Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Munzur Çayı’nda Antrenman Yaptılar, Gürcistan’da Türkiye’yi Temsil Edecekler

Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) bünyesinde haftanın iki günü Munzur Çayı’nda rafting yapan kadın sporcular, Açık Yaş Bayanlarda Türkiye Şampiyonu, U19 Bayanlar Yarışması’nda da Türkiye üçüncüsü olarak önemli...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Munzur Çayı’nda Antrenman Yaptılar, Gürcistan’da Türkiye’yi Temsil Edecekler
Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) bünyesinde haftanın iki günü Munzur Çayı’nda rafting yapan kadın sporcular, Açık Yaş Bayanlarda Türkiye Şampiyonu, U19 Bayanlar Yarışması’nda da Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attılar. Tuncelili kadın raftingciler, Mayıs ayında Gürcistan’da düzenlenecek olan R6 Avrupa Kupası Yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
2011 yılında kurulan Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) bünyesinde Kulüp Başkanı ve Rafting Antrenörü Nazım Arslan eşliğinde Munzur Çayı’nda rafting yapan kadın sporcular, 24-27 Mart tarihlerinde Giresun Çamoluk’ta yapılan R4 Rafting Türkiye Şampiyonası’nda önemli başarıya imza attı. MADOSK bünyesinde şampiyona üç takım halinde katılan Tuncelili raftingciler, Açık Yaş Bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu, U19 Bayanlar kategorisinde ise Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılı sporculardan oluşan 7 kişilik ekip, Mayıs ayında Gürcistan’da düzenlenecek olan R6 Avrupa Kupası Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsilen yarışacak.
MADOSK Başkanı ve Rafting Antrenörü Nazım Arslan, “Giresun Çamoluk’ta yapılan R4 Rafting Türkiye Şampiyonasına üç takım olarak katılmıştık. Bir takımımız Açık Yaş Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olurken, bir takımımız U19 Bayanlarda Türkiye üçüncülüğü aldı. İkincilik ve üçüncülük bizim için ilk değil. Daha önce Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan yarışmalarda aldığımız derece ve kupalarımız var. Ancak Türkiye şampiyonluğu bizim için büyük bir başarı oldu. Bununla birlikte Mayıs ayı içerisinde Gürcistan’da yapılacak olan R6 Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsilen U19 kategorisinde Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü olarak biz yarışacağız. Çok zor şartlarda başladık bu işe. Bir zamanlar botumuz dahi yoktu. Küreğimiz, kaskımız, yeleğimiz hiç yoktu. Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Şefik Kara’nın malzeme konusunda büyük katkıları oldu. Sayın Valimizin de büyük destekleri oldu. Her şeyden önce bize inandılar” dedi.
“EN BÜYÜK SIKINTILARI MALZEME”
En önemli sıkıntılarının malzeme olduğunu dile getiren Arslan, “Her ne kadar elimizde malzeme varmış gibi görünse de yine en büyük sıkıntıyı malzemeden yana yaşıyoruz. Gerek Türkiye şampiyonalarında gerekse de katılacağımız Avrupa şampiyonalarında rakiplerimizin botları 40-60 kilo civarındayken bizim botlarımız 70-80 kilo civarında. Botlar önemli dezavantaj oluyor bizler için. Bizim küreklerimiz bir kilo 200 gram, rakiplerimizin kürekleri 600-700 gram. Rakiplerimizin kullandığı malzemeler uluslararası rafting federasyonunun standardı olan malzemeler. Fakat bizim o malzemelere erişme imkanımız maddi olarak hiç yok gibi. Kulüp olarak her türden yardım ve desteğe açığız. Gürcistan dönüşünde bir şeylerin değişebileceğine inanıyoruz. Özellikle Spor Genel Müdürlüğü noktasında bir şeylerin değişeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
SPORCULAR MUTLU
Rafting takımında yer alan sporcular hem Gürcistan’da Türkiye’yi temsil etmekten hem de aldıkları başarıdan ötürü mutlu olduklarını ifade etti. Sporculardan Gülbahar Erdal sadece hafta sonları antrenman yapabildiklerini belirterek, “Sadece cumartesi pazar çalışabiliyoruz. Buna rağmen büyük başarı gösterdik. Milli takıma seçildik. Ülkeyi temsil etmek güzel. Çoğumuz spor lisesi son lisesi son sınıf öğrencisiyiz. Beden eğitimi öğretmenliği okumayı planlıyoruz” dedi.
Elif Zilan Aytaç ise raftingin güzel bir spor olduğunu dile getirerek, “Bütün sporculara öneriyoruz. Branş şart değil hobi olarak da yapılabilir. Munzur Çayı’mız var. İmkanlarımız diğer takımların ki gibi değil. Ancak biz elimizden geldiğince imkanları fazlasıyla değerlendirmeye çalışıyoruz. Kendimize inanıyoruz. Bizlere inananlara da teşekkür ediyoruz. Takım olarak çok iyi yerlere varacağımızı düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.