Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oğuz Savaş: "Hedef Olimpiyatlar"

A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın tecrübeli oyuncusu Oğuz Savaş, olimpiyat vizesi gibi çok önemli bir hedef için çalıştıklarını söyledi.A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Antalya kampında tecrübeli sporcu Oğuz Savaş, Türkiye Basketbol...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın tecrübeli oyuncusu Oğuz Savaş, olimpiyat vizesi gibi çok önemli bir hedef için çalıştıklarını söyledi.
A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Antalya kampında tecrübeli sporcu Oğuz Savaş, Türkiye Basketbol Federasyonu resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.
Rio vizesi almak için hazırlık sürecinde, şu etapta henüz rakiplerinden çok kendileri üzerine odaklanarak çalıştıklarını dile getiren Savaş, Olimpiyatlarda mücadele veren bir sporcu olmak istediğini ifade etti.
"OLİMPİYAT ELEMELERİ İÇİN ÇALIŞMAK ADINA KISITLI BİR ZAMANIMIZ VAR"
Antalya kampının olabilecek en verimli şekilde geçtiğini belirten milli sporcu, "Orada son derece ciddi idmanlar yaptık. Gittiğimiz ilk günden itibaren normal, bandajlı basketbol antrenmanları gerçekleştirdik ve çift idmanla geçen günlerimiz oldu. Zaten böyle de olması gerekiyordu, Olimpiyat Elemeleri için çalışmak adına kısıtlı bir vaktimiz olduğu aşikar. Bir aydan az zamanımız var ve hafif tempoda bir kamp yapma lüksümüz yok. Kadromuz da aşağı yukarı geçen seneki gibi, birbirimizi gayet iyi tanıyoruz. Yıllardır beraber ya da karşılıklı forma giydiğimiz arkadaşlarımız ile yine çok önemli bir hedef için çalışmalarımıza başlamış olduk. Tabii en önemlisi hazırlık sürecimizi sakatlık yaşamadan geçirmek, bunu da söylemeden geçmeyeyim" diye konuştu.
"FURKAN VE ERSAN’IN YOKLUĞU MUTLAKA HİSSEDİLECEK"
Furkan ve Ersan’ın yokluğunun mutlaka hissedileceğini belirten Oğuz Savaş, "Ersan’ın dört numarada aldığı sorumluluk bizim için bir hayli önemliydi. Furkan gelebilseydi de beş numara rotasyonumuz daha geniş olabilirdi. Biz onların eksikliğini fark ettirmemek için elimizden geleni yapacağız. Genel olarak uzun rotasyonumuz zaten geniş. Aramızda olamayan arkadaşlarımızı aratmamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
"ALTI TAKIMIN YARIŞTIĞI BİR ORTAMDA SADECE BİR TAKIM OLİMPİYAT VİZESİ ALABİLECEK"
’Olimpiyat elemeleri sürecinde karşılaşacağımız ve sonrasında eşleşebileceğimiz takımlara yönelik nasıl fikirlerin var?’ sorusuna ise ay-yıldızlı sporcu, "İşimiz kolay olmayacak. Neticede altı takımın yarıştığı bir ortamda sadece bir takım Olimpiyat vizesi alabilecek. İlk turda Senegal ve Kanada ile karşılaşacağız. Kanada fiziksel özellikleri üstün, atletik bir takım. Onlarla geçtiğimiz senelerde bir hazırlık maçı da yapmıştık, oyun tempolarının yüksek olduğunu biliyoruz. Şu etapta bizim hazırlıklarımız kendimize yönelik ve henüz kendi özelliklerimizi en üst seviyeye taşımak adına çaba sarf ediyoruz. Oradaki tüm takımlar için Olimpiyat yolunda tek bir şans var ve herkes bu şansı kullanmak için gerekeni yapmaya çalışacak. İlk turda Kanada maçı zor olabilir. Orayı umduğumuz gibi geçersek bir üst turda rakibimizin Fransa olma ihtimali var. Filipinler de ev sahibi olacak, yani hiçbir maç kolay geçmeyecek. Bence biz oradaki beş takımı da yenebilecek durumdayız. Önemli olan Filipinler’e en formda halimiz ile gitmek ve oynadığımız her maçta yüzde yüzümüzü ortaya koyabilmek. Hazırlanmak için az vaktimiz var ama bu zamanı iyi kullanarak başaramayacağımız şey yok" şeklinde cevap verdi.
"MİLLİ TAKIM İÇİN HER ZAMAN FEDAKARLIĞA DEĞER"
28 yaşındaki basketbolcu, "Ligde sezon bitti, birkaç gün sonra Milli Takım için toplandık ama ucunda Olimpiyat mücadelesi vermek olan bir hazırlık süreci için toplandık. Bu çalışmalarımızın sonunda Olimpiyat vizesi alabiliriz. Milli Takım için her zaman fedakarlığa değer. Allah korusun elemelerde başarılı olamazsak 10 Temmuz’dan sonra Milli Takım mesaimiz bitecek ve sezon başlayana dek boş bir zamanımız olacak ama asla öyle bir durum olmamasını umuyorum. Olimpiyat Köyü’ne Ay-yıldızlı forma ile gitmek, her türlü dinlenme imkanından çok daha önemli" dedi.
"BİZİM ÜLKEMİZİN KONUMU DA İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR"
Basketbolun içinde büyüdükçe Olimpiyatın ne kadar değerli bir şey olduğunu anladığını belirten Savaş, "Bizim ülkemizin konumu da işimizi zorlaştırıyor aslında. Avrupa’da basketbol çok üst düzeyde oynanıyor. Örneğin Asya kıtasında mücadele veriyor olsaydık Olimpiyatlara katılmak bizim için daha kolay olabilirdi. Şimdiye dek erkek basketbolunda Olimpiyatlara gidemedik, bunu başaran ilk takım biz olmak istiyoruz. Ben de o ekibin içinde olmak ve Olimpiyatlarda mücadele veren bir sporcu olmak istiyorum tabii ki. Olimpiyat Köyü’nde bulunmak ve orada basketbol oynamak benim için çok değerli ve heyecan verici bir hedef" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.