Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi’li Yüzücüler Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Osmangazi Belediyespor, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpiyatlara katılacak sporcuların yetiştirilmesi için hayata geçirilen ‘Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’ne yüzme branşında Bursa’dan en fazla sporcu gönderen kulüp...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi’li Yüzücüler Olimpiyatlara Hazırlanıyor
Osmangazi Belediyespor, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpiyatlara katılacak sporcuların yetiştirilmesi için hayata geçirilen ‘Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’ne yüzme branşında Bursa’dan en fazla sporcu gönderen kulüp oldu.
Olimpiyatlara hazırlanan yetenekli ve başarılı sporcuların, belirli kriterler dahilinde seçilerek yetiştirileceği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin Bursa’daki yüzme branşına Osmangazi Belediyespor sporcuları damga vurdu. Sporcuların performanslarının geliştirmesi, sosyal ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi hedefiyle çalışmalar yürüten merkezdeki 60 sporcunun 30’u Osmangazi Belediyespor Kulübü’nden oluşuyor. 2016 ve 2020 Olimpiyat hedefleri için oluşturulan merkezde yer alan sporcular, aldıkları eğitimlerle Türk sporuna yön verecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına katılabilmek için oluşturulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nin (TOHM) Bursa’da yüzme branşında eğitim alan sporcuları ziyaret etti. Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu’nda İtalyan antrenör Stefano Nurra nezaretinde çalışmalara devam eden sporculara olimpiyat yolunda başarılar dileyen Başkan Dündar, “Yüzme, bana göre en zor spor branşlarından bir tanesi. Osmangazi Belediyesi olarak bu zor spor branşında başarılı sporcular yetiştirebilmek adına ciddi yatırımlar yapıyoruz. 5 tane yüzme havuzu ile Türkiye’de en çok havuza sahip belediyelerin başında geliyoruz. Nüfusa oranladığımız da Bursa, sahip olduğu spor tesisi sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada. Bu kadar çok tesise sahipsek ve belediye olarak gerekli desteği sağlıyorsak, bu tesislerden başarılı sporcular çıkmasını istiyoruz. Eğer, Türkiye’nin en modern tesislerine sahipsek, en başarılı sporcularını da bizler yetiştireceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.