Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Navratil’den Mostar’da sezonun ikinci zaferi

Katılımcıların yer çekimine meydan okuduğu ve 27 metre yükseklikten 85 km hızı bulan atlayışların gerçekleştiği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 2016’da erkeklerde yedinci, kadınlarda ise beşinci yarışı Bosna Hersek’te gerçekleşti....

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Katılımcıların yer çekimine meydan okuduğu ve 27 metre yükseklikten 85 km hızı bulan atlayışların gerçekleştiği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 2016’da erkeklerde yedinci, kadınlarda ise beşinci yarışı Bosna Hersek’te gerçekleşti. Bir önceki yarış olan Galler’de kariyerinin ilk birinciliğine ulaşan Çek Michal Navratil, tarihi Mostar Köprüsü’nde gerçekleşen yarıştan da zaferle ayrıldı. Kadınlarda ise Kanadalı Lysanne Richard birinci oldu.
Üç saniye süren atlayış sırasında en ufak konsantrasyon kaybının sporculara zorlu anlar yaşattığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nın 2016 sezonunun erkeklerde yedinci yarışı Bosna Hersek’te düzenlendi. Tarihi Mostar Köprüsü’nün ev sahipliği yaptığı yarışı erkeklerde Michal Navratil kazandı. Kariyerinde ikinci kez podyumun en üstüne çıkan Çek sporcu, aldığı derece ile genel klasmanda da üçüncü sıraya yükseldi. Sezon lideri Gary Hunt, yarışı ikinci tamamlarken Amerika Birleşik Devletleri’nden David Colturi ise üçüncü oldu.
Kadınlarda sezonu ikinci sırada sürdüren Kanadalı Lysanne Richard sezonun beşinci yarışı Mostar’da kazanan isim oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nden Cesilie Carlton ikinciliği elde ederken, sezon lideri Avustralyalı Rhiannan Iffland üçüncü sırayı aldı.
Erkeklerde sezonun yedinci yarışı geride kalırken, Gary Hunt 1060 puanla liderliğini sürdürüyor. Britanyalı sporcuyu 840 puanla Meksikalı Jonathan Paredes takip ederken, aldığı galibiyetle üçüncü sıraya yükselen Michal Navratil’in 760 puanı bulunuyor. Kadınlar genel klasmanda ise Rhiannan Iffland, Mostar’da elde ettiği üçüncülükle toplamda 890 puanla şampiyona liderliğini devam ettiriyor. Lysanne Richards 810 puanla şampiyonluk mücadelesinde rakibinin hemen ardında yer alıyor. Genel klasman üçüncüsü Cesilie Carlton’ın ise 580 puana sahip.
Red Bull Cliff Diving Serisi’nin erkeklerde sekizinci, kadınlarda ise altıncı yarışı 16 Ekim 2016 tarihinde Japonya’da gerçekleşecek. Birbirinden zor atlayışların gerçekleşeceği serinin Japonya’daki Shirahama ayağı 16 Ekim Pazar günü Red Bull TV ’den canlı yayınlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.