Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli güreşçi Taha Akgül, dünyanın en iyisi seçildi

Eylül ayında Özbekistan’da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi olarak ilan edildi.Henüz 24 yaşında...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli güreşçi Taha Akgül, dünyanın en iyisi seçildi
Eylül ayında Özbekistan’da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi olarak ilan edildi.

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen büyük başarıların altına imza atan genç sporcu Taha Akgül, UWW tarafından bir kez daha onore edildi. Belgrad, Tiflis ve Vantaa’da üst üste Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Akgül, 2013 yılında Akdeniz Oyunları’nda altın madalya, dünya şampiyonasında ise bronz madalya kazanarak adından sıkça söz ettirmişti. Geçtiğimiz aylarda Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan dünya şampiyonasında finale yükselen ve Asya şampiyonu İranlı güreşçi Komeil Ghasemi’yi 4-3 mağlup ederek altın madalya kazanan Akgül, UWW’nin belirlediği sıralamaya göre serbest stil 125 kiloda dünyanın zirvesinde yer aldı.

DÜNYA ŞAMPİYONU AKGÜL: BU ONUR, MİLLETİME AİTTİR

Spor hayatına başladığı ilk günden itibaren Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettiğini dile getiren dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, "Bu unvandan dolayı rehavete kapılmayacağım. Başarımda büyük pay sahibi olan federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı hırsla antrenmanlarıma devam edip 2016 Rio Olimpiyatları’nda İstiklal Marşı’nı okutacağım." ifadelerini kullandı.

Taha Akgül, kendisine layık görülen bu onurun çok sevindirici olduğunu ve Türk milletine ait olduğunu da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.