Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli atletler, Dünya Masterler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ediyor

Dünyanın her yerinden 30 yaş üzeri sporcuların yarışabildiği Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'na Türkiye, 20 sporcusuyla katıldı. Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde bu yıl 20.'si düzenlenen ve 78 ülkeden yaklaşık 4 bin atletin...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli atletler, Dünya Masterler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ediyor
Dünyanın her yerinden 30 yaş üzeri sporcuların yarışabildiği Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası'na Türkiye, 20 sporcusuyla katıldı. Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde bu yıl 20.'si düzenlenen ve 78 ülkeden yaklaşık 4 bin atletin katıldığı yarışmada sporcular, madalya mücadelesine başladı.

Amerika'dan gelerek Türkiye adına yarışan en genç sporculardan biri olan Atilla Sabahoğlu 5 bin metre koşuda dereceye girerek Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Şampiyonaya katılan dünya rekortmenlerinden biri olan 76 yaşındaki milli atlet Hikmet Kantarcı, birçok branşta Türkiye'yi temsil ediyor. Aynı zamanda Türk kafilesine başkanlık yapan Kantarcı'nın farklı kategorilerde madalya ile dönmesi bekleniyor.

Atletizm dallarının tümünü kapsayan yarışlara, dünyanın farklı ülkelerinden 30 ile 100 yaş aralığında birçok sporcu katıldı. 18 Ekim'de başlayan şampiyonada, koşu sporu, ülkelerin madalya sayısına etki eden en çekişmeli sporlardan biri olarak görülüyor. Pist uzunluğuna göre düzenlenen kategorilerde her katılımcı kendi yaş grubunda yarışıyor.

Türkiye'nin atletizm şampiyonasında en iddialı olduğu alan ise koşu branşları. Koşuculara alkış tutan yabancı izleyiciler Türkiye lehine de tezahürat yaptı. Birinci gün koşusu sonunda Brezilyalı atletler, Türk takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Pistlerde derece almak için ter döken milli atletler, 27 Ekim'de gerçekleşecek büyük maratona hazırlanıyor. 40 yaş grubunda yer alan Ümran Demir ve Muarrem Yılmaz, yarışın favori isimleri arasında yer alıyor. Tamer Gökoğlan, Güzel Tekgül ve Muarrem Yılmaz'dan da derece bekleniyor.

50 yaş kategorisinde Türkiye adına koşan eski milli atlet ve Atletizm Federasyonu maraton sorumlusu Mithat Şahin, 5 bin metre koşusunda ülkeyi temsil ediyor. Almanya ve Amerika'da yaşayan Türklerden oluşan kafile, Eskişehir, İzmir ve İstanbul ağırlıklı atletlerden oluşturuyor.

Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası, her iki yılda bir düzenleniyor. 18-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Atletizim Şampiyonası sonrası milli atletler, 30 Ekim'de ülkelerine dönecekler.

Madalya almadan önce 2 buçuk yıldır bu koşuya hazırlandığını söyleyen Atilla Sabahoğlu, hedefine ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadı.

Türkiye Atletizm Federasyonu koşu sporları sorumlusu ve aynı zamanda yarışmacılardan biri olarak Brezilya'ya gelen Mithat Şahin, şampiyona ile ilgili bilgi verdi. "Buraya Almanya'daki grubumuz vesilesiyle geldik. Yeniden eski anılarımız canlandı. Çok heyecanlandım açıkçası. Türkiye ve Almanya'dan 8 kişi, Eskişehir'den üç kişi, İstanbul'dan iki kişi, İzmir'den dört kişi olmak üzere toplam 18-20 kişilik bir grupla buradayız." diyen Şahin, Hikmet Kantarcı'nın yanı sıra takım halinde maraton koşularında dereceye girme umudunun olduğunu söyledi.

Almanya grubuna liderlik eden İsmail Çakmak, ise yaptığı açıklamada, "Dünya Masterlar Şampiyonası'na toplam 20 kişilik bir ekiple katılıyoruz. Bu üç parça halinde gerçekleşiyor. Almanya'dan içinde 2 bayanın yer aldığı 11 kişilik ekiple, Eskişehir ve İstanbul'dan katılımlarla beraber 20 kişiyi temsil ediyoruz. Geçen yıl Avrupa şampiyonasında elde ettiğimiz başarıyı bu yıl da dünya şampiyonasında tekrarlamak istiyoruz." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.