Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millilere 'soğuk' duş!

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 3.maçına çıkan Türkiye A Milli Futbol Takımımız İzlanda'ya 2-0 mağlup oldu. Oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya 4-6-0 düzeninde sürpriz bir kadro ile çıkan millilerimiz İzlanda karşısında etkili olamadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Millilere 'soğuk' duş!
Fatih Terim, ilk 11'de büyük bir sürprize imza atarak karşılaşmaya forvetsiz olarak başladı. 42 ve 44'te Bjarnason'un attığı 2 golle İzlanda'ya boyun eğen Türkiye, I grubunda ilk yenilgisini alarak 2 puanla 4.sırada kaldı.

İŞTE TÜRKİYE VE İZLANDA'NIN İLK 11'LERİ

İzlanda: Halldorsson, Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, G. Sigurdsson, Bjarnason, Gudmundsson, Bödvarsson, Finnbogason

Türkiye: Volkan Babacan, Şener, Ömer Toprak, Mehmet Topal, Caner, Kaan, Ozan, Volkan Şen, Emre Mor, Yasin, Hakan Çalhanoğlu

MİLLİ TAKIM'DAN HAKKARİ İÇİN SİYAH BANT

A Milli Futbol Takımımız, bu akşam İzlanda'yla oynayacağı maça, Hakkari'deki hain terör saldırısı nedeniyle siyah bantla çıkacak. Şemdinli'de bomba yüklü araçla düzenlenen saldı sonrası A Milli Futbol takımımız da harekete geçti. Ay Yıldızlı takımımızın yetkilileri, bu akşamki mücadelede siyah bant takmak için FIFA'ya başvuruda bulundu. FIFA yetkileri de bu isteğini hemen gündeme aldı ve milli takımımızın mücadeleye siyah bantla çıkmasına izin verdi.

FATİH TERİM'DEN 3 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda 3 değişiklik yaptı.

Milli takımın hafta içinde Konya'da Ukrayna ile oynadığı ve 2-2 berabere biten maça ilk 11'de başlayan Hakan Balta sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılırken, forvetler Cenk Tosun ve Enel Ünal da İzlanda karşılaşmasında yedeğe çekildi.
Fatih Terim, bu futbolcuların yerine İzlanda maçında Kaan Ayhan, Volkan Şen ve Yasin Öztekin'i ilk 11'de tercih etti.

FORVETTE EMRE MOR OYNADI
Fatih Terim, İzlanda karşısında forvet bölgesinde, hücuma dönük orta saha oyuncusu Emre Mor'u görevlendirdi.Ukrayna maçında forvette Cenk Tosun ve Enel Ünal ikilisiyle başlayan Terim, İzlanda karşılaşmasında ise orta sahayı kalabalık tutmayı tercih etti. Milli takım, İzlanda karşısında genç futbolcu Emre Mor ile skor aradı.

RESMİ YEMEK DÜZENLENDİ
Karşılaşma öncesinde resmi maç yemeği düzenlendi. Yemeğe Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeleri Alaattin Aykaç ve Mustafa Çağlar, genel sekreter Kadir Kardaş, İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Geir Thorsteinsson, genel sekreter Klara Bjartmarz ile yetkililer katıldı.
İki federasyon yetkililerinin birbirlerine şans dilediği resmi yemek, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.
Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yönetim kurulu üyeleri de protokol tribününden takip etti.

İZLANDA'DA 3 DEĞİŞİKLİK
İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson da son oynadıkları Finlandiya maçına göre kadroda 3 değişiklik yaptı.
Ev sahibi takımda sakatlığı geçen kaleci Hannes Halldorsson eldivenleri Ögmundur Kristinsson'undan alırken, sarı kart cezalısı kaptan Aron Gunnarsson ile yedeğe çekilen Björn Sigurdarson'un yerine Elmar Bjarnason ve Dadi Bödvarsson, Türkiye karşısında ilk 11'de forma giydi.

UEFA'DAN İZLANDALI TARAFTARLARA ÖDÜL
Karşılaşma öncesinde düzenlenen törende, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda takımlarını coşkulu ve centilmence desteklemelerinden dolayı İzlandalı taraftarlara UEFA tarafından ödül verildi. Taraftar kulübü temsilcileri, ödüllerini İzlanda Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Klara Bjartmarz ve takım kaptanı Aron Gunnarsson'un elinden aldı.
Bu arada İzlandalı taraftarlar 15 bin kişi kapasiteli stadı doldurdu. Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı takip etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.