Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli güreşçiler bayram tatilinde de ara vermeden olimpiyatlara çalıştı

Serbest Güreş Milli Takımı Ramazan Bayramı’nda da olimpiyat hazırlıklarına ara vermeden devam etti. 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanan milliler yaklaşık bir haftadır Bolu Aladağ’da ağırlık ve kondisyon çalışmaları yapıyor.14-21...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serbest Güreş Milli Takımı Ramazan Bayramı’nda da olimpiyat hazırlıklarına ara vermeden devam etti. 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanan milliler yaklaşık bir haftadır Bolu Aladağ’da ağırlık ve kondisyon çalışmaları yapıyor.
14-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıkları için Serbest Güreş Milli Takımı 3 Temmuz tarihinde Bolu’da kampa girdi. Aladağ’da, teknik direktör İbrahim Akgün yönetiminde 23 Temmuz’a kadar sürecek kampa 20 milli güreşçi katıldı. Bayramı ailelerinden uzak geçiren milli güreşçiler olimpiyat hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.
Olimpiyat hazırlıklarına hız kesmeden çalışan milli güreşçi Mustafa Kaya olimpiyatların dünyanın en büyük spor organizasyonu olduğunu belirterek, “Bu organizasyonda başarılı olmak her sporcunun istediği bir şeydir. Yani sporun ve sporcunun zirvesidir. Bu turnuva için çok çalışıp milletimizin gücünü dünyaya bir kez daha ispat etmek istiyorum. Bayrağımızı dünyanın öbür ucunda göndere çektirip ve istiklal marşımızı okutmak istiyorum. Aladağ kampımız kondisyonumuz açısından çok önemli ve biz burada bayram arası vermeden yoğun bir tempo içerisinde iyi bir kamp süreci geçiriyoruz” diye konuştu.
"Rio Olimpiyatlarına 2012’den bu yana hazırlanıyoruz"
Soner Demirtaş ise, "Bayramdan iki gün önce kampa girdik. Rio öncesi en önemli kamplarımızdan birisi de buydu. Rio Olimpiyatları dünyanın en önemli spor organizasyonu olduğu için Bayramımızı bile ailemizden ayrı hazırlanarak geçirdik. Bu kampımızda özellikle ağırlık ve kondisyon çalışmalarına dayalı olarak geçiriyoruz. 23 gün sürecek kampımızda yoğun bir tempo ile çalışıyoruz. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alırız. Olimpiyatlar çok zor olacak bunun farkındayız. Bunu bildiğimiz için çalışmalarımıza aslında 2012 olimpiyatlarından hemen sonra başladık. Biz bugünlere büyük emekler sarf ederek geldik ve şunu da biliyoruz ki rakiplerimizde bunun bilincinde buralara kadar geldi. Bizde daha çok çalışarak onların bir adım önüne geçmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Söz konusu ülkemiz olunca her şeyimizden feragat ederiz"
Sezon başından beri güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Süleyman Atlı, “Olimpiyattan önceki son yüklenme kampımızı Bolu Aladağ’da yapıyoruz. Burada rakımın yüksek olması bizim açımızdan daha elverişli. Bayramdan iki gün önce kampa başladık. Bayramımızı ailemizden uzak geçirdik. Söz konusu ülkemizi temsil etmek olunca bizde her şeyimizden feragat etmeye hazırız. Tüm sporcuların hayali ve en büyük hedefi olimpiyat şampiyonu olmaktır. Biz de bu hedefte diğer sporcu arkadaşlarımızdan bir adım öndeyiz. Bunun bilincindeyiz ve buna göre çalışıyor ve inanıyoruz. İnşallah olimpiyatlarda ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil edeceğim" şeklinde konuştu.
"Bayramı buruk geçirdik ama ülkemizi temsil gururu önüne geçiyor"
İbrahim Bölükbaşı, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bizler bayramı ailemizden ayrı olduğumuz için biraz buruk geçiriyoruz. Ama ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek olmanın gururu bunun önüne geçiyor. Olimpiyatlara katılmadan önceki son iki kampımızın ilkindeyiz. Bu kampımız kuvvet ve kondisyon çalışmalarıyla geçiriyoruz. Olimpiyatlar için bu kampımız bizim için çok önemli. Biz de bu kampı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu kampın olimpiyatta tüm arkadaşlarımıza faydası olacağını düşünüyorum. Olimpiyat her sporcunun rüyasıdır. İster spora yeni başlasın isterse bırakmak üzere olsun bütün sporcuların hayallerini süsler. Daha önce 2012 olimpiyatlarına katıldım. 5. oldum. O zamandan bu zamana kazandığım tecrübeyle bu olimpiyatta daha iyi bir derece elde edeceğimi umuyorum” dedi.
"Ülkemizin adını altın harflerle yazdıracağız"
Selim Yaşar, uzun zamandır Rio Olimpiyatları için çalıştıklarını vurgulayarak, “Burada yaptığımız kamp kondisyonumuz için son derece önemli. Bundan sonraki kampımız formumuzu koruma kampı olacak. Olimpiyatlar bir sporcunun kariyeri açısından son duraktır. Burada başarılı olan herkes hem ülkesinin hem de kendi ismini tarih sayfasına altın harflerle yazdırır. Bu yüzden bizde oraya ismimizi yazdırmak için çok çalıştık ve önümüzde o hedefe ulaşmak için bir kaç maçımız var” ifadelerine yer verdi.
"Rio Olimpiyatları’nda tarihi dönüş yapacağız"
Taha Akgül, Bolu kampının kondisyonları için çok önemli olduğunu söyledi. Bundan sonraki kamplarının da formlarını korumaya yönelik antrenmanlar olacağını belirten Akgül, “Bu yüzden bu kampta en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Olimpiyatlar sporun zirvesi herkes buraya iyi hazırlanıyor. Sadece fiziksel değil psikolojik olarak da hazırlanıyorlar. Tabi orada fizikten öte psikolojik olarak iyi hazırlananlar o atmosferi kaldırabilen madalya alabiliyor. Ben daha önce 2012 Olimpiyatlarında gittim oraya ve başarısız oldum. Çünkü oranın atmosferi çok farklı. Daha önce bu atmosferi yaşayanlar bu olimpiyatlarda daha başarılı olacaktır. Ben bu ortamı daha önce yaşadığım için daha avantajlıyım. İnşallah bu avantajı kullanarak en iyi şekilde değerlendireceğiz. Aramızda ilk defa olimpiyat tecrübesi yaşayacak olan sporcularımız var. Onlara da tecrübemi aktarıyorum. İnşallah takım olarak başarılı olup bu işin üstesinden geleceğiz. Ülkemiz adına olimpiyatlarda en çok madalya kazanan spor dalımız güreş olmuştur. Ancak 2012 olimpiyatlarında ilk defa güreşte başarısız olduk. İnşallah bu olimpiyatlarda hem serbest hem grekoromen hem de bayanlarımız tarihi bir dönüş yapacak ve yine en çok madalyayı güreşte alacağız. Milletimiz dualarını bizden eksik etmesin” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.