Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman: “Stadımızı 11 Nisan’da Açıyoruz”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın açılışını 11 Nisan’da yapacaklarını belirterek, “İnşallah şampiyonluk için de geri sayıma başlayacağız” dedi.Divan Otel’de stat açılışı ile ilgili bir toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın açılışını 11 Nisan’da yapacaklarını belirterek, “İnşallah şampiyonluk için de geri sayıma başlayacağız” dedi.
Divan Otel’de stat açılışı ile ilgili bir toplantı gerçekleştiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Vodafone Arena hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ilk olarak söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, "Göreve geldiğimizden günden itibaren başladık çalışmalara. 21 kurula girdik ve hepsinden onay aldık. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük desteği oldu. Beşiktaş camiası adına ona teşekkür ediyoruz. Onun iradesi olmasaydı izin almamız mümkün değildi. Bazı bakanlar karşı çıkmıştı ama Cumhurbaşkanımızın Beşiktaş’a verdiği destek bize yardımcı oldu. Türkiye’ye çok önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum” diye konuştu.
“VODAFONE İLE BİR AİLE OLDUK”
“Vodafone ailesine teşekkür ediyorum” diyen Orman, “Bize güvendiler ve stadyumun oluşması için bize güç verdiler. Türkiye’nin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attık. Bu bizim için sponsorluktan çok birliktelik gibiydi. Bir aile oluşturduk Vodafone ile. Bugüne gelene kadar da çok uyumlu çalıştık” diye konuştu.
“TARAFTARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Artık statta son aşamalara geldiklerini belirten Orman, “Büyük mücadele ettik. Kolay olmadı. Çok zorlukla uğraştık. Biz 3 sene deplasmanda maç yaptık. Buna konsantre etmeye çalıştık herkesi. Bütün Türkiye artık stat nasıl yapılır biliyor. Beşiktaş taraftarı gün gün, saat saat takip etti. Onlara da çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bize büyük destek verdiler. 147 locanın hepsi satılmış ve 20’nin üzerinde de bekleyen var. Daha temelini attığımızda bize inandılar” ifadelerini kullandı.
“BURASI ARTIK BİR SARAY”
Zeminin şu anda deniz seviyesinin altında olduğuna dikkat çeken Orman, “Eksi 4, 5 seviyelerine indik. Günde 1 milyon kişinin etrafında dolaştığı yerden 85 kamyon malzeme çıkardık ve tekrar doldurduk. İnanılmaz derecede zor bir inşaattı. Hamd olsun sonuna doğru geldik. Burası bir saray artık. Burayı bir cazibe merkezi haline getirdik. Dışına her yerine çok özendik. Yaklaşık olarak stadın bitimiyle beraber 350 milyon TL civarında masraf ettik. Vodafone ve diğer sponsorların desteği ile neredeyse 400 milyonu bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Sadece çim uygulaması 12 milyon TL harcadık. Güvenlik yatırımları 20 milyon lira para harcadık. Her konuda özel bir stat. Engelli kardeşlerimiz içinde inanılmaz şeyler yaptık” açıklamasında bulundu.
“İLK MAÇIMIZI 11 NİSAN’DA OYNAYACAĞIZ”
Stat açılışı için geri sayıma başladıklarını ifade eden Fikret Orman, “Birinci açılışımız devlet protokolüne ve divan kurulu üyelerine yapacağımız bir açılış olacak ve sonra da ilk maçımızı oynayacağız. Ülkemizin yaşadığı terör olaylarından dolayı taraftarlarımızla daha interaktif bir açılışı sonraya bırakmak istedik" şeklinde konuştu.
Orman, daha sonra geri sayım butonuna basarak, "10 Nisan’da protokol açılışı, 11 Nisan’da da ilk maçımızı oynayarak açılışımızı yapacağız” dedi.
ÖĞÜT: “BU ESERİN EŞİ BENZERİ YOK”
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise yaptığı açıklamada, “İnandığımız bir hayalimiz vardı. Belki de dünyanın en stadını yapma hayaline birlikte inandık ve bugünlere geldik. O kadar benimsedik ki kendi evimizin inşaatını yaparcasına birlikte hareket ettik. Vodafone ailesi için de eve dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir eserin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu eserin eşi benzeri yok” dedi.
“ÇOK AMAÇLI BİR ŞEHİR KOMPLEKSİ”
Stadın özelliklerinden bahseden Öğüt, “Öncelikle konumu Türkiye’nin merkezi diyebiliriz. Her noktadan 4-5 alandan ulaşılabilecek konumda. Sadece konum değil eşsiz de mimarisi var. Deniz tarafındaki sütunları koruduk. Önündeki sarayın ve vadinin dokusuna uyan adeta bir spor anıtı oldu. Son derece çevreci ve akılcı bir mimaride. Enerji tüketimini aşağı indiren, gaz sanılımı aşağı çeken bir mimarisi var. Çok amaçlı bir şehir kompleksi. Tüm İstanbula’da bir anıt hediye verebilmek istedik. İstanbul’un bir spor başkenti olmasını istiyoruz. 365 gün kullanılabilecek, etkinlik ve maçlara da ev sahipliği yapabilecek bir stadyum yaptık. Burada Beşiktaş Kulübü’nün çok özel bir müzesi var. Dünyadan herkesin buraya gelip kullanabilmesini istiyoruz. Türkiye’nin ilk ve en akıllı stadyumu. Avrupa’da da bir örneği yok bunun. İnanılmaz bir internet altyapı kurmayı hedefledik. Wi-fi altyapısıyla da 50 bin kişinin sorunsuzca en hızlı internete ulaşmasını gerçekleştirdik. 142 bin metre kablo kullanıldı sadece internet altyapısı için. Bu altyapı üzerine görsel de deneyim yaşatma amacıyla 700’den fazla ekran montajı yapıldı. 740 tane de koltuklara monte edilmiş tabletler var” diye konuştu.
Akıllı telefonlar için Vodafone Arena uygulamasından bahseden Öğüt, “Burada da amacımız sadece maç anında değil maç öncesi ve sonrasında her şeyden haberden olmaları. Bu uygulama sayesinde göremedikleri, kaçırdıklarını da görmeleri” dedi.
Öğüt ayrıca, stat için 6 ay boyunca tematik açılışlar gerçekleştireceklerine vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.