Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minikler Demokrasi Şehitleri için sahaya çıktı

Büyükşehir Gaziantepspor Futbol Akademisi takımında oynayan geleceğin sporcuları, ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ anısına düzenlenen turnuvada mücadele ettiler.Hasan Doğan Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya 4 bin 500 sporcu katıldı....

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minikler Demokrasi Şehitleri için sahaya çıktı
Büyükşehir Gaziantepspor Futbol Akademisi takımında oynayan geleceğin sporcuları, ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ anısına düzenlenen turnuvada mücadele ettiler.
Hasan Doğan Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya 4 bin 500 sporcu katıldı. Turnuvaya, Kilis Belediyespor’un akademi öğrencileri de katıldı. Büyükşehir Gaziantepspor Sportif Direktörü Ali Güneş ve Büyükşehir Gaziantespor Kulüp Müdürü Nizamettin Sertkal’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de tribüne gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
“Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik”
15 Temmuz’dan sonra halkın gösterdiği birliktelik ve beraberliğin ülkemiz açısında sevindirici olduğunu belirten Büyükşehir Gaziantepspor Alt Yapı Koordinatörü Faik Demir “Büyükşehir Gaziantepspor adına böyle bir turnuvayı düzenleyerek böylesi mükemmel eylemlerde biz de yer almak istedik. Ülkemiz 15 Temmuz’dan bu yana büyük bir birliktelik sergiledi. Çocuklarımızla böyle bir organizasyonda yer alarak bu çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. 15 Temmuz’da yaşamını yitiren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize, insanlarımıza, tankların önüne kendini atan insanlarımızın alnından öpüyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” dedi.
4 bin 500 akademi öğrencisi katıldı
Hatayspor ve Kahramanmaraşspor akademi sporcularının turnuvaya son anda katılamadığını açıklayan Faik Demir, “Kilis Belediyespor turnuvaya katıldı. Hatay ve Kahramanmaraşspor son anda iptal oldu. Kendi futbol akademimizdeki çocuklarla turnuvayı gerçekleştirdik. 4 bin 500’e yakın öğrencimiz turnuvaya katıldı. Burada oyun oynayıp eğlenecekler ve evlerine gidecekler” konuştu.
Akademi öğrencileri vatan hainlerini kınadı
Böylesi anlamlı bir turnuvada yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akademi öğrencisi Taceddin Kamil Timur, “Vatan hainlerini lanetliyorum” dedi.
Akademi öğrencisi Sinan Can ise “Bizim için tankların önüne geçenlerin alnından öpüyorum. Demokrasimiz ve bayrağımız için savaşanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
“Bu birliktelik Türk milletinin gücünü gösteriyor”
Son dönemde yaşanan olaylardan dolayı ülkemizin daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Büyükşehir Gaziantespor Sportif Direktörü Ali Güneş, “Futbol akademimizin düzenlediği bu anlamlı etkinlikten dolayı alt yapı koordinatörümüz Faik Demir hocamıza teşekkür ederim. Son günlerde ülkemizin yaşadığı büyük bir talihsizlik var. Devletimize yönelik yapılan darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimiz var. Demokrasi şehitlerimizi anmak için Büyükşehir Gaziantepspor Futbol Akademisi olarak genç ve minik öğrencilerimizle bir etkinlik düzenledik. Burada yüzlerce minik takım oyuncularımızı görmek bizleri son derecek mutlu ediyor. Devletimize yönelik olarak yapılan hain girişimden sonra buradaki birliktelik Türk milletinin çok güçlü bir toplum olduğunu göstermektedir. Çocuklarımızı sporun içerisinde mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. 15 Temmuz’da demokrasimiz için hayatını kaybeden bütün demokrasi şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar her zaman kalplerimizde yaşayacaklar” diyerek sözlerini tamamladı.
Minik sporcuların gruplar halinde oynadığı gösteri maçlarının arından turnuva tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.