Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muratpaşa’da Başpehlivan Recep Kara Oldu

2. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.Muratpaşa Konuksever Stadyumu’nda sabah 09.00’da başlayan Muratpaşa Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 40’ı başpehlivan olmak üzere...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.
Muratpaşa Konuksever Stadyumu’nda sabah 09.00’da başlayan Muratpaşa Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 40’ı başpehlivan olmak üzere 600 pehlivanın katıldı. İki yıl üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Ali Gürbüz, cezasını tamamlamasının ardından 2 yıl aradan sonra ilk kez er meydanına çıktı. Muratpaşa Belediyesi tarafından yağlı güreşler için özel olarak hazırlanan Konuksever Stadyumu’na çok sayıda güreş sever tribünden ve er meydanı içerisinden yakından takip etti.
Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, 12 boyda pehlivanlar birbirleri ile kıyasıya mücadele ederken, Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne aralarında Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Osman Aynur, Serhat Balcı, Salih Durum, Mustafa Kemal Karaboğa, Sermest Bulut’un da bulunduğu başpehlivanlar katıldı. Konuksever Stadyumu’nda düzenlenen güreşlere Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ev sahipliği yaparken, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve çok sayıda Antalyalı güreş sever takip etti.
Her yağlı pehlivan güreşlerinde olduğu gibi Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de güreş ağası belli oldu. Antalyalı iş adamı Hüseyin Küçük, 250 bin TL’ye 2017 yılında düzenlenecek olan Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yeni ağası oldu.
Kıyasıya mücadelelerin sergilendiği er meydanında yarı final eşleşmelerinde, İsmail Balaban - Orhan Okulu, Recep Kara - Sinan Kaya şeklinde gerçekleşti. Finalin adı ise Recep Kara - İsmail Balaban oldu. Recep Kara finalde İsmail Balaban’ı yenerek, Muratpaşa 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde altın kemerin sahibi oldu. Birinci Recep Kara kemerini ve madalyasını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın elinden aldı. İkinci İsmail Balaban ve üçüncülüğü paylaşan Orhan Okulu ve Sinan Kaya paylaştı.
Başpehlivan Ali Gürbüz ise 3. turda Recep Kara’ya uzatmalarda yenilerek er meydanına erken veda etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.