Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta atletizm seçmeleri yapıldı

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2014 yılı faaliyet raporunda yer alan ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’ kapsamında Hasköy, Korkut, Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde seçilen 250 sporcu arasında il birinciliği yapıldı.Muş...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta atletizm seçmeleri yapıldı
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2014 yılı faaliyet raporunda yer alan ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’ kapsamında Hasköy, Korkut, Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde seçilen 250 sporcu arasında il birinciliği yapıldı.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün 2014- 2015 sezonu Atletizmi Geliştirme Projesi’nin il birinciliği seçmeleri yapıldı. Merkez ve 5 ilçede yapılan seçmelerde tespit edilen 250 sporcu il birinciliğine katıldı.

Şehir Stadyumu'nda yapılan seçmelerde kız ve erkek sporcular kıyasıya yarıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörleri ve okul idarecilerinin gözetiminde yapılan seçmelerde dereceye giren sporcular kayıt altına alındı.

"2 DEFA ÜST ÜSTE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU ALDIK"

Dereceye giren sporcuları ödüllendiren Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, Muş’lu atletizmcilerin 2008 yılında erkeklerde ve 2010 yılında ise kız ve erkeklerde iki defa Dünya Şampiyonu olduklarını belirterek yeni sporcu seçmelerinin devam edeceğini söyledi. Merkez ve 5 ilçede alan taraması ile sporcu seçmelerinin yapıldığını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Merkez ve 5 ilçede taramalar yapılıp, gerekli taramalardan sonra ilçelerde derecelere giren öğrenciler ile getirildi ve il birinciliği yapıldı. Bugünde İl Birincili seçmelerini yaptık. Daha önce 2008 ve 2010 yılında iki defa dünya şampiyonu çıkaran ilimizdeki değerli antrenörlerimiz değerli sporcularımıza yenilerini katıyoruz. İnşallah 2015 sonu ve 2016 yıllarında bir Dünya takımı kurmayı hedefliyoruz. İnşallah arkadaşlarımız bu konuda başarılı olurlardır. Emeği geçen antrenör, sporcu ve çalışanlarımıza başarılar diliyorum."

"MUŞ ATLETİZMDE BİR MARKA HALİNE GELDİ"

Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Antrenörü Aydın Koçlardan da yaptığı açıklamada, "Bu yapılan seçmelerde çok başarılı çocuklar tespit ettik. Geçen Pazar günü Erzurum’da zaten geçen yılın seçmelerinden alınan ve SODES ile topladığımız sporcular. Küçük kızlar ve büyük kızlarda Erzurum’da grup birincisi olmuşlardır ve erkeklerde ise grup ikincisi olmuşlardır." diyerek, şunları söyledi:

"İzmir Kuşadası’nda finale katılma şansları kazanmışlardır. Biz bu köy ve beldelerde, merkez ile ilçelerde yaptığımız sporcu taramalarında gerçekten çok güzel sonuçlar alıyoruz. Muş’un artık Türkiye genelinde Atletizm de bir marka oluşunun bilincindeyiz. Bu yapılan seçmelerde de her kategorinin ilk kolunu Muş’ta merkez Yatılı Bölge Ortaokullarına yerleştirerek spor hayatlarına devam ettireceğiz."

Yarışmada dereceye giren sporcular ise hedeflerinin büyük olduğunu söylediler. Programda ödül töreninden sonra hatıra fotoğrafları çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.