Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Cengiz: “Finansal tablolarda en iyi durumda olan biziz”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Bilyoner.com ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından soruları yanıtladı. Cengiz, Galatasaray’ın finansal olarak en iyi durumdaki kulüp olduğunu belirterek, “Dünyanın en önemli hocalarından birisi takımın başında. Hocamızın getireceği önerilerden kaçınmayız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Bilyoner.com ile imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından soruları yanıtladı. Cengiz, Galatasaray’ın finansal olarak en iyi durumdaki kulüp olduğunu belirterek, “Dünyanın en önemli hocalarından birisi takımın başında. Hocamızın getireceği önerilerden kaçınmayız” diye konuştu.

Bilyoner.com’la yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, özellikle transfer konusunda sorulan sorular üzerine forvet transferine değindi. Bilyoner.com’la çok iyi bir anlaşmaya imza attıklarını ifade eden Mustafa Cengiz, “Daha önce bizim net aldığımız yıllık ücret 1 milyon TL. Biz tahmini gelirlerle hareket etmedik. Bilyoner.com bize olabilecek olan gelirleri de peşin olarak ödemeyi taahhüt etti. Rakiplerin imzaladığı sözleşmelerle ilgili konuşmak bizim haddimize düşmez. Tekrar teşekkür ediyoruz bilyoner.com’a. Türk bahis tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. Emin Bey, yeni sürprizlerimiz olabilir dedi. Biz kendisini zorlayarak taahhüt altına almak istemiyoruz. Yürekten gelen işlere inanıyoruz. Sponsorluk konusunda dernek çatısı altındaki branşlar için çalışıyoruz. 13 branşı olan kulübün ana kaynağı futbol. 13 kişilik ailede 1 kişi çalışıyor, 12 kişi ekmek bekliyor. Biz bu döngüyü kırmaya çalışıyoruz. Bunu realize edip, tüm branşları kendine yeter hale getirmeye çalışıyoruz. En iyi şekilde halledeceğimize inanıyoruz” dedi.

“Uçuk bütçelerle hareket etmiyoruz”

Emre Akbaba transferinde destekçi olan Nef’in kendileri için çok değerli olduğunu söyleyen Cengiz, “Ocak ayında transfer yapınca yine Nef desteğiyle mi yapılacak diye bir soru soruldu ve bu soru beni rahatsız etti. Emre Akbaba transferinde elinden geleni yapıyorlar. Bizim ana sponsorumuzdur. Bu anlaşmada futbol ve basketbol takımları arasında pay dağıtımı konusunda ayrım yok. Yeni bir takım kurduk. Galatasaray’da çok uçuk bütçelerle hareket etmiyoruz. Reel bütçelerle hareket ediyoruz. Belli bir dönem sonra hedeflenen Avrupa şampiyonlukları gelecektir. Forvet transferi konusunda müthiş bir algı yönetimi yapıldı. Yapanları da takdir ediyorum. Sevgili Yusuf Günay’ın söylediği bir laf var; kusursuz sorumluluk. Bizim birçok konuda kusurumuz yok ama sorumluluğumuz var. Forvet transferi de böyle. Bunu söyleyince ’Ağladın mı?’ diyorlar. Ağlamıyorum, durum bu. Geçmişten gelen bir yükle hareket ediyoruz. Bunu söyleyince de UEFA’ya yazılar gidiyor. Ocak ayından bugüne alsaydık eğer yönetimi, bugün net kardaydık. Ama öyle bir dünya yok. UEFA standartlarına bağlı kalmaya mecburuz. Kulübümüz şu anda diplerde oynamıyor, en az gol atan takımlar arasında değil. Tabii forvet alınsa daha iyi olurdu ama her istediğiniz olmuyor. Bu dünyada her istediğinizin olması halinde Cennet de anlamsız kalır. Çok değerli bir teknik direktörümüz var. Onun getireceği hiçbir öneriden kaçınmayız” ifadelerini kullandı.

“Ocak transferleri riskli oluyor”

Devre arasındaki transfer döneminde bazı zorluklar olduğunun altını çizen Mustafa Cengiz, “Daha iyisini aldığını düşündüğünüz bir futbolcu bir noktada gelişebilir, bir anda da sönebilir. Her şey şartlara ve duruma bağlı. Ocak ayı transferleri dünyanın her yerinde zor transferlerdir. Zorunlu olarak kulübünde memnun olmayan oyuncuların dönemidir. Ama gerek scout ekibimiz, gerek teknik ekibimiz bu konuda çok iyi çalışıyor. Çünkü sütten ağzımız yandı. Taraftar haklı olarak bize tepki gösterdi ve biz de bu tepkileri dikkate aldık. Yeter ki biz Şampiyonlar Ligi’nde Schalke karşısında Türkiye ve Galatasaray için en iyi sonucu alalım. Ocak ayını aştıktan sonra, ana hedeflerimizden birisi olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu doğrultusunda hareket ederek en iyi transferi yaparız” diye konuştu. Stadın isim hakkı konusunda sözleşmenin sona gelindiğinin de hatırlatıldığı Cengiz, “Stadyum isim hakkı için gerekli irtibatlar devam ediyor. İlerleyen aylarda zaten bunları göreceksiniz. Büyük konuşmayı sevmiyorum. Büyük konuşmamak gerekiyor. Hele ki fiziki, matematiksek oran olmayan konularda, kulüp yönetiminde, davalarda ve görüşlerde mutlak bir durum yoktur. Mutlak tek bir şey vardır, kadir-i mutlaktır. Geri kalan her şey olasılık hesabıdır. Bizim bu konuda çok ciddi görüşmelerimiz var” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Finansal olarak en iyi durumda olan biziz”

Kulüplerin sponsor gelirleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “31 Mayıs 2019 itibariyle toplam sponsorlara bakmak gerekir. Toplam finansal tablolara bakmak gerekir. Hiçbir rakibime en ufak sözcük kullanmadan konuşuyorum. Finansal tablolarda borsaya kota şirketler arasında en iyi durumda olan biziz. Son 3 aylık raporlamada Galatasaray 117 milyon TL, bir diğer rakibimiz 170 milyon TL, bir diğer rakibimiz 350 milyon TL zarar bildirdi. İnşallah bütün kulüplerimizin zararı azalır ve umarım artıya geçer. Biz önümüzdeki 2 yıl içinde sıfırlamayı düşünüyoruz. Son 3 ayda finansman ve kur farkı gideri olmasaydı 12 milyon Euro kardaydık. UEFA kriterlerine uyacağız. 116 milyon TL gideri, 112 milyon TL gelirli bir bütçe yaptık. Yıllardır ilk kez bu kadar gerçekçi bir bütçe yaptık” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.