Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem Usta’nın Yüzü Gülmüyor

6 Aralık 2015’te göreve gelen ve yaklaşık 150 gündür görevde bulunan Muharrem Usta ve yönetim kurulunun hem ekonomik hem de sportif açıdan yüzü gülmedi.Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6 Aralık 2015’te göreve gelen ve yaklaşık 150 gündür görevde bulunan Muharrem Usta ve yönetim kurulunun hem ekonomik hem de sportif açıdan yüzü gülmedi.
Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da başkanlığa seçilen ve yaklaşık 150 gündür başkanlık koltuğunda oturan Muharrem Usta ve yönetim kurulu, görev süresi boyunca arzulanan hedefleri tutturamadı. Hem ekonomik hem de sportif açıdan kötü bir dönem geçiren Usta ve yönetim kurulunun yüzü görevde bulundukları sürede gülmedi.
TABLO OLUMSUZ
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetimi kurulu göreve gelmelerinin ardından ilk maçlarına 7 Aralık’ta Eskişehirspor karşısında çıktı. Söz konusu müsabakayı görevi devraldığı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte izleyen Usta, bordo-mavili takımın başında 18 maça çıktı. Bu müsabakaların 6’sını kazanan Trabzonspor, 10 maçı kaybederken 2 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı.
Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile de bu dönemde karşılaşan bordo-mavililer, sahadan yenilgiyle ayrıldı. Trabzonspor, sahasında Beşiktaş’a 2-0, Galatasaray’a ise deplasmanda 2-1’lik sonuçla mağlup oldu. Bordo-mavililer geçen hafta oynanan ve 90’ncı dakikada çıkan olaylar sebebiyle tatil edilen maçta Fenerbahçe’ye ise 4-0’lık skorla mağlup oldu.
HACIOSMANOĞLU DÖNEMİ
Trabzonspor bu sezon İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi döneminde ligin ilk 13 haftasında 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 17 puan topladı ve puan cetvelinde 9. sırada yer aldı. Bordo-mavililer, dünkü Eskişehirspor maçının ardından ligin 31. haftası sonunda ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 37 puanla önceki döneme göre 3 basamak daha gerileyerek 12. sırada yer buldu.
USTA 150 GÜNLÜK DÖNEMDE 2 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTI
Trabzonspor’da Muharrem Usta döneminin 150 günlük sürecinde iki teknik adam görev yaptı. Teknik direktör Sadi Tekelioğlu yönetiminde 5 lig maçında bordo-mavililer, ikişer galibiyet ve yenilginin yanı sıra bir beraberlik aldı. Trabzonspor, Hami Mandıralı döneminde ise 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde edip, 8 mağlubiyet yaşadı.
EKONOMİK SORUNLAR
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, görevde bulunduğu süre boyunca ekonomik sorunlara öncelik verdi. Büyük bir borçla görevi devralan Usta ve yönetim kurulu futbolcu ödemeleri yanı sıra kulübün UEFA ile karşı karşıya kaldığı mali fair-play çercevesinde önemli oranda zararda düşüş sağladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.