Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi’nde üst tura çıktı

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “5-0’lık bir skor iyi sayılır. Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Bugün sevindirici bir şeyler yaşamak, kulüp olarak bizim de hakkımızdı" dedi.“5-0’lık skor iyi sayılır”UEFA Avrupa...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “5-0’lık bir skor iyi sayılır. Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Bugün sevindirici bir şeyler yaşamak, kulüp olarak bizim de hakkımızdı" dedi.
“5-0’lık skor iyi sayılır”
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Moldova temsilcisi Zimbru takımını 5-0 mağlup ederek bir üst turda Estonya’nın Nomme Kalju takımıyla eşleşen Osmanlıspor’da Teknik Direktör Akçay, maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
İlk müsabakayla rakip algılarının maçtan sonra değiştiğini belirten Akçay, “İşi çok sıkı tutmamız gerektiği, genç, dinamik, yaş ortalaması 24 olan, disiplinli olan bir takıma karşı oynamamız gerekiyordu. 2-0’ı bulduktan sonraki süreç 30 ile 45 arası maçı biraz kaybettik gibi ama 2-0’ın rahatlığından gibi düşünüyorum. 2. yarı oyun kalitemiz bence biraz daha değişti ve rakip üzerine kurduğumuz organizasyonlar ya da atakların başarılı olama, sonuçlanma dediğimiz olayları gerçekleştirmeye başladık. Bu da bize iyi bir toparlanma sağladı. 5-0’lık bir skor iyi sayılır. Turu geçtiğimiz için mutluyuz. Bugün sevindirici bir şeyler yaşamak kulüp olarak bizim de hakkımızdı. Yaşadık, mutluyuz” şeklinde konuştu.
“Maçın adamı olarak Raul ve kaptanı seçerdim” diyen Akçay, şunları kaydetti:
“Bazı oyuncular kulübeden içeri girdiklerinde ruhsal olarak biraz kendilerinde eksiklik hissederek, motivasyonları düşük olarak girerler. İki arkadaşımızı sahaya sürdük ve iki arkadaşımız da yüksek seviyede bir sahiplenme duygusuyla oynadılar. Ondan dolayı ben her ikisini de seçerdim.”
"Karşımızda zor bir direnç var"
Osmanlıspor’un bir üst turdaki rakibini değerlendiren Akçay, “Fiziksel olarak çok güçlü, kuvvetli. Teknik olarak zayıf ama mücadeleyle sorunlarının üstesinden gelebilen bir takım olduğu bilgisi var bizde. Şu an en son müsabakayı izleyen arkadaşımızdan aldığımız istihbaratta, bence Haifa takımı üstün oynamış olmasına rağmen, 4 pozisyona girmiş olmasına rağmen penaltılarla kaybediyor. Bu sahada duran 4-4-2, 4-1-4-1 gibi oynayan, gücünü sahada olumlu kullanan bir takımla karşı karşıyayız. Güç tekniği bozuyor bazen. Karşımızda zor bir direnç var" dedi.
Osmanlıspor, 3. ön eleme turunda Estonya ekibi Nomme JK Kalju ile karşılaşacak.
Akçay, bir gazetecinin “Trabzonspor tarihine Avrupa kupalarında yenilmeyen teknik adam olarak girdiniz. Aynı başarınız Osmalıspor’da da devam ediyor” sorusuna, “Allah’ın bir lütfu ancak iyi oyuncularla oynuyorum belki ondandır” cevabını verdi.
Son olarak Akçay, “Bizim takımımızın çok fazla transfere ihtiyacı yok. 2 ya da 3 oyuncu daha gelebilir” dedi.
Erdal: “Rakibi çok ciddiye aldık”
Osmanlıspor takım kaptanı Erdal Kılıçaslan ise maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Takım arkadaşlarımızla maçtan önce toplantılar yaptık. Rakibi çok ciddiye aldık. İlk maçta gördük ki ciddiye alınacak bir takım. O yüzden bu hafta iyi çalıştık. Takım arkadaşlarımız da bu ciddiyetin farkına vardı. Önümüzde daha zor bir süreç var. Bir hafta sonraki maça da iyi hazırlanıp, aynı şekilde, aynı direnci gösterip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.