Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman: "Puan Farkıyla Öndeyiz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, puan farkıyla önde olduklarını belirterek, bu sezon ligde şampiyonluğa en yakın aday olduklarını söyledi.Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 360 TV’de açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışı...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, puan farkıyla önde olduklarını belirterek, bu sezon ligde şampiyonluğa en yakın aday olduklarını söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 360 TV’de açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk yarışı ile ilgili konuşan Başkan Orman, "Beşiktaş, Feneerbahçe ile şu anda şampiyonluk yarışında. Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini isteriz. Galatasaray ile yarışta olsaydık, Galatasaray’ın puan kaybetmesini isterdik. Taraf tutmamız menfaatimizden dolayı. Beşiktaş, kendi maçlarına bakıp, kendi galibiyetleriyle sevinen kulüptür. Biz puan farkıyla öndeyiz. Biz kazandığımız sürece kimin ne yaptığı önemli değil. Tek derbimiz Galatasaray ile kaldı. Aynı zamanda çok zorlu 8 maçımız var" dedi.
"VODAFONE ARENA AÇILDIKTAN SONRA BASKETBOL VE DİĞER ŞUBELERE DAHA ÇOK YATIRIM YAPACAĞIZ"
Yeni stadın açılışının ardından diğer branşlara daha çok yatırım yapacaklarını kaydeden Orman, "Zor bir noktadan başladık. O süreçteki en güzel giden ekip de basketbol takımıydı. Gelir gelmez 3-4 kupa aldık, şampiyon oldu. Ama ondan önceki şampiyonluk 74 yılında. Bizim önceliğimiz futbol. A takım, statla ilgili yatırımları yaptık ve sona doğru geldi. Vodafone Arena açıldıktan sonra basketbol ve diğer amatör şubelere daha çok yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.
"ERTELENEN MAÇLARDAN KORKMADIM"
Başkan Orman, Beşiktaş’ın ligde ertelenen maçları ile ilgili olarak ise, "Bazen şans gün içinde size dönük olur. Futbolun içinde şans önemli bir faktördür. Oyuncunuz sakatlanır, yağmur olur, rüzgar olur, bir şey olur. Ertelenen maçlardan korkmadım. Olanda hayır vardır. Bu kendinizin yarattığı bir konu değil. Bu bir doğa olayı. Belki o maçları oynamış olsaydık, çok önemli oyuncularımız sakatlanabilirdi" dedi.
"BEŞİKTAŞ ÇOK ŞAMPİYONLUKLAR KAYBETTİ, O DÖNEMLERDE İSPAT EDİLEMEYEN TEŞVİK PRİMLERİ OLDU"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ispat edilemeyen teşvik primleri ile şampiyonluk kaybettiklerini ifade ederek, "Beşiktaş çok şampiyonluklar kaybetti ve o dönemlerde de ispat edilemeyen teşvik primleri oldu. Aziz Yıldırım da verdiği örnekler vardı. Onlar Beşiktaş maçları. Hediyeler verildiği rivayet edilir. Ahlaki olarak bunlar her zaman suçtur. Birilerine şike yapmak suçtur. İlla hapse girmeye gerek yok. Bu yüzden Beşiktaş için şerefli ikincilikler daha önemlidir. Bizim iki efsane başkanımız var biri Baba Hakkı, diğeri Şeref Bey. Şerefinle oyna hakkınla kazan mottosunu yaptık. Bu sayede bir kültürü yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu sözler tüm tesislerimizde yer alır" açıklamasında bulundu.
"GALATASARAYLILAR YILDIZA TAKMIŞ"
"Galatasaraylılar yıldıza takılmış vaziyetteler. Bu yüzden bizim şampiyon olmamızı istiyorlar" diyen Başkan Orman, "Bütün takımlarla Beşiktaş arasında bir sempati vardır. Biz yönetime geldikten sonra Bursaspor ile de ilişkilerimiz çok iyi. Biz Bursa’da yolda yürüyemeyiz, Bursalılar gelirler şakalaşırlar, fotoğraf çektirirler. İlişkilerimiz gayet iyi" şeklinde konuştu.
