Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortabağlar tesis istiyor

Ortabağlar Spor Kulübü Başkanı Avni Tetik, yerel yöneticiler amatör spor kulüplerine tesis anlamında destek olmalılar çünkü kulüpteki her öğrenci para demek, ek harcama demektir. Yeterli düzeyde gelirimiz olmadığı için yeni öğrenciler keşfetmekte de zorluk çekiyoruz. Bundan dolayı yerel yöneticilerden tesisleşme ve gelir elde etme konusunda destek bekliyoruz dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
         Ortabağlar tesis istiyor
   

Ortabağlar Spor Kulübü Başkanı Avni Tetik, yerel yöneticiler amatör spor kulüplerine tesis anlamında destek olmalılar çünkü kulüpteki her öğrenci para demek, ek harcama demektir. Yeterli düzeyde gelirimiz olmadığı için yeni öğrenciler keşfetmekte de zorluk çekiyoruz. Bundan dolayı yerel yöneticilerden tesisleşme ve gelir elde etme konusunda destek bekliyoruz dedi.

İzzet Günay: Ortabağlar Spor Kulübü BSaşkanı Avni Tetik, Bursa Haber Gazetesi olarak kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Avni Tetik:  Ben Avni Tetik. 1963 yılında Bursa Yenişehir’de doğdum. Gençliğimde Orta bağlar, Kıbrıs gücü, Çağlayan spor gibi amatör spor kulüplerinde top oynadım. Emekli  olduktan sonra Orta Bağlar’a Bursaspor taraftarlar derneğini açtık. İhtiyaç üzerine Orta bağlar spor kulübünü canlandırdık. Sağ olsun açılışımıza Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Recep ALTEPE geldi zamanlar bize tesis sözü verdi.  Tesisimiz geciktiği için mahallemizde orta gelirli olduğu için gelirimiz olmadığı için bu ara müsabakalara ara verdik. Belediyelerle görüşüyoruz onlar da prosedürün bitmesini bekliyorlar.

                                 “KULÜBÜMÜZÜ DÖNDÜRECEK GELİR KAYNAKLARI İSTİYORUZ”

İzzet Günay: Avni Başkanım kulübünüz kaç yılında kuruldu? Bu güne kadar nasıl geldiniz?

Avni Tetik: 2010 senesinde Orta Bağlar spor kulübünü kurduk. Orta bağlar spor kulübünü canlandırmak istiyoruz. Orta bağlar mahallesi siyasi olarak da çok güçlü oy potansiyeli olan bir mahalle her zaman görevini yapmıştır. 13.700 seçmenin 25.000 nüfusu olan bir mahalle bu mahalle Bursa’nın İznik ilçesinden büyük bir mahalle tabi çarpık yapılaşmadan dolayı bizim mahallemize yatırım gelmiyor. İnşallah bundan sonraki dönemlerde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yıldırım Belediye Başkanımız, Yıldırım ilçe başkanımız Hüdai Yazıcı’da çok ilgililer sağ olsunlar. İnşallah mahallemize yeni açılan yol boyuna veya 152 evler parkında bize halı saha temin ederler. Zaten hem İsmail Hakkı EDEBALİ hem büyükşehir belediye başkanımız Recep ALTEPE kendileri de geçmişte spor camiasından gelen insanlar eski futbol sevdalıları oldukları için sağ olsunlar bizlere destek oluyorlar.  Bazı mahallemizde iki tane spor tesisi varken bazı mahallerimiz unutuluyor. Her mahalleye başkanlarımızın halı saha ve spor tesisi sözü vardı. Her kulübü tek tek yapabilseler birçok mahallede 4-5-6 amatör spor kulübü bir halı sahayı kullanıyor. Çok aşırı göç alan bir metropol de yaşıyoruz. Yani ben birçok mahalle muhtarımla sohbet ettiğimde şu yerel seçimden cumhurbaşkanı seçimine kadar 2.000 seçmen göç alan mahallelerimiz var. İki bin seçmen dediğin zaman 3-4 ile çarpacaksın 10.000 kişi gelmiş demektir. Bu kadar hızlı ilerliyor bir şeyler ama şu bir gerçek  bu mahallede de gençler var Arabayatağı mahallesi çok uzak değil yani diğer kulüplere giden genç kardeşlerimizde var, Bursaspor’a  verilenler var hep onlar büyük takımlardan çıkmıyor. Bu biraz gönül işi ,hırs işi ,sevda işi burada sizler  varsınız. İki sezonda dört futbolcumuzu Yol spora verdik. Âmâ gönül ister ki A takımınız, Genç takımımız olsun hatta bal liginde de oynayalım. Birçok takımdan duyuyoruz bal ligine çıkıyorum ama orda kalmak para gerektiriyor kalamıyorum diyor. Diğer kulüplerinde böyle dertleri var. Mesela Mesken sporun alt yapısı her şeyi götürüyor onların yönetimi çok güçlü gelirleri de var. Lokal ve halı saha gelirleri var. Öyle bir tesisi keşke birçok kulübe verebilseler.

                                    “GÖKHAN GİBİ DAHA NE CEVHERLER VAR”

 Recep başkanın bize dediği yer vardı bu yere muhtar karşı çıktı. Vatandaşın biri burayı gösterdi burayı kamulaştırdık.217 metrekare altı lokal üstü yönetim gibi olsa kendi kendini döndürür. Her insan para demek. Kulübümüz şu an da 130 lisanslı genç çocuğa hizmet edilebiliyor aslında nüfus yirmi beş bin nüfuslu bir mahalle 500 hatta binlere varacak çocuğa yaz okuluyla birlikte hizmet verilebilecekken böyle bir tesis imkânımız olmadığı için 130 çocukla yetiniyoruz aslında kim bilir daha ne cevherler var kim bilir daha ne Gökhanlar var ama değerlendirilemiyor. Biz yetkililerden destek bekliyoruz, tesis bekliyoruz artık Bursa’daki kulüpler arasında benim de oyuncularım var bizler de bal ligine çıkabiliriz demek istiyoruz. Bu arada Yönetim Kurulu üyelerim Remzi Kılıç’a, Edip Serbest’e, Mesut Gülmüş’e, Ümit Anıgül’e, Ferhat Çetin’e ve Ferdi Tunca’ya teşekkür ediyorum.

Haber: İzzet Günay


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.