Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minderin aslan kızları, altın madalyayı Türkiye’ye getirdi

Judonun köklü ve prestijli organizasyonu Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda müsabakalar bugün yapıldı. Avrupa’nın en güçlü sekiz takımını karşı karşıya getiren Golden League maçlarında Galatasaray Kadın Judo Takımı zirveye çıktı....

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minderin aslan kızları, altın madalyayı Türkiye’ye getirdi
Judonun köklü ve prestijli organizasyonu Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda müsabakalar bugün yapıldı. Avrupa’nın en güçlü sekiz takımını karşı karşıya getiren Golden League maçlarında Galatasaray Kadın Judo Takımı zirveye çıktı. Rusya’nın Samara kentindeki müsabakalarda finalde İtalyan ekibi Fiamme Gialle’yi yenen minderin aslan kızları, altın madalyayı Türkiye’ye getirdi.

Judoda Avrupa’nın en güçlü kulüplerini buluşturan ‘Golden League’de kadınlarda şampiyon Galatasaray oldu. Kadrosunda yerli ve yabancı pek çok dünya yıldızını bulunduran Galatasaray Judo, Rusya’nın Samara kentindeki müsabakalarda rakip tanımadı ve zirveye adını yazdırdı. 2012 ve 2013’te de şampiyonluğa yaklaşan ancak üçüncü sırada kalan Galatasaray Kadın Takımı, bu kez altın madalyayı boynuna taktı.

ŞAMPİYONLUĞU 'YENİ TÜRK VATANDAŞI' KAYRA GETİRDİ

Kadrosunda Majlinda Kelmendi, Yarden Gerbi gibi dünya şampiyonu süperstar judocuların yanı sıra Ebru Şahin, Kübra Kara gibi başarılı Türk judocuları bulunduran Galatasaray, Samara’da ilk maçında Fransız ekibi Champigny’yi son turda eledi.

İlk dört eşleşme sonunda oluşan 2-2’lik beraberlik son maçta bozulabildi. Türk vatandaşlığına geçen ve Kayra Almira Özdemir adını alan Fransız Ketty Mathe, son maçtaki galibiyetiyle kulübü Galatasaray’ı yarı finale taşıdı. Yarı finalde bir başka Fransız ekibi Pontault’u 4-1 ile geçen Galatasaray, finalde Roma temsilcisi Fiamme Gialle ile eşleşti.

Beklendiği gibi büyük çekişmeye sahne olan final maçında ilk dört karşılaşma sonunda 2-2’lik eşitlik vardı. Beşinci ve son maçta yine sahneye Kayra Almira Özdemir çıktı ve İtalyan Assunta Galeone’yi yenerek, şampiyonluğu İstanbul’a getirdi.

ERCAN ÇAKIROĞLU: TEK HEDEF ŞAMPİYONLUKTU

Galatasaray takımı antrenörü Ercan Çakıroğlu, bu şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek, "İki yıldır üst üste bu seviye turnuvada finale çok yaklaşıyorduk ancak şanssızlıklarla ve hakem kararlarıyla altın madalyadan uzak kalıyorduk. Buraya gelirken tek hedefimiz şampiyonluktu. Bugün yaptığımız üç maçta da bunu gösterdik ve şampiyonluğa ulaştık. Tüm sporcularıma, teknik ekibimize ve tabii ki kulübümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BAKAN KILIÇ'TAN GALATASARAY JUDO TAKIMI'NA KUTLAMA

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Kulüpler Şampiyonu olan Galatasaray Judo Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kılıç yayımladığı mesajda, judoda Avrupa'nın en güçlü kulüplerini buluşturan "Golden League"de Galatasaray Judo Takımı'nın şampiyonluğunun kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Daha önceki yıllarda gümüş ve bronz madalya sevincini bizlere yaşatan Galatasaray Judo Takımı, bugün ise altın madalyanın mutluluğunu tattırdı. Tüm sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umut ediyorum ki kazanılan bu zafer gerilemeden hep daha ileri ve hep daha başarılı şekilde devam eder." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.