Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Onan: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menejer Yardımcısı Ömer Onan, gelecek sezon THY Euroleague’de devam edecekleri açıklayarak, FIBA tarafından gelen tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi.Fenerbahçe, 13-15 Mayıs tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menejer Yardımcısı Ömer Onan, gelecek sezon THY Euroleague’de devam edecekleri açıklayarak, FIBA tarafından gelen tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi.
Fenerbahçe, 13-15 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde oynayacakları THY Euoleague Final-Four öncesi medya gününde basın mensuplarıyla buluştu. Basın toplantısında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menejer Yardımcısı Ömer Onan, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Fenerbahçe Basketbol Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe olarak koydukları hedeflerde ilerlediklerini belirten Ömer Onan, “Bu iki sene üst üst yaptığımız Final-Four. Amacımız bunu her seneye yaymak. Bunun için Avrupa’nın en iyi koçu ile çalışıyoruz. Çok değerli kadromuz var. Kulüp olarak sonsuz destek veriyoruz. Her sene Final-Four’da olmak istiyoruz. Günlük başarılarla değil, hedefli, planlı ve vizyonlu bir branş yapamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“HİKAYENİN SONU ŞU AN ÇOK GÜZEL”
Taraftarların sevgisinden dolayı gurur duyduğunu belirten Obradovic, sözlerine şöyle devam etti:
“Her isimim söylediğinde oyuncuları gösteriyorum. Onlar çok iyi iş başardılar. Final-Four öncesi söylemek istedim birkaç şey var; Geçen sezon başlangıcında bir çalışmamız oldu. Bunun için yönetime, başkanımıza teşekkür ediyorum, istediğimiz gibi çalışmamızı sağladığı için. Saatlerce Ömer Onan ile yeni sezon çalışmaları yaptık. Geçen seneye göre çok oyuncu değişimi oldu. Çok risk aldık. Düşüncelerimizi sonuna kadar inandık. Takım kadrosunu değiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bir kez daha Avrupa’nın en iyi dört takım arasında olmayı hak ettik. Çok zor bir hazırlık süreci oldu. Milli takımlardan dolay bir çok oyunumuz yoktu. Saatlerce salonda çalıştık. Hikayenin sonu şu an için çok güzel oldu. Ama arka plan oyuncularımın çok çalışması da vardı. Onlar hepimizden daha önemli olacaklar.”
“REAL MADRİD’E KARŞI ÇOK İYİ BİR SERİ OYNADIK”
Jan Vesely’nin sakatlığının çok kötü olduğunu söyleyen Obradovic, “Bundan önce Antic 2 ay sakattı. Vesely’nin sakatlığı olduğu anda da geri döndü. Dürüst olmak gerekirse Antic’in bazı sorunları var ama oynuyor. Hayatımda hiç böyle olmadım. Bir tane uzunum var. Onun için gerçekten çok zor. Maçlardan önce antrenmanlarımız var. Onu dinlendirmemiz gerekiyor. Başka bir uzunumuz da vardı kaybettiğimiz ama konuşulmasını hakketmiyor. O yüzden elinizdekilerle bir şey yapmanız gerekiyor. Rakibimiz kim olacağını düşünmeden çalıştık. Bunun ilk cezasını Cedavita Zagreb maçında yaşadık. Oyuncuların her şeyin bilincindeydi. O yüzden Real Madrid’e karşı çok iyi oynadılar. Asistan koçların yaptığı hazırlıkları mükemmeldi. Çok iyi bir seri oynadık. Madrid’in başka maçları ve biz oynadığı maçlarda aldığı sonuçlarda baktığınızda çok fark olduğunu görebilirsiniz. Sistemden bahsedersek Vesely çok önemli bir oyuncu. Başım ağrı oluyor zaman zaman. Ne yapacağım diye düşünüyorum. Nasıl hazırlayabilirim takımı. Önümüzde Trabzon Gaziantep, Giresun ve Uşak maçı var. Vesely’nin durumlarını görmemiz var. En önemlisi antrenmana katılıp, katılmayacağı. Bir anda olmuyor. Bu mümkün değil. En iyi şekilde çalışıp, Final-Four’a hazır olacağız.”
“EFES MAÇI HAYATIMIN EN ÖZEL ANLARINDAN BİRİYDİ”
Geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes’e karşı oynadıkları maçının hayatının en önemli maçı olduğunu söyleyen deneyimli antrenör, “Bunun söylememin sebebi kulübün bize hazırladığı video ve taraftarın gösterisi. Başka bir şey yok. Kalbimden söylüyorum. Hayatımın en güzel gecelerinden biriydi. Tamamen doluydu. Yaşananları o anda tekrar yaşadılar. İnsanların mutlu olduğunu görmek çok güzel. İnşallah gelecekte bu anlar gelir. Geçen sene de Final-Four’a kaldığımızda da Anadolu Efes ile oynamıştık ama salon boştu. Burada çok iyi taraftarımız var. Bize çok iyi destek oluyor. Rakibe de saygı gösteriyor. Aynı ortamı Laboral maçında da bekliyorum” şeklinde konuştu.
