Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazifoğlu: "Riekerink’in başarılı olacağına eminim"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in takımın başında başarılı olacağından emin olduğunu söyledi.Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Levent Nazifoğlu, GS TV’de Galatasaray’ın...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in takımın başında başarılı olacağından emin olduğunu söyledi.
Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Levent Nazifoğlu, GS TV’de Galatasaray’ın gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’a karşı penaltılar sonucu kazanılan Süper Kupa mücadelesinin ardından Fernando Muslera’nın ön plana çıkmasının doğru olmadığını belirterek, "90 dakika boyunca iki kere kalemize geldiler, biri dışarı gitti, birini Muslera kurtardı. Maçı Muslera aldı demek diğer oyuncularımıza haksızlık. 120. dakikada Sneijder’in deparını gördüm. O üç penaltı olmasa Muslera bu kadar öne çıkacak mıydı? Muslera’nın öne çıkmasına karşı değilim ama diğer arkadaşların emeği de var. Bu çok büyük haksızlık. Muslera, Galatasaray’a tip olarak da çok uydu. Çok sevimli bir arkadaşımız. İnşallah uzun yıllar bizimle devam edecek" dedi.
Koreografi tepkisi
Süper Kupa maçında Beşiktaş taraftarlarının koreografi yapmasına ilişkin Nazifoğlu, "Antalya’da Fenerbahçe maçında kura çekildi, Maraton kısmı bize düştü. Şansa Fenerbahçe diğer tarafı çekmişti, bu haksızdı. O zaman da koreografi yapmamamızı söyledim, TFF de ’Bu eşitlik ilkesine aykırı, yapamazsınız’ dedi. Bu sefer tam tersi oldu. Birincide yaptırmadılar, ikincide de bunun olmaması gerekirdi. Biz stada gittik, bir şeyler olduğunu hissettik. Sonra Konya Emniyeti ile görüştük. TFF Temsilcisi bu konuyla ilgilenmedi. Biz bu konuda başarılı olamadık. Buradan Fikret Orman’a serzenişte bulunmak istiyorum, başarılı bir başkan, kendi seyircisine şirin gözükmek için bizim başkanımızı zor durumda bıraktı. Bir şey yapılacaksa beraber yapardık, biz bunu isterdik, olmadı canları sağolsun. Demirören’in haberi yoktu. Sonradan da çok üzüldüğünü biliyorum. Koreografide Galatasaray arması da olsun isterdik" diye konuştu.
"Beşiktaş maçındaki olayları mantığım almıyor"
Nazifoğlu, sahaya meşale atılmasına da tepki göstererek, "O tribündeki seyircilere sesleniyorum, siz karşı çıkmazsanız emniyet bir şey yapamaz. Şimdi ceza alacağız. Bunu düşünsünler. Yanımızdakilere engel olacağız, ’Ne yapıyorsun sen?’ diyecek. Muslera direğe tekme attığı, orada ayağına da bir şey olabilirdi. Beşiktaş maçındaki olayları mantığım almıyor, bu bilerek mi yaptırıldı, bilemiyorum" şeklinde konuştu.
"Lucas Leiva transferinde gelişme yok"
Liverpool oyuncusu Lucas Leiva’nın transferine ilişkin soru üzerine Nazifoğlu, "Lucas Leiva ile ilgili yeni gelişme yok. Bizim transfer etmek üzere olduğumuz oyuncular var, sona geldik. Geçmişe bakmak istemiyorum. Transfer bitmedi, bu alan çok dinamik bir alan. Son maçta eksiklerimizi gördük. Sayı vermek istemiyorum ama orta sahaya ofansif birini alacağız. Ancak bir ile kalmayacak gibi görünüyor" cevabını verdi.
"Riekerink buranın adamı"
Galatasaraylı yönetici, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in göreve yönetim tarafından getirildiğini ifade ederek, "Riekerink’in arası takımla oldukça iyi, biz bunu gördük. Futbolcu sahaya çıkacak, görevini yapacak. Çocuklar Riekerink’i seviyor. Seviyorlar diye buna karşı mı çıkalım? Futbolcu, teknik direktör seçimine karışamaz. Onun işi diğer konular değil. Eğer diğer konulara girmeye kalkarlarsa gerekeni yaparız. Riekerink inanılmaz çok çalışıyor. Yeni kondisyoner geldi, altyapı ile ilgileniyor. Bu arkadaşlar diğer arkadaşlar gibi idmana 5 dakika kala gelip, idmandan sonra çıkıp gitmiyorlar. Riekerink şaşırtıcı derecede disiplinli ve çok çalışkan. Bizi karıştırmak isteyen adamlar hocanın aldığı ücretten dolayı herhalde ’Hoca buranın adamı değil’ diyorlar. Ben, onlara söylemek istiyorum hoca buranın adamı oğlu adamı" ifadelerini kullandı.
"Eren Türk statüsündeki en iyi santrafor"
Eren Derdiyok ve Luis Cavanda transferleri ile ilgili konuşan Nazifoğlu, "Cavanda’yı bütün yönleriyle araştırdık ve onu yönetebileceğimize karar verdik. Sıkıntıları, yanlış anlaşılmaları olmuş. En sıkıntısız oyuncularımızdan olacaktır. Cavanda geldi, Linnes’in performansının nasıl arttığını gördünüz. Eren bence Türk statüsündeki en iyi santrafor. Tam olarak hazır değil ama hazır olduğunda göreceğiz. Yazan çizen arkadaşlara söylüyorum; dikkatli yazsınlar sonra mahcup olabilirler" açıklamasını yaptı.
"Riekerink başarılı olacak"
Nazifoğlu son olarak, Süper Kupa maçı sonrası Riekerink’e sorulan ’Sizi Galatasaray’a layık görmüyorlar, ne diyorsunuz’ sorusuna tepki göstererek, şunları söyledi:
"Bizim önümüzü kesmek isteyen hem içeriden hem de dışarıdan kesimler var. Bu kesimler geçen haftalarda ’Galatasaray’ın parası yok, nasıl transfer yapılıyor’ diyordu. Galatasaray parasının hesabını size verecek değil. Tarihte görülmemiş bir şekilde Galatasaray’ı yıpratmaya çalışıyorlar. Basın toplantısında hocaya ’Sizin bu takıma layık olmadığınız konuşuluyor’ diyor. Bu insani soru mu? Hoca arabaya geldi ne olduğunu sordum. ’Böyle böyle bir soru soruldu’ dedi. Adam üzülmüş. Riekerink başarılı olacak, tahmin etmiyorum, eminim. Kötü insan olmamak lazım, muhabir arkadaşlardan da bunu rica ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.