Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde Belsdiyespor maddi destek bekliyor

Niğde Belediyespor Başkanı Recep Canıtez, kulüp kasasında hiç para olmadığını Cuma gününe kadar 600 bin TL ödemeleri olduğunu belirterek, iş adamlarına yardım çağrısında bulundu.TFF 2. Ligde mücadele eden Niğde Belediyespor maddi sıkıntıları...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde Belsdiyespor maddi destek bekliyor

Niğde Belediyespor Başkanı Recep Canıtez, kulüp kasasında hiç para olmadığını Cuma gününe kadar 600 bin TL ödemeleri olduğunu belirterek, iş adamlarına yardım çağrısında bulundu.

TFF 2. Ligde mücadele eden Niğde Belediyespor maddi sıkıntıları atalatamadı

Futbolcuların ücretlerinin ödenmesi gerektiğini söyleyen başkan Canıtez, açıklamasında şunları söyledi: "İkinci yarı başladı. Biz de farklı bir mağlubiyet aldık. İnşallah Bandırma maçıyla birlikte iyi bir çıkış yakalayıp ligi en üst sırada bitirmek istiyoruz. Yalnız bunu yapmamız için borçlarımızı kapatmamız gerekiyor. Biliyorsunuz kulübümüzün geçmişten borçları var. Futbolcularla ilgili olan bir kısmını ödedik ama 17 maç başı ücretleri hiç ödenmediği için bu da yaklaşık 500 bin 600 bin TL civarı tutuyor. Bunların bu hafta mutlaka ödenmesi gerekiyor. Allah razı olsun iş adamlarımız, sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve bizlerin gayretleri sonucunda bugüne kadar 600 bin lira civarında yardım yaptılar kulübümüze. Biz de bu parayla futbolcularımızın yazılan çeklerini ödedik ama maç başlarının hiçbirini ödeyemedik. Yani 17 maç başı var o da yaklaşık 600 bin TL civarında. Bu paranın da bu hafta ödenmesi gerekiyor. Diğer işadamlarımızın da bu konuda bize yardımcı olmalarını diliyorum. Bu kulüp Niğde’nin kulübü, bu takım Niğde’nin takımı” dedi.

İkinci lige 25 yıl sonra çıktık

Canıtez açıklamasına şu şekilde devam etti: “İkinci lige 25 yıl sonra çıkmışız, bulunduğumuz puan sıralaması da fena bir sıralama değil. Bütün bu mali krizlerin içerisinde de hiçbir futbolcumuzu göndermeyerek aslında en büyük transferleri yapmıştır yeni yönetim. Dolayısıyla 17 tane futbolcumuz valizini toplamış gitmek üzereyken olağanüstü kongreyle geldik. Elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyarak yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte bu takımın yok olmasına göz yumamazdık. Bizle birlikte sayın valim, belediye başkanım, Mahmut başkanımla ve işadamlarının yardımlarıyla bir çıkış yakaladık. Futbolu tekrardan sevdirmeye başladık. Bunu devam ettirebilmemiz için de bu hafta acil ödenmesi gereken bu para konusunda işadamlarımızdan yetkililerimizden yardım talep ediyoruz” dedi.

600 Tl ödeme yapılması gerekiyor

Taraftarların transfer istediğini belirten Canıtez: “Taraftarımız “transfer, transfer” diyor, haklılar. Biz de biliyoruz bir forvet ihtiyacımız var ama kasamızda 0 paramız var. Dolayısıyla bu transferleri gerçekleştirmekte zorluk çekiyoruz. Buna rağmen bir forvet arayışımız va ama en ucuz forvetlerin maliyeti 200-300 bin civarlarında. Bunun için de para olması gerekiyor. Biz zaten 200-300 bini hemen bulsak futbolcularımızın geçmiş borcunu ödeyeceğiz. 3 tane transferimiz var bu arada ikisi sağ kanat, biri de kaleci olmak üzere düşük maliyetlerle aldığımız ve ikinci yarı çok şey beklediğimiz oyuncularımız var. Bunun için sözlerimi çok uzatmak istemiyorum. Malum takımımız zor süreci atlatmak üzere. Bunun için de bütün Niğdeli işadamlarımızı ve yöneticilerimizi bu sorunun üzerinde durması ve yardımcı olunması noktasında göreve çağırıyorum. Bu takımın bugünleri aşacağına ve ligi en iyi yerde bitireceğine kimsenin şüphesi olmasın. Futbolcularımız çok özverili, çok güzel bir kamp süresi geçirdik. İnşallah hedeflediğimiz yerde bitiririz ligi. Para veren işadamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Diğer işadamlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını söylüyorum. Bu takım hepimizin takımı. Eser hocam sağolsun hiç para pul sormadan geldi. Bizi zor günümüzde yalnız bırakmadı. Bizimle beraber taşın altına elini koydu” diye konuştu.

Futbolcular özveriyle mücadele ediyor

Maddi imkansızlıklara rağmen futbolcuların özveriyle mücadele ettiklerini belirten Canıtez: “Urfa maçında futbolcularımızı ziyaret ettiğimde tabi ki hepsinin moralleri bozuktu. Gönül isterdi ki maça çıkmadan önce onlara 200-300 bin maç başı dağıtabilelim, çocuklar moralle maça çıksın. Buna rağmen çok iyi bir mücadele verdiler. Urfaspor’un borcu belki bizim borcumuzun 20 katıdır. Onların bir topçusunun maliyeti, bizim 7-8 topçumuzun maliyetiyle eşdeğerdir. Buna rağmen onurlu bir mücadele verdiler. Ben inanıyorum ki tüm futbolcularımız canı gönülden özveriyle mücadele edip ligi en iyi yerde bitirecekler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.