Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olimpiyat bölgesinde ceset çıktı

Bir balıkçı, yaptığı açıklamada su kıyısında oynayan çocukların ceset ve insan parçaları bulduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Olimpiyat bölgesinde ceset çıktı
Olimpiyatlar için yapılan yeni evlerin 50 metre ilersine lağım çukuru açıldığını sözlerine ekleyen balıkçı, bir çok insanın hastalık kapabilme riskinin çok yüksek olduğunu belirtti.

HASTALIK KAPMA RİSKİ YÜKSEK
Önümüzdeki hafta açılış seramonisi yapılması beklenen Olimpiyat alanının çevresinde bulunan su sporları merkezi farelerin yaşam alanı oldu. Şimdiye kadar temizlenmesi gereken alandan bir cesetin çıkması, ülkedeki yüksek suç oranı ve yozlaşmanın kanıtı oldu.

Bu konuda hiç bir önlem almayan yerel olimpiyat komitesi, enfeksiyon kapmamaları için yüzücü ve yelkencilerden denizde oldukları zamanlarda mümkün olduğunca ağızlarını kapamaları istendi.

'CEHENNEME HOŞ GELDİNİZ'
Yerel polisin de havaalanında gelen turistleri "Cehenneme hoşgeldiniz, burada polis sizi koruyamaz" yazılı dövizlerle karşılaması başlı başına panik oluştururken, çetelerin bazı atletleri kaçırması ve şehirde artan suç oranı ile birlikte katılımcı sayısında düşüş bekleniyor.
Oyunların başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen metro inşaatı tamamlanamadığı için halk sadece karayolunu kullanarak stadlara ulaşabiliyor ve bu durum trafik sıkışıklığına neden oluyor.

ZİKA VİRÜSÜ ENDİŞESİ
Öte yandan ülkede görülen zika virüsü de Olimpiyat kafilelerini korkutuyor. 2014 Dünya Kupası'ndan sonra 2016 Rio Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan ülkede yaşayanlar bunun gibi organizayonların düzenlenmesini protesto ediyor. Vatandaşlar, Brezilya'nın parayı stadyumlara değil eğitime,sağlığa ve gerekli alanalara harcaması gerektiğini düşünüyor. Ülkede açık bir şekilde güvenlik zafiyeti bulunurken, olası bir terör saldırının düşüncesi de insanları korkutuyor.

1.6 MİLYON BİLET SATILMADI
Başta Çin olmak üzere diğer ülkelerinde pek rağbet göstermediği Olimpiyat biletleri satışta zorlanıyor. 1.6 milyon bilet kaldığını belirten komite, bu yüzden ülke ekonomisinin %4 oranında küçüleceğini öngördü.

Bütün bu olumsuz koşullara karşı Rio 2016 olimpiyatlarının başarılı olması gerekiyor. Yoksa Brezilya'nın ismi karalanacak ve ülke, uluslar arası arenada bir daha asla yer alamayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.