“SAVUNMA - HÜCUM DENGESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Takıma her türlü oyunun oynanması gerektiğini anlattığını belirten Obradovic, “Daçka maçında çok sayı ürettik. Benim için sonuna kadar savaşmaları önemli. Savunma ve hücumun da dengesi çok önemli. Dixon basketbolu çok seviyor. Burada olmanın şansı olduğunu biliyor. Sonuna kadar savaşıyor. Bu da taraftara çok enerji veriyor. Mücadele ettikleri sürece sonuç önemli değil. Gurur duyarım oyuncularımla. Melih ile 3 yıldır birlikte çalışıyoruz. Takım kaptanı aynı zamanda. Takım kaptanı olmak kolay değil. Saha içinde saha dışında herkesi iyi topluyor. Onun için teşekkür ediyorum ona. Süre almadığı zamanlar oluyor. Her şeyin farkında ” ifadelerini kullandı.
“GELECEK SEZON BU KADROYLA THY EUROLEAGUE’DE ZORLANIRIZ”
Sezon başında ilk çalışmalarını Topuk yaylasında yaptıklarını hatırlayan Obradovic, “Çok zordu şartları. Günde çift antrenman yaptık. Udoh’a antrenörler birlikte iki hafta çok sıkı çalışmamız gerektiğini anlattık. Bunu çok iyi anladı. Takımın lideri gibi oldu aynı zamanda. Takımın tek uzunu olduğu için sorunlar yaşıyor. Sahada tamamını veriyor. Elimden geldiği kadar antrenmanlarda dinlendirmeye çalışıyorum. Real Madrid serisinden sonra Efes maçında 1 antrenman yaptı. Yine çok iyi oynadı. Bu tecrübeleri önümüzdeki sezon için aklımızda tutmamız gerekiyor. Önümüzdeki sezon farklı Eurolaegue olacak, lig usulü olacak. 5 haftasında iki maç oynanacak. Lig maçıyla birlikte hafta 3 maç olacak. Şu anki mevcut kadromuz çok zorlanırız. O yüzden sezon bitince plan yapmamız gerekiyor" dedi.
MAHMUTOĞLU: “İNŞALLAH BU SEZONU 3 KUPAYLA BİTİRİRİZ”
Obradovic’e düşünceleri için teşekkür eden Fenerbahçe’nin kaptanı Melih, “Takımımız, hocamız için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırım. Böyle iyi bir takımda kaptan olduğum için ve iki sene üst üste final-four oynamak çok önemli. Kulüp her şeyi yapıyor. Bize de saha savaşmak kalıyor. İyi bir takımız. Final-Four’dan önce 4 tane lig maçımız var. Bunlarda çok önemli. İyi bir takımız. İnşallah Final-Four şampiyonluk gelir. Ondan sonra Türkiye ligi var. İnşallah bu sezonu 3 kupayla bitiririz” diye konuştu.
ONAN: “TRABZON’DA KENDİ OYUNCULARI İÇİNDE ZOR ATMOSFER VAR”
Spor Toto Basketbol Lig’de oynanacak Trabzonspor maçının hatırlatılması üzerine Ömer Onan şöyle cevap verdi:
“Maç seyircisiz oynanacak. Güvenlik olarak önem alınır. Biz ekstra güvenlik almayacağız. Federasyon her şeyi düşünecektir. İnsan üzülüyor, olan olaylardan dolayı. Çünkü hepimiz sporun içindeyiz. Trabzon güzel bir şehir. Güzellikleri insan yaşamak istiyor. Bırakın bizim oyuncularımız kendi oyuncuları içinde çok zor bir atmosfer var.”
“BU TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Euroleague’de devam edeceklerini açıklayan Onan, “FIBA’dan her takım, Eurocup takımları da baskılara maruz kalıyor. Biz 40 takımlı Euroleague ve Eurocup organizasyonundan bahsediyoruz. Basketbolu ileri taşıyacağını düşünüyoruz. Buradaki düzende şeffaf, kulüplerin yönettiği bir düzen var. Bundan geri adım atmayacağız. Çeşitli şekilde federasyonlara tehditler geliyor. Baskılar olduğu sürece Euroleague olarak herkes birlikte hareket edecek. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Kulüp olarak da bunu söylüyoruz. Sonu ne olursa olsun. 1970’deki gibi bu organizasyonlar yapılmıyor. Euroleague ve Eurocup, NBA’den sonraki en iyi organizasyondur. Yapılacak baskılar sonuçsuz kalacaktır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.