Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milliler’in rakibi İspanya

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda İspanya, Kanada’yı 73-60 yenerek B Grubu’nu ikinci sırada tamamladı ve A Milli Kadın Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi oldu.Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Youth Arena’da oynanan B Grubu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda İspanya, Kanada’yı 73-60 yenerek B Grubu’nu ikinci sırada tamamladı ve A Milli Kadın Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi oldu.
Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Youth Arena’da oynanan B Grubu’nun son maçında İspanya ile Kanada karşılaştı. Müsabaka, 73-60’lık skorla İspanya’nın galibiyetiyle sona erdi.
Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyrek 17-16 İspanya’nın üstünlüğüyle sona erdi. Marta Xargay’ın İspanya adına bulduğu 3 sayılık isabetle başlayan ikinci çeyrekte bitime 5.18 kala fark 6 sayıya (26-20) kadar çıktı ve soyunma odasına İspanya 33-29 önde gitti. Üçüncü çeyrekte farkı çift hanelere kadar çıkaran İspanya karşısında Kanada son 3 dakikada toparlanarak farkı azalttı ve son periyoda 49-47 İspanya üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte oyunun hakimiyetini eline alan İspanya farkı giderek açtı ve mücadeleyi 73-60 kazandı.
Grup mücadelelerinin tamamlanmasının ardından çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Türkiye - İspanya
Amerika - Japonya
Avustralya - Sırbistan
Kanada - Fransa
Tüm çeyrek final müsabakaları 16 Ağustos Salı günü oynanacak.
A Milli Kadın Takımımızın üçüncü sırada tamamladığı A Grubu’nda Avustralya birinci, Fransa ikinci, Japonya ise dördüncü olarak çeyrek finale yükseldi. Amerika’nın lider olarak tamamladığı B Grubu’nda ise İspanya ikinci, Kanada üçüncü ve Sırbistan dördüncü oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.