Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olimpiyat sporcuları, öğrencilerle buluştu

Rio Olimpiyatları’na katılan milli sporcular, öğrencilerle bir araya geldi.2016 Rio Olimpiyatları’na katılan Türk sporcular, İSTEK Atanur Oğuz Okulları’nda öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen ’Olimpiyat Paneli’ne, Milli Tekvandocu...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rio Olimpiyatları’na katılan milli sporcular, öğrencilerle bir araya geldi.
2016 Rio Olimpiyatları’na katılan Türk sporcular, İSTEK Atanur Oğuz Okulları’nda öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen ’Olimpiyat Paneli’ne, Milli Tekvandocu Nur Tatar, Milli Güreşçi Cenk İldem, Milli Cimnastikçi Tutya Yılmaz, Milli Atlet Furkan Şen ve Milli Okçu Mete Gazoz katıldı. Sporcular, öğrencilere gerçekleştirdikleri sporlar hakkında bilgi vererek, kariyerlerini, olimpiyat ruhunu ve başarılarını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Şen: “İşi bilen adamların gelmesi lazım”
Milli Atlet Furkan Şen, bilim kısmında eksik kaldığımızı dile getirerek, “Sistemimiz biraz zayıf. Amerika ve Rusya’ya antrenman bilimi olarak yakınız ama işin içine lobi, bilim girdiği zaman biraz geri kalıyoruz. Yardımcı faktörler, lojistik destek, ilaç sektörü… Yasaklı olmayan madde çok. Bunların bir laboratuvar sistemi olması gerekiyor. Ülkemizde çok fazla yok. Sporculara biraz daha ilgi, yurt dışı kampları gibi konularda biraz eksiğiz. İşin başına işi bilen adamların gelmesi lazım” dedi.
Panelde açıklamalarda bulunan Milli Tekvandocu Nur Tatar ise, mahallede küçükken kavga ettiğini, erkek çocukları çok dövdüğünü söyleyerek, babasının kendisi ile baş edemediğini dile getirdi. Milli sporcunun bu açıklamaları salonda gülüşmelere neden oldu.
“Altyapı kuvvetlenirse, Türkiye daha başarılı olacaktır”
Olimpiyat sürecinin zor olduğunu belirten Tatar, “Biz 2020 için 2016 olimpiyatları biter bitmez hedef koyduk zaten. Altyapıları güçlendirip antrenörlerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Altyapı kuvvetlendirilirse, Türkiye daha başarılı olacaktır” diye konuştu.
İldem: “Biz Olimpiyatları kat kat daha iyi yapardık”
Milli Güreşçi Cenk İldem de, Rio 2016’da yaşananları öğrencilerle paylaştı. Brezilya’da beslenme sıkıntısı çektiklerini söyleyen başarılı sporcu, “Brezilya’da beslenemedik bile. Gittiğimizde ebola salgılı vardı, o da bizi tedirgin etmişti. Böyle çok fazla olumsuzluklara takılmadık ama bizim ülkemiz bu organizasyonu kat kat daha güzel yapardı. Bize olimpiyatları vermemelerin nedeni diplomatik zaten” şeklinde konuştu.
Gazoz: “Günde 700-800 atış yapıyorum”
Milli Okçu Mete Gazoz ise, günde 700-800 atış yaptığını ve gün boyunca sporla uğraştığını dile getirdi. Gazoz, “Bütün sporlarda olduğu gibi bir sporun yanına ek sporlar yapmak gerekiyor. Sanat da lazım oluyor. Ben ilk olarak yüzmeye gittim. Sonra babam müziğe gönderdi. Piyano çaldım. Okçulukta itme, çekme olduğu için piyanonun da bayağı faydası oldu. Basketbola gittim. Yarışmalarda strateji olsun diye satranca gittim” diye konuştu.
Yılmaz: “Okula da önem veriyorum”
Milli Cimnastikçi Tutya Yılmaz ise, günde 8 saat çalıştığını vurgulayarak, “Okula da önem veriyorum. Okuldan erken çıkıyorum. Okulumda yardımı oluyor bu konuda. Derslerim iyi. Ben 4 yaşından beri jimnastik yapıyorum ve ilkokuldan beri de okulla sporu aynı anda götürüyorum” şeklinde konuştu.
Panel sonrası milli sporculara okul yönetimi tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.