"BAŞKANLIK SÜRESİ 9 YIL"
Beşiktaş’ta başkanlık süresinin 9 yıl olduğunu anlatan Orman, "Göreve geldikten 1 sene sonra tüzüğü değiştirdik. Beşiktaş’ta başkanlık süresi 9 yılla sınırlıdır. İstesem de fazlasını yapamam. Bunu ben istiyordum. Çünkü gelen gitmesini bilecek. Bu sayede birilerini yetiştirir, daha iyi şeyler olur. Sonradan bu koltuklardan ayrılmamak için kuruma zarar veriliyor. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünyanın her yerinde 8-9 sene başkanlık iyidir" şeklinde konuştu.
"TARAFTAR İLE ARAMIZI DÜZELTMEK İÇİN QUARESMA’YI TRANSFER ETTİĞİMİZ SÖYLENİYOR AMA ASLA BÖYLE BİR ŞEY YOK"
Quaresma transferine ilişkin de konuşan Orman, "Şu anda bir şampiyonluk yarışında gidiyoruz. Sosyal medyadaki genç arkadaşlarımızın da Quaresma ile iddiaları var. Hepsi yalan. Ricardo inanılmaz ailesine bağlı bir futbolcu. O yüzden ikinci kez geldi. Önceden böyle değildi. Ricardo, Türkiye’ye gelirken Beşiktaş’ın üstünde bir havayla gelmiş. Beşiktaş’a çok gelmek de istememiş. İkinci seferde Beşiktaş’ın ne olduğunu biliyordu. Bana da ’evime gelmek istiyorum’ dedi. Ben de çok istedim gelmesini. Konu Beşiktaş olunca hissi karar vermem. Taraftar ile aramızı düzeltmek için Quaresma’yı transfer ettiğimiz söyleniyor ama asla böyle bir şey yok" ifadesini kullandı.
"KÜFÜR EDENLERE DAVA AÇTIK, ALACAĞIMIZ PARALARLA OKUL YAPTIRACAĞIZ"
Sosyal medyada küfür edenlere dava açıklarını ve kazanılan para ile okul yaptıracağını kaydeden Fikret Orman, "Sosyal medyada küfür edenler var. Onların hepsine dava açtık, hepsinden alacağımız parayla okul açtıracağız. Hepsini tespit ediyoruz. Devamlı dava kazanıyoruz. İnsanlar birbirlerini eleştirebilirler ama kimse kimseye küfür edemez. Onu yapabilecek insanın, yüzüme söyleyebilecek cesaretini de beklerim. Orada yazıp, yüz yüze gelince çok farklı oluyor. Bizim de ailelerimiz var, haysiyetimiz var. Ben kimseye anama avradıma küfür ettirmem. Kolay değil o işler" dedi.
"UEFA AVRUPA LİGİ’Nİ ALACAĞIZ"
UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluk istediklerini belirten Başkan Orman, "Biz kimsenin aday olamadığı dönemde aday olduk. Ortada böyle bir mali tablo varken geldik bunu yaptık. Hepsini şampiyon olmak için yaptık. Stadı şampiyon olmak için yaptık. Stattan çok para kazanıyorsunuz. 10 milyon dolardan 60 milyon dolara geliyoruz. O parayı taraftara mı dağıtacağız? Hayır. Burada inanılmaz bir akustik var. Oradan kolay kolay bir takım çıkamaz. Desibel rekorları kırılacak. Karşı takımları etki altına alacağız. Çok para kazanıp daha iyi oyuncular alacağız, şampiyon olacağız, UEFA Avrupa Ligi’ni alacağız. En büyük hedefimiz o. Geçen sene Sevilla ile Dnipro oynadı finali. Beşiktaş, bütçesiyle, şehriyle, taraftarıyla, stadıyla Sevilla’dan daha büyük bir kulüp" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.