduğu için rüzgar bile etkileyebilecek bir faktör. Organizasyonu bir dünya rekoru ile tamamlarsak çok mutlu olacağız. Bizim daha önem verdiğimiz şey ise seyirci rekorunu kırabilmek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş da bu işlerin büyümesini, İstanbul’un ve ülkemizin tanıtımı için istiyor. Tabi bu rekortmenler de İstanbullular için geliyor, bu nedenle biz bütün İstanbulluları davet ediyoruz. Çünkü festival havasında bir hazırlığımız var. Yarı Maratonumuz Yenikapı’dan başlayacak, Eyüp’ten dönecek ve tekrar Yenikapı’da bitecek. Çeyrek Maraton da aynı şekilde Yenikapı’dan başlayacak, bu sefer Sirkeci’den dönüp yine Yenikapı’da bitecek. Bayrak yarışı ve Business Maratonu da ekledik. Şu an hazırlıklarımız tamamlanmış sayılır diyebilirim" diye konuştu.
"YARI MARATONU DA ALTIN KATEGORİYE YÜKSELTECEĞİZ"
Özbayraktar, bu sene kategorileri arttırdıklarını vurgulayarak, "Biz Uluslarası Atletizm Federasyonu’nun (IAAF) görevlendirdiği kişilere organizasyonun nerelerde yapılabileceğini gösterdik, IAAF tarafından ölçümlememiz yapıldı. O nedenle organizasyonda herhangi bir rekor kırılırsa, IAAF tarafından ’Onaylı Parkurda’ koşulmuş olacak. Bütün kriterleri yerine getirdik, daha önce İstanbul Maratonu’nu altın kategoriye yükseltmiştik, yarı maratonumuz şu an bronz kategorisinde. İnşallah bu sene gerçekleştirdiğimiz bütün kategorilerle yarı maratonu da altın kategoriye yükselteceğiz" açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.