Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Miniklerin Aquatlonu’nda Anne Ve Babaların Kıyasıya Mücadelesi

Antalya’da 508 rekor sporcunun katılımıyla devam eden Antalya Triatlonu’nda miniklerin yarışı ailelerine ter döktürdü. Bazı minikler parkur sonunda soluğu ambulans içinde aldı.Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da 508 rekor sporcunun katılımıyla devam eden Antalya Triatlonu’nda miniklerin yarışı ailelerine ter döktürdü. Bazı minikler parkur sonunda soluğu ambulans içinde aldı.
Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya Triatlonu devam ediyor. Bu yıl 508 sporcuyla rekor bir katılım ile başlayan Antalya Triatlonu ve Duatlonu yarışlarında büyük küçük kadın erkek her yaştan yüzlerce sporcu rakibini geçebilmek için önce denizde, ardından bisiklet ve koşu parkurunda kıyasıya mücadele etti. Sabah saatlerinde A3 minikler ve yıldız gençlerin yarışıyla başlayan mücadeleler, öğle saatlerinde yerini yaş grubu 8 ile 12 arasında değişen A1 ve A2 Aquatlon kategorisinde yarışan 127 miniğe yerini bıraktı. A1 kategorisinde yarışan minikler önce 100 metre yüzüp ardından 1 km koşarken, A2 minikler ise 300 metre yüzüp bin 500 metre koşarak parkuru tamamladı.
YARIŞA ANNE VE BABALARDA KARIŞTI
Miniklerin kıyasıya mücadelesi anne ve babalarının tezahüratlarıyla renklendi. Bazı minikler yüzmenin ardından koşu parkurunda yorulunca gözyaşlarına boğulurken bazıları ise daha fazla dayanamayarak soluğu ambulans içinde sağlık görevlilerinin yanında aldı. Çocuklarını son düzlük koşu parkurunda görev bazı anne babalar çığlık çığlığa çocuklarına destek olmaya çalışırken bir yandan da cep telefonları ile anı ölümsüzleştirmeye çalıştılar. Kızı Doğa Çalışkan’a destek olmak için parkurun dışında tezahüratlarla kıyasıya mücadele veren Aslı Çalışkan “Çok yorucu bir mücadeleydi. Yaşlarına göre çok zordu ama sonuna kadar destekliyorum. Önemli olan bitirmeleriydi. Evde bebeğimi bırakıp geldim çok heyecanlıydım” dedi.
GÖZYAŞLARI İÇİNDE YARIŞI TAMAMLADI, SOLUĞU AMBULANSTA ALDI
Yarış esnasında koşarken gözyaşlarına boğulan Ertem Ata Bağıran ise finişte soluğu ambulans aracında aldı. minik Ertem duygularını “Çok zordu. Akciğerlerim biraz acıyor ama tamamladığım için mutluyum” diye özetlerken annesi Burcu Bağıran ise, “Benim diyecek büyüklerin başaramayacağı bir parkurdu. Çok zordu, önemli olan katılmaktı” dedi. Yarışı tamamlamasına çok az kala düşen ve dizinden yaralanan Kaan Gedikoğlu’na ise ilk yardım annesi Huriye Gedikoğlu’ndan geldi. Minik Kaan, düşmesine rağmen yarışı tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi.
Semih Efe Ağacan da yarışı tamamlayanlar arasındaydı. Babası Serdar Ağacan’ın destekçisi olduğunu belirten Efe, yarışı bitirdiği ve madalyasını aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.
A1 ve A2 Aquatlon kategorisinde ilk 3 ise şöyle sıralandı:
A1 Erkekler:
1.Ahmet Bahçivan
2.Türker Bahar
3.Mikail İsmet Akkiz
A1 Kızlar:
1. Ela İmamoğlu
2. Aysu Çakmak
3. Rana Yavuz
A2 Erkekler:
1.Arda Arıcı
2.Türker Kemal Kıyak
3. Ekin Deniz Tuncer
A2 Kızlar:
1. Günce Temiz
2. Elif Varlı
3. Lara Çinko
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.