Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Genç: "Sporcularımızı Paralimpik Oyunları’na En İyi Şekilde Hazırlayacağız"

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda madalya alabilmeleri için sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda madalya alabilmeleri için sporcularımızı en iyi şekilde hazırlayacağız" dedi.
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda ferdi branşta Ordu’yu temsil edecek olan milli sporcular Çağla Baş Atakal ve Cevat Karagöl ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.
"RIO OLİMPİYAT OYUNLARI’NA GÜZEL BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRECEĞİZ"
Ordulu sporcuların ülkemize madalya kazandıracağına inandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "Ordu’dan üç tane sporcumuz katılıyor. Görme engelli B1 Futbol Milli takımımızda yer alan sporcumuz Ramazan Kunduz takım sporlarında, 50 metre havalı tabancada Cevat Karagöl ve 10 metre havalı tüfekte Çağla Baş Atakal ise ferdi branşta ilimizi temsil edeceklerdir. Sporcularımız iddialı, bizler de onların milli takım kamplarının dışında yapacağı hazırlıkların daha iyi olması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın verdiği desteklerle ilimizde nasıl daha iyi bir hazırlık yapabilirler bunun değerlendirme toplantısını yaptık ve bir takım kararlar aldık. Milli takım kampı dışında sporcularımızı Ordu’da il müdürlüğümüz bünyesinde kampa alacağız. İnşallah çok kısa bir sürede Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın desteği ile yapılan atış poligonu biter bitmez de burada çalışmalarına devam edeceklerdir. Sporcularımızın 2016 Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda madalya alabilmeleri için başarıya giden yollarda biz ne şekilde faydalı olabiliriz, değerlendirmesini yaptık. Bu doğrultuda da sporcularımızla beraber Rio oyunlarına güzel bir hazırlık dönemi geçireceğiz ve onları en iyi şekilde hazırlayacağız. Sporcularımızın inşallah ülkemize bu alanda madalyalar kazandıracağına inanıyorum. Kendileri zaten çok istekliler ve azimliler, bu ışığı da onların gözlerinde rahatlıkla görebiliyoruz" diye konuştu.
KARAGÖL: "BURADA 2005 YILINDAN BERİ HAYALİMİZ OLAN ATIŞ POLİGONU YAPILIYOR"
Ordu’da 2005 yılından beri hayal ettikleri atış poligonunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten milli sporcu Cevat Karagöl, "Ordu’dan Paralimpik Olimpiyat Oyunları’na ferdi branşta gitmeye hak kazanmış iki sporcuyuz. Şu ana kadarki süreçte il müdürümüzle buradaki şartları nasıl daha iyileştiririz diye toplantı yaptık. Bizlerin Paralimpik Olimpiyat Oyunları’na hazırlanmamız anlamında milli takımın haricin de Ordu’da yaptığımız çalışma programını nasıl iyileştiririz onun çalışmasını yaptık. Şu an burada bizim 2005 yılından beri hayalimiz olan atış poligonu yapılıyor. Uluslararası arenaya gittiğimiz zaman orada çok güzel ortamlarda üst düzey maç yapıyorsunuz. Bu maçları kendi ilimizde bu ana kadar yapamıyorduk. Şimdi atış poligonunun yapılmasıyla birlikte bu maçları da yapar hale geleceğiz. Poligonumuzun inşaatı bitmek üzere inşallah çok güzel olacak ve burada tıpkı yarışmalardaki gibi elektronik sistemle atış yapacağız. Daha iyi bir şekilde olimpiyatlara hazırlanacağız. Buradayken olimpiyatlarda ya da paralimpik oyunlarındaymışız gibi hissedeceğimizi biliyoruz. Ortam çok güzelleşti bu anlamda il müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Ordu’da, Paralimpik nedir? Dünya şampiyonası nedir? Milli sporcu nedir? Kavramlarında eksiklikler vardı bence. Ama bu dönemde il müdürümüzün de buraya sunduğu büyük katkılar var. Ordu’daki sporcular bence daha şanslı. İnşallah Ordu’dan ilimizi ve Türkiye’yi temsil edecek daha çok milli sporcu çıkar. Yurt dışında inşallah böyle güzel tesislerden çıkarak oralarda mücadele ederek güzel başarılar ve madalyalar getirirler" diye konuştu.
ATAKAL:"İNŞALLAH OYUNLARDA BAŞARILI OLURUZ"
Yeni yapılan atış poligonunu görünce kendisini yurt dışında bir poligonda müsabakaya çıkmış gibi hissettiğini belirten milli sporcu Çağla Baş Atakal da, "Dünya Şampiyonası’na katılmadan önce sadece kamplarla kalıyordu bizim atışlarımız. Çünkü antrenmanlarımızı sağlıklı bir şekilde yapabileceğimiz elverişli bir yer yoktu. Şimdi yeni yapılan atış poligonunu görünce kendimi yurt dışında bir poligonda müsabakaya çıkıyormuşum gibi hissettim. Çünkü içerideki ışığıyla, atmosferiyle o ambiyans verilmiş. Bizlere verdiği desteklerden dolayı il müdürümüze çok teşekkür ederiz. İnşallah Paralimpik Oyunları’nda başarılı oluruz ve Ordumuza birçok madalya getiririz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.