Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özat: "Bizden Daha İyi Bir Takıma Yenilmedik"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bizden daha iyi bir takıma yenilmedik. Daha iyi oynayan bir takıma da yenilmedik. Sadece bizden şartları çok daha iyi olan imkanları çok daha iyi olan bir takıma yenildik" dedi.Mersin İdmanyurdu...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, "Bizden daha iyi bir takıma yenilmedik. Daha iyi oynayan bir takıma da yenilmedik. Sadece bizden şartları çok daha iyi olan imkanları çok daha iyi olan bir takıma yenildik" dedi.
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında oynadıkları Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı açıklamada, maça iyi başladıklarını, karşılaşmanın hemen başında Güven ile pozisyon da bulduklarını belirterek, "Arkasından bir penaltı pozisyonumuz vardı. Kırmızı kart ve penaltı olmalıydı. Hiç dokunacak bir tarafı yok. Yediğimiz gol 1 metre ofsayt. Bu çok netti. Bunun yanında bazı arkadaşlarımız kendilerine verilen şansın ve formanın değerini bilemiyorlar. İlk yarı 2-3 maç oynayan çok oyuncuyu, ikinci yarıda hemen hemen 7-8 maçta oynattım. Oynamak isteyen, kalmak isteyen kendini gösterir. Ama göstermeyenler için de kulüp bir karar verir" diye konuştu.
"OLAN ANTRENÖRE OLUYOR"
Daha önce, "Mersin İdmanyurdu takımı düşebilir, ama düştüğü zaman doğru yapılanma ile bir daha düşmemek üzere çıkar. Ama ligde kalabilir, bu hatalar devam ettiği sürece seneye daha büyük sıkıntılar da çekebilir" dediğini hatırlatan Özat, sözlerine şöyle devam etti:
"Futbol Federasyonumuzun bir an önce kulüplerle ilgili bir yapılanmaya gitmesi lazım. Özellikle futbolcu ödeneklerinin federasyon tarafından kontrol edilip, onların ödemelerinin aksamaması lazım. Tabi bu hiçbir şeye bahane değil, ama şöyle bir şey var ki, olan kimseye olmuyor, olan sadece antrenöre oluyor. Benim işim futbolcuyu antrenmana çıkmak için ikna etmek veya onu eğlendirmek ya da kapı kapı dolaşıp para aramak değil. Ama biz de maalesef hem başarılı olalım hem de iyi niyetimizi görsün insanlar diye her türlü çabayı gösteriyoruz."
Oyuncularına hep, buraların gelip geçici olduğunu yarın bir gün daha iyi bir takıma gittiklerinde orada yapamayacaklarını burada yapma haklarının olmadığını söylediğini kaydeden Özat, "Zaten 16-17 kişiyiz, elimizde alternatifimiz olsa bazı şeylere göz yummayacağız. Bizden daha iyi bir takıma yenilmedik. Daha iyi oynayan bir takıma da yenilmedik. Sadece bizden şartları çok daha iyi olan, imkanları çok daha iyi olan bir takıma yenildik. 6 maç var. Benim için yenmek yenilmek inanın çok önemli değil. Ama hakikaten hakemlerin de bu anlamda biraz daha dikkatli olması lazım. Mersin’de 11. haftayı tamamladım, bugüne kadar hiçbirinde hakemlere bir şey demedim. Ama eğer Başakşehir maçındaki pozisyon penaltı ise bugünkü pozisyonumuz penaltıkere penaltı. Bunlar tabi takımın kaderini etkileyen şeyler, üzgünüz" diye konuştu.
Özat, Sadiku’nun kadroya alınmamasıyla ilgili bir soruya ise bu futbolcunun sabah kendisine beli ağrıdığı için mesaj attığını, bu yüzden ilk 11’de yer almadığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.