Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Musa Aydın: "Eskiden Olduğu Gibi Yeniden Madalya Umudumuz Var”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Olimpiyatlara en çok güreşçi gönderen ikinci ülkeyiz. Güreşçilerimiz eskiden olduğu gibi yeniden madalya umudu haline geldi. İnşallah sporcularımızın Rio’da ülkemizi başarıyla temsil...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Olimpiyatlara en çok güreşçi gönderen ikinci ülkeyiz. Güreşçilerimiz eskiden olduğu gibi yeniden madalya umudu haline geldi. İnşallah sporcularımızın Rio’da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine ve özellikle özlem duyduğumuz altın madalyayı kazandıracaklarına inanıyorum” dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın güreşe verdiği desteğin meyvelerini aldıklarını ve Olimpiyatlara dünyada en çok güreşçi gönderen ikinci olduğunu ifade ederek “Güreşçilerimiz eskiden olduğu gibi yeniden madalya umudu haline geldi. İnşallah sporcularımızın Rio’da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine ve özellikle özlem duyduğumuz altın madalyayı kazandıracaklarına inanıyorum” dedi.
EN ÇOK SPORCUYLA TÜRKİYE DÜNYA İKİNCİSİ
Kalifikasyon Turnuvalarının sonuncusu İstanbul’da yapıldı. 2016 Rio Olimpiyatlar’ına son sporcuların seçildiği turnuvada Türkiye adına mindere çıkan 8 Milli Takım sporcumuzun 4’ü Rio’ya gitmeyi garantiledi. Daha önceki kalifikasyon turnuvalarında da 10 sporcumuz hak kazanırken toplam da 14 ayrı siklette sporcumuz Türkiye’yi temsil edecek. Ayrıca Türkiye 14 vize ile Olimpiyatlara dünyada en çok güreşçi gönderen ülkeler arasında 2’inci oldu.
Turnuvayla ilgili olarak Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Laloviç, "Kusursuz" ifadesini kullanarak memnuniyetini ifade ederken Başkan Aydın ise milli güreşçilere ve Güreş Federasyonu’na verdiği desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkürlerini iletti.
“İLK DEFA SPORCULARIMIZI BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA HAZIRLADIK”
Başkan Aydın, Bakan Çağatay Kılıç’ın talimatları ile milli takım kamplarında diyetisyen, psikolog, kondisyoner, fizyoterapist ve doktor eksikliğinin tamamlandığını belirterek, “Türkiye Güreş Federasyonu olarak ilk defa böylesine ciddi olarak sporcularımıza bilimsel yönden çalışmalarla turnuvalara hazırladık” diye konuştu.
“BAYAN GÜREŞİMİZ 2016’DA ZİRVE YAPTI”
Bayanlarda kulüp sayısının az olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, “Bayan milli takım sporcularının tamamını Edirne TOHM merkezinde spor yapmayı sağladık. Bunun yanında bayanlara 2 kez yurt dışı kampları yaptırdık. Yurt dışı kampları sporcularımıza öz güvenlerini sağladı. Bu sayede de bayan güreşi 2016’da zirve yaptı. İnşallah bayanlardan olimpiyatlar da madalyalar bekliyoruz” diye konuştu.
“ESKİDEN OLDUĞU GİBİ YENİDEN MADALYA UMUDUMUZ VAR”
Türkiye milli güreş takımının 14 vize alarak olimpiyatlarda büyük temsil hakkı elde ettiğine de değinen Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye tarihi boyunca olimpiyatlarda elde ettiği 39 altın madalyanın sadece 28’ini güreşte kazandı. Güreşçilerimiz eskiden olduğu gibi yeniden madalya umudu haline geldi. İnşallah sporcularımızın Rio’da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine ve özellikle özlem duyduğumuz altın madalyayı kazandıracaklarına inanıyorum. Her zaman bizlere maddi ve manevi destek sağlayan her istediğimize evet diyen sayın bakanımıza teşekkürler ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.