Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muay Thai Şampiyonası, şehit Ömer Halisdemir adına düzenlendi

Manisa’da 7’incisi gerçekleştirilen İllerarası Muay Thai Zafer Kupası bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde en önemli isimlerden biri olan şehit Ömer Halisdemir adına düzenlendi.Şehzadeler belediyesi ve Manisa Gençlik Hizmetleri...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muay Thai Şampiyonası, şehit Ömer Halisdemir adına düzenlendi
Manisa’da 7’incisi gerçekleştirilen İllerarası Muay Thai Zafer Kupası bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde en önemli isimlerden biri olan şehit Ömer Halisdemir adına düzenlendi.
Şehzadeler belediyesi ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen Şehit Ömer Halisdemir İllerarası Muay Thai Zafer Kupası Manisa’da başladı. 13 ilden 250 sporcunun katıldığı turnuvanın açılışında Manisa’nın şifalı Mesir Macunu sporculara saçıldı.
Atatürk Spor Salonu’nda 13 ilden 250 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvaya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Savaş Duman, Muay Thai Ege Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Ediz Barış ve sporcular katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şampiyonada sporculara Manisa’nın şifalı mesir macunu protokol üyeleri tarafından saçıldı.
Turnuva başlangıcında konuşan Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, "Allah bizi korudu, 15 Temmuz gecesinde biz de şehitlerimiz sayesinde gazilerimiz sayesinde vatanımızı koruduk. Bugün Türkiye’de rahat ve huzur bir şekilde, özgür bir şekilde yaşıyoruz. Muay Thai sporu boks tekniklerini ve karete tekniklerini beraber uygulandığı ve insan fıtratına uygun gerçekten seyredilmesi güzel bir spor dalı. Ülkemizde şu an 81 ilde de bu turnuvaları yapıyoruz ve 81 tane de lisanslı sporcumuz var. Daha bu hafta bizim çocuklarımız Tayland’da Gençler Dünya Şampiyonası’na katıldılar. 62 devlet katıldı. Bu devletlerin içerisinde Türkiye olarak biz 7 tane altın, 8 tane gümüş ve 7 tane bronz olmak üzere 22 tane madalya kazandık. Dünyada Muay Thai’de 3. olduk. Biz Muay Thai camiası olarak çocuklarımızın spor yaparken hem fiziki tekniklerini geliştirmeye çalışıyoruz hem de kendine olan özgüvenlerini arttırmaya çalışıyoruz ve onları vatansever yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Durna’nın ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, bu turnuvanın bir antrenman niteliğinde olduğunu ve turnuvaya katılan sporcuları bundan sonraki süreçte yurt dışında Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi. Çelik, “Büyük müsabakalara katılacaksınız. Bugün burada 11 vilayetten sporcular var. 11 ilimizden 250’ye yakın sporcumuz Şehit Ömer Halis Demir Muay Thai Zafer Kupasına katıldılar. Burası bir antrenman. Buradan sonra gerek Türkiye’de gerek Avrupa’daki şampiyonalara katılacaksınız. Adeta hazırlık maçlarını burada yapıyoruz. Bu saatten sonra sizlere düşen ülkenizi uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmektir. Ay-yıldızlı bayrağımızı Avrupa’da ve dünyanın muhtelif yerlerdeki spor salonlarında göklere çektirebilmektir. İstiklal Marşımızı okutabilmektir. Siz madalyalar aldıkça, siz başarılara imza attıkça hiç şüpheniz olmasın ki şehit Ömer Halis Demir ve diğer şehitlerimizin de ruhları şad olacak ve daha rahat bir şekilde yatacaklardır” diye konuştu.
Şampiyonada mücadele eden sporculardan Dilara Polat ise Şehit Ömer Halis Demir’in anısına böyle bir turnuva düzenlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Sporculardan Tufan Muğla da 5 yıldır bu sporu yaptığını ve turnuvanın çok anlamlı bulduğunu kaydetti. Turnuva yarın yapılacak maçların ardından sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.