Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli güreşçiden büyük başarı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Türk güreşçi Taha Akgül, altın madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2014 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli güreşçiden büyük başarı

 

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Türk güreşçi Taha Akgül, altın madalya kazandı.

 

Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyonanın sabah seansında erkekler serbest stil 125 kiloda mindere çıkan son iki Avrupa şampiyonu Akgül, ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde Belarus rakibi Shvedau Vadzim'i 10-0 ve yarı finalde de Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükseldi.

 

Finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkan Akgül, rakibine fırsat vermeden kısa bir sürede maçı 10-0 sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

 

İzleyicilerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağını alarak minderde tur attı. Daha sonra yere bayrağı seren Akgül, eğilerek bayrağı öptü.

 

Öte yandan soyunma odasına giden Akgül'ü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arayarak tebrik etti.

 

Başbakan'dan kutlama

Milli güreşçi Akgül, maçtan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayıp tebrik ettiğini belirterek, "Başbakanımız aradı tebrik etti, 'alnından öpüyorum' dedi. Rıza'yı (Kayaalp) sordu, çok heyecanlandım" dedi.

 

Üçüncü kez art arda Avrupa şampiyonluğunu elde ettiğini anlatan Akgül, şunları söyledi:

 

"Serbest güreş tarihinde bir ilki başardım. İlk altın madalyayı da ülkemize kazandırdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben duaya çok inanırım. Dua edenim çoktu. Allah yardımcım oldu. Puan vermeden bütün rakiplerimi sayı tuşu ederek şampiyon oldum. En rahat şampiyonluğumu bu sene elde ettim. Ben daha zor olacağını bekliyordum. İnşallah devamı Dünya şampiyonasında gelir. Hat-trick oldu. Dünya şampiyonası öncesinde bizim için çok önemli bir motivasyon oldu. Tarihe geçtim. Bayrağımızı dalgalandırmak tabii ki önemli ama tarihe geçmek de ayrı bir gurur benim için."

 

Bronz madalyalı Demirtaş

Serbest stil 74 kiloda bronz madalya kazanan Soner Demirtaş ise daha önce gençler kategorisinde madalya kazandığını, ancak büyüklerde bu duygunun farklı olduğunu belirtti. Demirtaş, "Ülkeme madalya kazandırdığım için gururlu ve mutluyum" dedi.

 

"Altın madalya için geldim ama nasipte üçüncülük varmış" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

 

"Buraya gelen her sporcu şampiyon olmak için geliyor. Ben de şampiyon olmak için geldim. Nasibimiz değilmiş. Nasibimizde üçüncülük varmış. Buna da şükür, madalyasız da dönebilirdik. Bu bir başlangıç olur ve gelecek şampiyonalarda altın madalya benim olur inşallah. Ülkeme madalya kazandırdığım için gururlu ve mutluyum."

 

Avrupa üçüncüsü Soner Demirtaş, dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.